Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025

Σημεία και τέρατα

|

Στα “Σημεία και τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” μπορείτε να δείτε από μία άλλη οπτική γωνία την πολιτική κατάσταση σε Ελλάδα και …Νάξο 

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε στην παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας, αν και ακόμα σημαντικότερη είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που θα γιορταστεί στις 5 Ιουνίου. Αυτή είναι η καταλυτική ημερομηνία που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις η χώρα μας θα καταλήξει στην χρεοκοπία. Εκτός κι αν καταλήξουμε πριν σε συμφωνία, σενάριο που ακούγεται έντονα αυτές τις μέρες, και λέει ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουμε καταλήξει! Συμπέρασμα; Όπου να’ ναι, αυτόν τον μήνα ή το πολύ τον άλλο, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, καταλήγουμε!!!   

Προσέξτε παρακαλώ το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιώ για να μπορούμε να συνεννοηθούμε, καθώς τώρα με την αριστερή κυβέρνηση μπορεί να μην έχει αλλάξει η πολιτική, αλλά έχει αλλάξει ριζικά το συντακτικό! Σχήμα λόγου χαρακτήρισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματός τους! Κι εμείς οι χαζοί τις πήραμε κυριολεκτικά!!!

Άσε που τώρα η τρόικα λέγεται θεσμός, άσε που το μνημόνιο μετονομάστηκε σε συμφωνία που κι αυτή με τη σειρά της άλλαξε πολλά ονόματα, αφού πρώτα την είπαν γέφυρα, μετά κοινά αποδεκτή, μετά έντιμη και τώρα τη λένε ενιαία!!! Όσο για το μέλλον της χώρας αυτό νομίζω ότι περιγράφτηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο από τον Βαρουφάκη, όταν έκανε λόγο για δημιουργική ασάφεια!!!

Σκούρα τα πράγμα λοιπόν για τον πρωθυπουργό που εκτός των απαιτήσεων των δανειστών και των αντιδράσεων των συνιστωσών, έχει –κατά τη γνώμη μου- να αντιμετωπίσει ένα ακόμα εμπόδιο.

Τον παρακολουθώ από την μέρα που εκλέχτηκε και που βγήκε πρώτη φορά από το σπίτι του ως πρωθυπουργός της χώρας και δήλωσε: σήμερα είναι μια όμορφη και ηλιόλουστη ημέρα και αμέσως μετά πιάσανε τα χιόνια και τα τσουχτερά κρύα, μετά που αρχίσανε και βουλιάζανε τα πλοία και πέφτανε τα αεροπλάνα και αναρωτιόμουν αν είναι τόσο γκαντέμης!

Όταν όμως βγήκε και δήλωσε ότι πρέπει να πάρουμε για παράδειγμα τη νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και την επόμενη μέρα ο Ολυμπιακός έχασε στον τελικό, τότε άρχισα να το πιστεύω!

Την πίστη μου αυτή δυνάμωσε και η πρόσφατη χειραψία που αντάλλαξε ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη! Τώρα μπορεί ο Μητσοτάκης να φύγει ήσυχος! Βρέθηκε άλλος στο πόδι του!!!

Όσο για το τι κοινό έχει ο Ολυμπιακός με την κυβέρνηση; Κανένα! Ίσα- ίσα που έχουν διαφορές γιατί ο Ολυμπιακός αντίθετα με την κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές του!!!

Βιάζομαι όμως σήμερα να περάσω στα δικά μας, καθώς όπως βλέπετε και από το σημερινό πρωτοσέλιδο, μετά από πολύ καιρό, είναι αφιερωμένο στους εδώ ασκούντες πολιτική.

Την περασμένη βδομάδα λάβαμε μια επιστολή από τον αντιδήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Πολυκρέτη, που λόγω ότι μας την έστειλε μετά το κλείσιμο της ύλης της εφημερίδας, την δημοσιεύω, ως οφείλω, σήμερα.

 Ο Γ. Καμβύσης και ο στύλος της ΔΕΗ που… φύτρωσε ξαφνικά στην Παραλία, για να έχει να λέει η «ΜΑΣΚΑ»!!!

 ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ, Γιώργο Καμβύση. Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με δημοσιεύματα που κάνουν το άσπρο, μαύρο (όπως λέει ο λαός μας). Δημοσιεύματα όπως αυτό (για την καθαριότητα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο), που προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του αναγνώστη-Δημότη και υπονομεύουν την εικόνα του νησιού μας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία (την επισυνάπτω) και το περιεχόμενο της λεζάντας που την πλαισιώνει, καταδεικνύουν ή την επιπολαιότητα με την οποία η «ΜΑΣΚΑ» αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, ή την υστεροβουλία του εντύπου και συνεπώς του υπεύθυνου (Δ/ντή) έκδοσης. Λυπάμαι για την κατρακύλα του εντύπου που εκδίδετε.

Εξηγώ: Το στιγμιότυπο ελήφθη (αυταπόδεικτο είναι αυτό) πριν την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ από την Παραλία (στο βάθος, ο στύλος είναι ευδιάκριτος).

Θα μπορούσα να σας κατηγορήσω ότι δόλια σκεπτόμενος, υπηρετείτε συμφέροντα. Δεν θα το κάνω όμως… Είναι αισχρό, βρόμικο και ζημιογόνο, συνδημότη Γ. Καμβύση, με τέτοια δημοσιεύματα να αμαυρώνετε και διασύρετε την εικόνα του νησιού μας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επισυνάπτω στην επιστολή μου προς την «ΜΑΣΚΑ» την φωτογραφία που δημοσιεύσατε, όπως επισυνάπτω και πρόσφατη φωτογραφία της εικονιζόμενης περιοχής. Βλέπετε πουθενά τον στύλο της ΔΕΗ; «Ξεκάρφωτο», συνεπώς, το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ξεκαθαρίζω: Όλοι γνωρίζουμε ότι τα απορρίμματα είναι πάρα πολλά. Όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι το προσωπικό του Δήμου μας που φροντίζει για την καθαριότητα της πόλης και όλων των κοινοτήτων, αριθμητικά είναι ανεπαρκές (λίγο).  Παρόλα αυτά, από όλους τους απασχολούμενους στην καθαριότητα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον ευπρεπισμό της εικόνας του νησιού μας καθημερινά. Το θέμα δεν είναι αν όλες τις φορές πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι, η προσπάθειά μας είναι διαρκής και αδιάκοπη…

Υστερόγραφο 1: Αν θέλετε να καμαρώνετε για το έντυπο που εκδίδετε, καλά θα κάνετε να υπηρετείτε την αλήθεια. Υστερόγραφο 2: Δημοσιεύματα όπως το επίμαχο καθιστούν αφερέγγυο και φτηνό το έντυπό σας. Υστερόγραφο 3: Την κριτική στο έργο μου (Αντιδημαρχία Καθαριότητας), όσο αυστηρή κι αν είναι, προσωπικά την δέχομαι. Φτάνει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υστερόγραφο 4: Βάσει του Νόμου αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, οφείλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια στο αμέσως επόμενο φύλλο της «ΜΑΣΚΑΣ» (αρ. φύλλου 378, Παρασκευή,15 Μαΐου 2015). Υστερόγραφο 5: Η παρούσα επιστολή-απάντηση απεστάλη προς όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Πρέπει να παραδεχτώ πως με την επιστολή του αυτή ο κύριος αντιδήμαρχος κέρδισε τις εντυπώσεις!

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο κύριος Πολυκρέτης γνωρίζει τι λέει ο νόμος για την δημοσίευση της επιστολής του, αλλά δεν γνωρίζει τι λέει ο νόμος για τις μετατάξεις των εργαζόμενων στο δήμο κι έτσι προχώρησε στην παράνομη μετακίνηση του ξαδέλφου του για την οποία δεν μας λέει τίποτα!

Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ γνωρίζει πως το προσωπικό του δήμου είναι ανεπαρκές (λίγο), εντούτοις φροντίζει να το μειώσει ακόμα παραπάνω με την μετακίνηση του ξαδέλφου του!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η φωτογραφία που δημοσίευσε η «Μάσκα» του δείχνει τα σκουπίδια, αυτός εστιάζει στο στύλο της ΔΕΗ. Είναι δηλαδή σα να του δείχνω το δάσος (των σκουπιδιών) και αυτός να βλέπει το δέντρο! Εντυπωσιακό είναι το ότι ενώ θεωρεί ετεροχρονισμένη τη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε στις 24 Απριλίου, έσπευσε κι αυτός ετεροχρονισμένα και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου να διαμαρτυρηθεί! Πάντως για να αποκαταστήσω την αλήθεια σήμερα στο πρωτοσέλιδο δημοσιεύω φωτογραφία από την παραλία που τράβηξα πριν λίγες μέρες, όπως και πρόσφατες  φωτογραφίες της παραλίας, αλλά και του Αγίου Προκοπίου!!!

Τεράστια εντύπωση μου προκαλούν οι λέξεις και οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο κύριος Πολυκρέτης στην επιστολή του, καθώς δεν γνώριζα ότι γνωρίζει την έννοιά τους! Πάντως θα πρέπει να ενημερώσω τον συντάκτη της επιστολής του αντιδημάρχου για τα πέντε (5!) υστερόγραφα ότι, το υστερόγραφο ως κείμενο χρησιμοποιείται είτε γιατί ο συγγραφέας της επιστολής ξέχασε να συμπεριλάβει στο κυρίως κείμενο ή  γιατί ήθελε να το ξεχωρίσει για λόγους εντυπωσιασμού. Οπότε ή ο Πολυκρέτης ξεχνάει πολλά (όπως ότι η Νάξος κατά γενική ομολογία είναι πιο βρώμικη από ποτέ γεγονός που αμαυρώνει την εικόνα του νησιού!) ή τελικά ο σκοπός του ήταν να κερδίσει τις εντυπώσεις, πράγμα που είναι το μόνο που κατέφερε!!!

Όσο για τη «Μάσκα» πρέπει να ενημερώσω τον κύριο αντιδήμαρχο ότι αυτό το φτηνό και αφερέγγυο έντυπο εκδιδόταν από την εποχή που ο κύριος Πολυκρέτης ασχολιόταν με το να φτιάχνει μηχανάκια και θα συνεχίσει να εκδίδεται όταν αυτός επιτρέψει στην πρότερη ασχολία του!!!

Πάντως θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για το γέλιο που μας προσέφερε με αυτή του την επιστολή και τον παροτρύνω να μας γράφει σε τακτικότερα διαστήματα, μιας και ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο