Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Την ημέρα του Αγίου

|

Τη υγεία … τι κοιμητήρια… Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τα “σημεία και τέρατα” της Μάσκας σατυρίζουν τα δρώμενα στη Νάξο  

Τελικά τον πήραμε! Πρώτη φορά από τα αριστερά! Για να μη πάει ο νους σας στο κακό, διευκρινίζω ότι εννοώ τον συμβιβασμό! Κάναμε βέβαια μια απελπισμένη προσπάθεια πέντε μηνών να μην τον πάρουμε, ή να τον πάρουμε υπό όρους ή τέλος πάντων να μην είναι τόσο σκληρός, αλλά όπως είπε και ο Τσακαλώτος, δεν μας άφησαν να βάλουμε στον αγώνα τον Μεϊμάρ και με τον Μεϊμάρ δεν ήταν δυνατόν να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που, ως γνωστό, στο τέλος το κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί!…

Εξάλλου ήταν αναπόφευκτο να τον πάρουμε αφού όπως φάνηκε πηγαίναμε ξεβράκωτοι στα αγγούρια!

Τώρα όσο κι αν μας πονάει πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και όπως συμβαίνει στην περίπτωση του βιασμού  που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, να χαλαρώσουμε και να προσπαθήσουμε να τον διασκεδάσουμε σκεπτόμενοι ότι καταφέραμε  τουλάχιστον να παραμείνουμε στο ευρώ!

Δεν πρόκειται να μας ξαναφοβερίσουν με Grexit, είπε προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Τσίπρας! Και πόσο πια να φοβηθούμε οι κατατρομαγμένοι; Μας έχουν τρομάξει τόσο πολύ τα νέα μέτρα, το κλείσιμο των τραπεζών και κυρίως ο έρπις που εμφάνισε ο Αλέξης στο κάτω χείλος, που δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που μπορεί πλέον να μας τρομάξει.

Έτσι το εβδομήντα τοις εκατό του φοβισμένου λαού παρακαλούσε να δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση τον συμβιβασμό που της πρότειναν και να τον πάρει, από φόβο ότι αλλιώς θα μας έπαιρνε εκτός από τους δανειστές και ο διάολος! Χάσαμε λοιπόν τον αγώνα γιατί κατά πρώτο και κύριο λόγο, δεν τηρήθηκε το ευ αγωνίζεσθαι από τους αντιπάλους μας οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε την δημοκρατία, ούτε τον ανθρωπισμό! Και ας λένε τώρα ότι -όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα που έχει υποστεί καταστροφή- είναι πρόθυμοι να μας στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια!…

Χάσαμε τον αγώνα γιατί ο προπονητής-πρωθυπουργός μας δεν είχε πιστέψει στη νίκη, αλλά όπως φάνηκε, πήγαινε να πάρει την ισοπαλία! Και αυτό γιατί δεν είχε καταστρώσει όχι καν νικηφόρο σχέδιο, αλλά κανένα σχέδιο, αφού αρνήθηκε ακόμη και ότι είχε δώσει εντολή στον Βαρουφάκη να σχεδιάσει το plan Β της επιστροφής μας στη δραχμή! Έκανε μάλιστα και την λάθος αλλαγή, αντικαθιστώντας προς το τέλος του αγώνα τον επιθετικό Βαρουφάκη με τον αμυντικό Τσακαλώτο!!!

Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο προπονητής-πρωθυπουργός μας, θα συνεχίσει τις αλλαγές των επιθετικών και θα αντικαταστήσει τους βουλευτές του που ψήφισαν όχι με άλλους που θα ψηφίζουν ναι! Χάσαμε λοιπόν τον αγώνα γιατί η ομάδα δεν ήταν ενωμένη!…

Ακόμα μεγαλύτερο λάθος στην τακτική που ακολουθεί ο Τσίπρας -φοβισμένος κι αυτός- από την απειλή ότι η κυβέρνηση του θα αποτελέσει μια αριστερή παρένθεση, είναι ότι ετοιμάζεται να βγάλει από την κοινοβουλευτική ομάδα όλους τους αριστερούς και το μόνο που θα καταφέρει έτσι είναι η κυβέρνησή του να μην αποτελέσει αριστερή παρένθεση, αλλά απλώς παρένθεση!!!

Μια παρένθεση που άνοιξε με ένα ουάου και θα κλείσει με ένα όχου!!!

Ξεκίνησε λοιπόν το πρόγραμμα όπως βλέπετε και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» και το σόου -γερμανικής παραγωγής- περιλαμβάνει χορό στον οποίο χοροστατεί ο Αλέξης, που επιβεβαίωσε το, όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει!!!

Θα μας χορέψουν τελικά αντί να τους χορέψουμε όπως είχε προαναγγείλει ο Τσίπρας και μάλιστα θα χορέψουμε νηστικοί, προκαλώντας έκπληξη στα αρκούδια!!!

Μόνη παρηγοριά στην τραγωδία μας θα είναι η σκέψη ότι παραμείναμε στην καρδιά της Ευρώπης, όπως υποστηρίζουν οι πολιτικοί μας, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν από ανατομία, αφού είναι ξεκάθαρο ότι μπερδεύουν την καρδιά με τους όρχεις!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου στο νησί γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες τη μνήμη του πολιούχου αγίου μας Νικόδημου, με κάθε λαμπρότητα εκτός από την λαμπρότητα των βεγγαλικών που φέτος ήταν κατά πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές.

Και αυτό γιατί σκέφτηκε το Μανολάκι μας ότι θα αποτελούσε πρόκληση για τους δημότες αν ο δήμος ξόδευε, στις δύσκολα οικονομικά εποχές που ζούμε, χιλιάδες ευρώ για βεγγαλικά.

Σωστά σκέφτηκε το Μανολάκι μας και μακάρι να σκεφτόταν έτσι όταν ξόδευε χιλιάδες ευρώ για το σόου της κλήρωσης του πρωταθλήματος του γυναικείου βόλεϊ!!!

Επίσης αποφάσισε φέτος να μην ξοδέψει χρήματα για να παραθέσει επίσημο δείπνο μετά τη γιορτή, αλλά  να διαθέσει αυτό το ποσό προς ενίσχυση του νοσοκομείου-κέντρου υγείας Νάξου.

Καλό θα ήταν το Μανολάκι μας να μας ενημερώσει για το ύψος του ποσού αυτού, όχι βέβαια για να μάθουμε πόσα θα πάρει το νοσοκομείο, αλλά για να μάθουμε πόσα τρώνε οι επίσημοι!!!!

Τέλος πάντων, για να αλλάξουμε θέμα και να φτάσουμε στα σημερινά, σήμερα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουμε διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου. Και για να σας προλάβω, όχι, δεν έχει για θέμα του την υγεία! Μπορεί να είχε υποσχεθεί το Μανολάκι (πριν από ενάμιση μήνα!) ότι εντός των επομένων ημερών θα γίνει συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την υγεία, αλλά όπως καταλαβαίνετε οι επόμενες μέρες, έπονται!..

Θέμα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου είναι το αμέσως επόμενο από την υγεία και είναι τα κοιμητήρια του νησιού! Επίσης θέμα του είναι και η έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σε αυτό το θέμα θέλω να σταθώ. Γιατί είναι ένα θέμα τόσο μπερδεμένο όσο μπέρδεμα προκαλεί και η περιοδική τήρηση των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας!

Είναι γεγονός ότι τα σήματα του ΚΟΚ στη Νάξο δεν είναι παντός καιρού! Είναι μόνο για το καλοκαίρι και μάλιστα το χειμώνα τα σκεπάζουμε με σακούλες, να μη βρέχονται και κρυώσουν!!!

Όμως αυτό δεν είναι το χειρότερο που συμβαίνει. Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και το καλοκαίρι, που είναι ξεσκέπαστα, κανείς δεν τα λαμβάνει υπόψη του! Πράγμα που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και την ματαίωση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου! Μάλιστα! Η διεξαγωγή του σημερινού συμβουλίου κινδυνεύει να ματαιωθεί γιατί υπάρχει σοβαρή περίπτωση να γίνει χαμός όχι εντός του δημοτικού μεγάρου, πράγμα που είναι συνηθισμένο και μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά εκτός αυτού!…

Στον χώρο που βρίσκεται περιμετρικά του δημοτικού μας μεγάρου, ο οποίος έχει καταληφθεί από παρανόμως διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία έχοντας ανέβει πάνω στους απαγορευτικούς κώνους, εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων, πράγμα που προκαλεί έντονο εκνευρισμό στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι, ουκ ολίγες φορές, έρχονται στα χέρια!!!

Φανταστείτε λοιπόν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι δημοτικοί σύμβουλοι προσερχόμενοι με τα αυτοκίνητά τους, να μπλεχτούν σε καυγά με τους υπόλοιπους μπλεγμένους στο μποτιλιάρισμα που δημιουργείται κάθε βραδάκι έξω από το δημαρχείο! Και φανταστείτε μετά από το ξύλο, να μπουν στο δημαρχείο και να εγκρίνουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!!!   

Θα μου πείτε εδώ το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τόσες μελέτες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και εντούτοις έχουμε πήξει στο σκουπίδι, αυτό θα μας κάνει εντύπωση;

Αλήθεια μιας και το Μανολάκι μας αποφάσισε να μη ξοδεύει πλέον αλόγιστα τα χρήματά μας σε βεγγαλικά, μήπως θα έπρεπε να σταματήσει να πληρώνει τον κάθε Τσούκλερη και την κάθε Λοϊζίδου που τόσα χρόνια μελετούν την μελέτη και πράττουν αμελέτητα; Είναι δηλαδή λογικό και δίκαιο να πληρώνονται αυτοί που δεν κάνουν τίποτα; Και αν συμφωνεί ο δήμαρχος με αυτό το σκεπτικό, μήπως θα έπρεπε τόσο αυτός όσο και οι αντιδήμαρχοί μας να μην λαμβάνουν μισθό;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Με τους Γιακουμή και Γιώργο Γαβρά “ταξιδέψε” μουσικά στην Αμερική

Πρεσβευτές της Αμοργιανής μουσικής παράδοσης στις ΗΠΑ ο Γιακουμής και ο Γιώργος Γαβράς

Οι δήμοι δεν τα πάνε … καλά με το θέμα “φιλοξενία” ζώων συντροφιάς

Λιγότεροι από τους μισούς έχουν υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση προκειμένου να κατασκευάσουν καταφύγιο – Καθησυχαστικό στις ανησυχίες των εθελοντών το υπ. Εσωτερικών.

Στοίχημα – Ιταλία: Θα αντιδράσει η Γιουβέντους;

Σε πρώτο πλάνο το Κύπελλο για Γιούβε, πίεση για νίκη στη Ρεάλ - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Ο “Τυφώνας” που μαζεύει τα σκουπίδια στα νησιά μας

Το πλοίο «Typhoon» ολοκλήρωσε τον καθαρισμό ακτών στα νησιά έχοντας συλλέξει 480 τόνους απορριμμάτων

Σαντορίνη: “Μήνυμα ζωής” το βιντεάκι του Φλεβάρη από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) είναι η φυσική γλώσσα της ελληνικής κοινότητας Κωφών. Είναι μια πλήρης γλώσσα, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια είδη γραμματικού μηχανισμού που υπάρχουν και στην προφορική γλώσσα

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αι.: “Κόρη οφθαλμού τα επιχειρηματικά συμφέροντα για την περιφερειακή αρχή”

"Ο πήχης της ανάπτυξης, για την οποία επαίρεται η περιφερειακή αρχή ότι βάζει ψηλά με τις δράσεις της, ταυτίζεται απόλυτα με το ύψος των απαιτήσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην διαχείριση των απορριμμάτων, στις μεταφορές, στην διαχείριση του νερού και όποιου άλλου αγαθού ή υπηρεσίας εμπορεύονται οι όμιλοι..."

Ν. Συρμαλένιος: Να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή υπογεγραμμένη μέχρι τώρα από 64 υποψήφιους πολίτες των Κυκλάδων που ζητούν να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Στην Τήνο για τα 200 χρόνια από την εύρεση Της Εικόνας της Παναγίας η Κ. Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το νησί Της Μεγαλόχαρης

Κάρπαθος: Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι τίμησαν τους ήρως των Ιμίων

Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι Καρπάθου τίμησαν ήρωες των Ιμίων και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε