Τα απλά είναι και όμορφα.. Γαστρονόμος και …
Με ένα αρωματικό πέστο βασιλικού, ενισχυμένο με ζουμερή ντομάτα και φρέσκια μυζήθρα (σ.σ. η Νάξος έχει ουκ ολίγες οπότε;), έχουμε εύκολα και γρήγορα μια απίθανα λιχούδικη μακαρονάδα.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 500 γρ. στριφτάρια ή άλλο στριφογυριστό ζυμαρικό της αρεσκείας μας, όπως βίδες, φαρφάλες κ.ά. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- 70 γρ. φύλλα βασιλικού
- 150 γρ. φρέσκια μυζήθρα, ανάλατη
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 80 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 70 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
- Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Αν η σάλτσα είναι πιο πηχτή από όσο θέλουμε, την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
- Αδειάζουμε σε μεγάλο βαθύ μπολ, προσθέτουμε αμέσως τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος