Μανιτάρια. Λένε ότι είναι το …κρέας των φτωχών. Τετάρτη σήμερα κι εμείς θα προτείνουμε μέσω της σελίδας “Γαστρονόμος” ένα πιάτο που έχει απ όλα: μανιτάρια και τυριά καθότι βρισκόμαστε στο νησί με τα ιδιαίτερα τυριά. Αλλά και .. καρύδια.
Βλέπετε αυτό το πιάτο μοιάζει και είναι γιορτινό και το κυριότερο; Μπορείτε να το απολαύσετε κάθε στιγμή… Συνδυάζει την ευκολία με τη νοστιμιά!
Αυτά τα μανιτάρια γεμιστά με τυροκαυτερή, ροκφόρ και καρύδια είναι ιδανικά για ένα γιορτινό τραπέζι ή ως ελαφρύ ορεκτικό στο καθημερινό.
Χρόνος: 30′ ψήσιμο / Σύνολο: 30′
Υλικά
# Τεμάχια: 16 μεγάλα λευκά μανιτάρια
# 350 γρ. τυροκαυτερή
# 200 γρ. ροκφόρ
# 1 κουτ. γλυκού λευκό,
# ξηρό κρασί
# 2 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
# λίγα φρέσκα σμέουρα, αν έχουμε
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα γεμιστά μανιτάρια με τυριά και καρύδια, ξεκινάμε καλύπτοντας ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε καλά και τα απλώνουμε στη λαδόκολλα με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη τυροκαυτερή, το ροκφόρ με το κρασί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153