Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΜΑΣΚΑΗ νύχτα του Αγίου Νικοδήμου

Η νύχτα του Αγίου Νικοδήμου

|

Η στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” δίνει μία άλλη διάσταση των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο 

Πάει, μπάνια δεν θα κάνουμε φέτος! Τι τον έπιασε τον Τσίπρα και θέλει σώνει και καλά να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να περάσει εκλογικό νόμο και να αναθεωρήσει το Σύνταγμα καλοκαιριάτικα, μόνο αυτός το ξέρει και δεν το λέει ούτε του Παππά! Και δεν μας έφτανε όλη αυτή η ανακατωσούρα, έσκασε και η απόφαση για επ’ αόριστο αναβολή της εκδίκασης του σκανδάλου της SIEMENS, να μας ανακατέψει ακόμα περισσότερο…

Αναστατώθηκε η ελληνική δικαιοσύνη, λόγω που δεν μπορούσε να δικάσει Γερμανούς οι οποίοι δεν γνώριζαν τις κατηγορίες που τους βάραιναν, αφού δεν είχαν μεταφραστεί στα γερμανικά, και αναστατώθηκε το υπουργείο εξωτερικών που χαρακτηρίζει ψευδή τα δημοσιεύματα περί καθυστέρησης παράδοσης της μετάφρασης των 1.580 σελίδων στη δικογραφία της Siemens. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ γνωστοποίησε ότι οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13 Μαΐου 2016.

Δηλαδή σύμφωνα με το ΥΠΕΞ χρειάστηκαν έξι μήνες για να μεταφραστούν 880 σελίδες, πράγμα που σημαίνει ότι μεταφράζονταν την ημέρα περίπου τεσσερισήμισι σελίδες της δικογραφίας! Καταλάβατε τώρα; Επειδή ο μεταφραστής ήταν αργός στη δουλειά του, βρέθηκε προ αδιεξόδου η δικαιοσύνη!!! Και η κυβέρνηση από την άλλη, προσπαθώντας να βρει διέξοδο κατήγγειλε το Χριστοφοράκο για το τηλεφωνικό κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Εντωμεταξύ όλες οι καταγγελίες και οι κατηγορίες εναντίον του Χριστοφοράκου βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς αυτόν μήτε τον ξαναείδαμε, μήτε τον ξαναπαντήσαμε από τότε που διέφυγε στη Γερμανία και έκτοτε δεν αγνοείται η τύχη του, αλλά αγνοείται η δική μας, πράγμα φυσικό, με όλα αυτά τα λαμόγια που μας «κουμαντάρουν»!!!

Τώρα σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο πιστεύω ότι ζούμε σε μια πολύ ιδιαίτερη εποχή κατά την οποία ο λαός έχει την δυνατότητα να τιμωρεί τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα, παραδίδοντάς τους την διακυβέρνηση της χώρας. Είδατε πόσο ξεφτιλίστηκαν μέχρι σήμερα οι σοσιαλιστές και ο Γιωργάκης, οι φιλελεύθεροι και ο Σαμαράς και οι αριστεροί και ο Αλέξης!…

Έτσι λοιπόν αν καταφέρει ο Τσίπρας να περάσει το νέο εκλογικό νόμο και μιας και του έδωσε την αφορμή ο Λεβέντης, που αυτόν τον καιρό επιβεβαιώνει ότι είναι και μ@λ@κ@ς είναι και Λεβέντης, λέγοντας ότι αν περάσει ο νόμος είναι ηθική υποχρέωση του πρωθυπουργού να πάει σε εκλογές, θα την κοπανήσει, γιατί θεωρεί ότι αρκετά ξεφτιλίστηκε και θα αφήσει τον Κούλη, να πάθει τα ίδια.

Ήδη το κοστουμάκι του το ράβει… Τώρα αλλάζει λίγο τα μέτρα, δηλαδή μικροαλλαγές της τελευταίας στιγμής, όπως το 3% ως πλαφόν για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή, το μπόνους των 50 εδρών και ότι άλλο χρειάζεται τέλος πάντων για να το φέρει στα γούστα των υπολοίπων κομμάτων, και τσουπ, θα το γάντι φορέσει στον Κούλη!!!

Και μη μου πείτε ότι αποκλείεται ένα τέτοιο σενάριο γιατί θα σας θυμίσω ότι ο Αλέξης μπορεί από πολιτική να μη γνωρίζει, αλλά σχετικά με το τι θα φορεθεί είναι άφταστος!

Φανταστείτε πήγε στο συνέδριο του ΝΑΤΟ (που ιδρύθηκε το 1949 στις ΗΠΑ με σκοπό τον περιορισμό της επέκτασης και της επίδρασης της Σοβιετικής ένωσης) και ζήτησε από τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, να τερματίσουν την αντιπαράθεση με τη Μόσχα και να συνεργαστούν με τον Πούτιν! Ζήτησε, θυσία στο βωμό της παγκόσμια ειρήνης, την αυτοδιάλυση του ΝΑΤΟ!!!

Μέγας ειρηνοποιός! Ούτε ο Γκάντι δεν υπερασπίστηκε με τόσο θάρρος την παγκόσμια ειρήνη!!!

Μωρέ όχι την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο, θα αλλάξει ο Αλέξης!…

Αυτό είναι ένα όνειρο κάποιας καλοκαιρινής νύχτας που το βλέπουν κάποιοι βαθιά νυχτωμένοι αριστεροί και όλοι εσείς σήμερα στο πρωτοσέλιδο της «Μάσκας», στο οποίο ο παγκόσμιος ηγέτης Αλέξης αναγκάζει τον Ομπάμα να τα βρει με τον Πούτιν, πράγμα που αμφότεροι αποδέχονται με κατεβασμένα κεφάλια!

Στην πραγματικότητα ο Αλέξης θα δήλωνε κατενθουσιασμένος αν έστω τους κατάφερνε να μην φοράνε γραβάτα, πράγμα που πέτυχε με τον Κινέζο πρωθυπουργό!!! Στα δικά μας όμως τώρα όπου μπορεί να μην το πιστέψετε, αλλά στο νησί μας τα καλά νέα διαδέχονται το ένα το άλλο. Και για να με πιστέψετε θα ξεκινήσω με το καλύτερο από όλα.

Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα να λειτουργεί το μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» το οποίο θα μεταμορφωθεί σε κοιτίδα πολιτισμού, αφού εντός του θα λειτουργούν τμήματα, για μικρούς και μεγάλους, που θα μυούνται στο θέατρο και το έργο  του μεγάλου Νάξιου.

Έχοντας την τύχη, μάλλον λάθος, δεν είναι θέμα τύχης γιατί, όπως επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη του μουσείου-θεατρικού σχολείου, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, το θέατρο δεν έπαψε ποτέ να «λειτουργεί» ανά τις χιλιετίες που έχει διανύσει μέχρι σήμερα το νησί μας!

Άρα η γέννηση του παγκόσμια γνωστού θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη στο νησί μας δεν είναι τυχαία, αλλά η συνέχεια μιας μακράς πολιτισμικής σχέσης ανάμεσα στη Νάξο και το θέατρο, απόγονοι της οποίας είναι σήμερα οι σπουδαίοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και γενικότερα οι άνθρωποι του θεάτρου που είναι πανελλήνια, αλλά και παγκόσμια γνωστοί.

Αυτή λοιπόν η κοιτίδα πολιτισμού που θα αρχίσει να λειτουργεί στο εγκαταλελειμμένο μέχρι πρότινος θεατρικό μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» είναι βέβαιο ότι μπορεί να «δημιουργήσει» τους επόμενους Νάξιους δημιουργούς. Όσο για την εμβέλεια που μπορεί να έχει μια τέτοια κοιτίδα πολιτισμού, νομίζω πως θα συμφωνείτε πως είναι τόση όση και η εμβέλεια το ονόματος που φέρει, δηλαδή παγκόσμια! Για όλους αυτούς τους λόγους η προσπάθεια λειτουργίας του Θεατρικού μουσείου, που είναι το μόνο πανελλαδικά, δεν πρέπει να περιοριστεί στους κάποιους μήνες της πιλοτικής λειτουργίας του, αλλά να γίνει μόνιμη στέγη-κοιτίδα παραγωγής πολιτισμού!

Τώρα που σας ανέλυσα το καλύτερο από τα καλά νέα που μάθαμε το τελευταίο διάστημα στο νησί, 

Ας πάμε στο αμέσως επόμενο καλύτερο νέο, που είναι ότι και φέτος συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει το βράδυ της γιορτής του πολιούχου του νησιού να φωτίζεται ο ουρανός από τα πολυάριθμα βεγγαλικά, που κάποτε οι ιθαγενείς τα μέτραγαν για να δουν ποιος δήμαρχος πέταξε τα περισσότερα, ή για να διαμαρτυρηθούν αν κάποια χρονιά πέσανε λιγότερα από άλλες!…

Από τα πιο πάνω καταλαβαίνετε την εξάρτηση που έχουν οι ιθαγενείς με τα βεγγαλικά της βραδιάς του Αγίου Νικοδήμου, η οποία είναι τόσο ισχυρή που αν κάποια χρονιά δεν πέσουν, θα πέσει η δημοτική αρχή! Αυτό το βάρος της ευθύνης συλλογιζόμενη η δημοτική αρχή, προχώρησε σε κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την έγκριση δαπάνης για αγορά βεγγαλικών!!!

Ακόμα μια λανθασμένη πολιτική κίνηση του Μανολακιού μας, ο οποίος με αυτή την κίνηση βρέθηκε να απολογείται στην αντιπολίτευση για το ότι για ψήλου πήδημα, ή για βεγγαλικού άναμμα αν προτιμάτε, συγκαλεί κατεπείγουσες συνεδριάσεις.  

Ενώ θα μπορούσε κάλλιστα, να πληρώσει τη δαπάνη το Μανολάκι μας από την τσέπη του, το έχει κάνει και την περίπτωση του νερού στο Αργοκοίλι, και να δηλώσει ότι προσφέρει στο κοινό τα βεγγαλικά για να πανηγυρίσει με τους συνδημότες του την αναγγελία της εκ νέου διεκδίκησης του δημαρχικού θώκου!

Να πάει όλο το νησί να θαυμάσει και να ευχαριστηθεί το θέαμα! Δηλαδή όλο το νησί, εκτός από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην έξοδο του πάρκινγκ στο Δημαρχείο Νάξου

Πέμπτη 30 Μαρτίου και κλειστός ο δρόμος εξόδου από το πάρκινγκ στο Δημαρχειακό Μέγαρο προς την παραλία της Νάξου

Οι εκπαιδευτικοί αποχαιρετούν τον συνάδελφό τους Γιώργο Μεσολογγίτη

Το μεσημέρι της Πέμπτης (30/03, 15:00) το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μεσολογγίτη - Ψήφισμα από τους εκπαιδευτικούς της Νάξου

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο