Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Μιας και η πλατεία Αριστοτέλους δεν έχει κάποιο άγαλμα, επιβάλλεται η κυβέρνηση να φτιάξει ένα για τον 70χρονο Θεσσαλονικιό που πέθανε περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝταΦΙΑ, αφού με τη θυσία του αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι τίμιοι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι φροντίζουν μέχρι εσχάτων να πληρώσουν τα χρέη τους στο δημόσιο

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας.  Που η δική μας έχει καταστραφεί λόγω της μαυρίλας. Την κατάθλιψη λέω, που μας έχει καταβάλει πια ολοκληρωτικά. Τόσο που δεν μπορούμε ούτε καν τον πολιτικό ηλεκτρισμό, αυτόν που νοιώθει ο πρωθυπουργός, να νοιώσουμε! Δεν νοιώσαμε δέος μπροστά στο ξανασμίξιμο του Σαμαρά με τον Καραμανλή, τον Μητσοτάκη, τη Ντόρα και το Ρουσόπουλο!…Ούτε καν οι δεξιοί το ένοιωσαν!!! Και –ακόμα πιο περίεργο- δεν νοιώθουμε τον ενθουσιασμό που για πρώτη φορά η αριστερά είναι έτοιμη και θα κυβερνήσει την Ελλάδα! Ούτε καν οι αριστεροί τον νοιώθουν!!!

 

Αιτία βέβαια όλων αυτών είναι η κατάθλιψη , η οποία δεν σε αφήνει να χαρείς, να ενθουσιαστείς, να κυλίσει γρήγορα το αίμα στις φλέβες σου, να πάρεις τέλος πάντων στροφές και να τα γαμΙSIS όλα και τράπεζες και βουλή και συντάγματα και νόμους και δικαστήρια!…

Αν δεν ήμασταν καταθλιπτικοί θα είχαμε επαναστατήσει!!!

Αλλά επειδή είμαστε, προτιμάμε να αυτοκτονούμε ήσυχα-ήσυχα σε κάποια γωνιά ή να περιμένουμε υπομονετικά με τις ώρες στις ουρές για να πληρώσουμε τα χρέη μας στο δημόσιο!!!

Μιας και η πλατεία Αριστοτέλους δεν έχει κάποιο άγαλμα, επιβάλλεται η κυβέρνηση να φτιάξει ένα για τον 70χρονο Θεσσαλονικιό που πέθανε περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝταΦΙΑ, αφού με τη θυσία του αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι τίμιοι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι φροντίζουν μέχρι εσχάτων να πληρώσουν τα χρέη τους στο δημόσιο!

Αλήθεια γιατί επαναστατήσαμε όταν σκότωσε ο αστυνομικός τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και όχι τώρα που -το ίδιο σύστημα- σκότωσε όχι μόνο τον 70χρονο, αλλά και χιλιάδες άλλους ταλαίπωρους;

Λόγω κατάθλιψης! Μαύρη κατάθλιψη μας έχει πλακώσει, μαύρη σαν τα μαύρα τα μεσάνυχτα, τα αποψινά μεσάνυχτα όπου η βουλή των Ελλήνων θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση!

Ώρα Ελλάδος μεσάνυχτα λοιπόν, δεν είναι καθόλου τυχαία η ώρα που γίνεται η αναγγελία, αφού μεσάνυχτα έχει και η κυβέρνηση που ζητά την εμπιστοσύνη, αφού έβαλε τον Μάκη Βορίδη να κάνει την εισήγηση, επικαλούμενη τη ρητορική του δεινότητα, αλλά και αυτοί που θα της την παρέχουν!

Αυτό είναι το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» όπου δείχνει τον πρωθυπουργό εμφανώς ικανοποιημένο να δέχεται την ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή των Ελλήνων, αφού η βουλή πρόβατο άβουλο και υπάκουο όπως είναι, αλίμονο αν δεν του την έδινε!

Το θέμα είναι τι θα γίνει με τους λύκους, τους δανειστές, αυτούς που έχουν κατασπαράξει τη βουλή, των Ελλήνων, την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία και περιμένουν να καταπιούν, οσονούπω, και τον Σαμαρά, αυτόν που συνεχίζει και χαμογελά λόγω που του χύθηκε ο καφές γεγονός που θεωρήθηκε από όλους σαν γούρι! Τώρα το πώς θα εξασφαλίσει ο Σαμαράς την παράταση της ζωής της κυβέρνησής του με την ψήφο εμπιστοσύνης, αυτό το εξηγεί το σήμα της «Dreamworks» στη θέση του φεγγαριού που υποδηλώνει ότι αυτά γίνονται μόνο στο σινεμά!…

Το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ξεπουληθεί εντελώς επιβεβαιώνουν και οι αρχαιολογικές ανασκαφές αφού εκτός της Αμφίπολης έχουν ξεκινήσει και έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, σε μια προσπάθεια να μαζέψουμε ότι πολύτιμο έχει η γη μας πριν μας την πάρουν, σα να προσπαθούμε δηλαδή να πάρουμε όλα τα τιμαλφή, πριν μας διώξουν από το σπίτι μας!!!! 

Αν προλάβουμε να τα μαζέψουμε κιόλας γιατί σε κάτι κοιτάσματα πετρελαίου και κάποιους υδρογονάνθρακες έχει ήδη βάλει χέρι η Τουρκία, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή μας, αλλά και την συνήθη έλλειψη αντίδρασης από την κομισιόν! 

Ειδικότερα αυτή η τελευταία εξέλιξη, μαζί με την εξάπλωση του πολέμου των τζιχαντιστών στα σύνορα της Τουρκίας μυρίζει έντονα μπαρούτι, πράγμα που πυροδοτεί σενάρια πολέμου, αν και εδώ που φτάσαμε τι να φοβηθούμε πια οι καταθλιπτικοί; Καλύτερα να πάμε μαχόμενοι για την πατρίδα, παρά περιμένοντας να ξοφλήσουμε τον ΕΝταΦΙΑ!!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου την περασμένη Τετάρτη χάσαμε δυστυχώς από κοντά μας τον πρώην δήμαρχο Νάξου, Κώστα Λατίνα, έναν άνθρωπο αγαπητό σε όλους που παρέμεινε ενεργός στα κοινά ως το τέλος. Κάτι που κανένας άλλος δήμαρχος δεν έχει πετύχει, αφού τόσο ο Κόκκοτας, όσο και ο Μαράκης έχουν αμφότεροι εγκαταλείψει την ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Όσο για το νυν δήμαρχο, γι’ αυτόν διίστανται οι απόψεις καθώς άλλοι υποστηρίζουν ότι ασχολείται ελάχιστα και άλλοι, καθόλου! Τώρα το πώς κατάφερε και ξαναβγήκε δήμαρχος, αυτό ανήκει στα ανεξήγητα μυστήρια του τόπου, όπως είναι η αιτία των επί σειρά ετών αυταναφλέξεων στον ΧΑΔΑ, το γιατί το νερό παραμένει πόσιμο, παρά το χρώμα και την οσμή του, γιατί λέμε νοσοκομείο τον σταθμό πρώτων βοηθειών που έχουμε, και τελικά θα απαντηθεί μόνο αν μάθουμε και την απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο την κοπανάνε οι κατσίκες από το νησί μας!!!

Μια προσέγγιση που μπορώ να κάνω για να εξηγήσω την επανεκλογή του Μανολακιού μας είναι ότι έχει επικρατήσει η άποψη ότι πετυχημένος δήμαρχος είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα! Και αυτή η άποψη στηρίζεται στο σκεπτικό πως αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα, δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνεις λάθη! Το σκεπτικό αυτό εκτός από λογικό στηρίζεται και στο γεγονός ότι σχεδόν κάθε έργο που έγινε στο νησί, έγινε λάθος! Τα σφαγεία δίπλα στον σκουπιδότοπο, το Λύκειο Νάξου μέσα σε άλσος, η διαπλάτυνση της παραλίας, το μεγάλο λιμάνι που μας άφησε τα μπλόκια να μας θυμίζουν πόσο λάθος ήταν, μέχρι και η τοποθέτηση μεγάλων προβολέων στη λίμνη του αεροδρόμιου με σκοπό να συγκεντρώνονται εκεί τα κουνούπια και να μην ενοχλούν τους τουρίστες των δυτικών παραλιών!!!

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όταν οι στραβοί παρουσίαζαν τα έργα τους ο περισσότερος κόσμος πανηγύριζε! Ίσως γιατί έχουμε μια έμφυτη ροπή προς τα πανηγύρια…

Και δεν λέω, καλά κάνουμε και γουστάρουμε τα πανηγύρια, ιδιαίτερα μέσα στο καταθλιπτικό σκηνικό της εποχή μας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πανηγυρίζουμε αναίτια και κάπως υπερβολικά!

Ίσως να μας το κόλλησε το Μανολάκι μας που πανηγυρίζει αενάως!!!  

Να φανταστείτε έφτασε στο σημείο ο Δήμαρχος μας να στείλει συγχαρητήρια επιστολή στο πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού για την έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που πριν από λίγες μέρες κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα στην ορεινή Νάξο!!!   

Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά της πυροσβεστικής που έδωσαν μάχη, αλλιώς η πυρκαγιά θα είχε πάρει δραματικές διαστάσεις και θα απειλούσε ακόμα και κατοικημένες περιοχές, νομίζω πως το πανηγυρικό μήνυμα του Μανολακιού μας ήταν κομματάκι υπερβολικό! Όπως υπερβολικό μου φαίνεται και το διήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού μας από τη γερμανική κατοχή!

Οι σχετικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και μάλιστα σε αυτές θα παραβρεθεί ο αρχηγός ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγος, Ιωάννης Ηλιόπουλος.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω την αξία της ιστορικής μνήμης του τόπου, τη μνήμη αυτών που πολέμησαν για την ελευθερία του και τα παράσημα του αντιστράτηγου, νομίζω πως σε μια εποχή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται κάτω από γερμανική κατοχή, οι τόνοι της δικής μας απελευθέρωσης από τους Γερμανούς, είναι κομματάκι υπερβολικοί!

Πόσο μάλιστα η σύγκληση κατεπείγουσας σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου για να εγκρίνει το πρόγραμμα του διήμερου εορτασμού, για την απελευθέρωση μας!

Ποιος ξέρει μπορεί το Μανολάκι μας να έχει κάποια πληροφόρηση από τον Φούχτελ, ότι από του χρόνου θα απαγορευτούν οι πανηγυρισμοί για την απελευθέρωσή μας από τους Γερμανούς και να ήθελε με αυτόν τον τρόπο να κάνει ένα θεαματικό φινάλε!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Η ώρα για τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» έφτασε!!

Ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα ξωτικά του θα… προσγειωθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης για να φωτογραφηθούν, να μοιράσουν ευχές και φυσικά να ακούσουν τις επιθυμίες όλων.

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Google: Διαγράφει εκατομμύρια λογαριασμούς από σήμερα – Πώς να τον διατηρήσετε

Η Google προχωρά στην κίνηση αυτή για λόγους ασφαλείας, καθώς οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν

Μιχ. Φραγκίσκος: “Περισυλλογή στη Σμύριδα”

Αρθρο του Μιχάλη Φραγκίσκου με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την Σμύριδα - "χαρακτηρίζεται ως άγνοια κινδύνου του Δήμου για το βάρος που επωμίζεται".

Το Βόρειο Σέλας ξανά πάνω από τον ουρανό της Δράμας

Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες

Έρευνα: Δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες εμπλοκής σε τροχαίο για θυμωμένους ή λυπημένους οδηγούς

Μελέτη από το Virginia Tech Transportation Institute δείχνει ότι η επιθετική οδήγηση προκαλείται συχνά από αρνητικά συναισθήματα

ΙΝΣΕΤΕ: Πάνω από 2 εκατ. οι αφίξεις στη χώρα, τον Οκτώβριο (γραφήματα)

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για τις αεροπορικές αφίξεις και τον οδικό τουρισμό (γραφήματα)

Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου: Ερχεται σε λίγες ημέρες (16/12) 2ο σεμινάριο

Ενεργός ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης των μελών του

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας φουρνιάς ταξιδιωτών Generation T

ΑΒΤΑ - Οι 4 εντελώς νέες τάσεις στα ταξίδια του 2024

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά