Με τα πρώτα μπρόκολα της εποχής και άφθονο μαϊντανό ετοιμάζουμε μια γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα. Είναι ότι καλύτερο για το μεσημέρι και βέβαια έχοντας Κεφαλοτύρι Νάξου, τότε η επιλογή είναι ξεκάθαρη… Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” (σ.σ. Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου) έχουμε τη πρόταση της ημέρας…
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, αρχικά βράζομε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Σε μια άλλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο με το μπρόκολο για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας και θρυμματίζοντας ταυτόχρονα τα μπουκετάκια μπρόκολου με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τις πένες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Συνοδεύουμε, τις πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, με σαλάτα με ντοματίνια και ελιές.
Πηγή: Γαστρονόμος