Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Πρόσφατα γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας. Τρομερή σύμπτωση μιας και με τα τελευταία ευρήματα, όχι τα αρχαιολογικά, αλλά τα στατιστικά, έτσι που το πάμε σε λίγο μόνο τα κοκαλάκια μας θα βρούνε, αφού σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι Έλληνες που ζουν στο όριο της φτώχειας έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, δείχνοντας ότι η φτώχεια στη χώρα μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις! Αντίθετα, δεν αναμένεται να πάρει διαστάσεις ο εορτασμός της σημερινής μέρας κατά της φτώχειας στη χώρα μας, παρόλο που ακόμα και ο καιρός συνηγορεί, μια ήλιο και μια βροχή, που παντρεύονται οι φτωχοί! Κρίμα, γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση!…

 

Αυτό το γνωρίζει καλά η κυβέρνηση η οποία μας εξασφάλισε ότι εγγυημένα θα παίρνουμε το κατώτατο εισόδημα! Επίσης μειώθηκε η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης του οποίου η διάθεση ξεκίνησε, αλλά η διάθεση να αγοράσουμε δεν είναι ανάλογη, καθώς δεν διαθέτουμε αρκετά για να το αγοράσουμε. Με άλλα λόγια, τι έγινε που μειώθηκε από 1000 σε 900 ευρώ ο τόνος;

Δηλαδή είχαμε στην πάντα τα εννιά κατοστάρικα και μας έλειπε το ένα για να αγοράσουμε;

Και μπορεί στη χώρα μας να υπάρχει κόσμος που δυσκολεύεται να αγοράσει πετρέλαιο ή ακόμα και κρέας σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν και κάποιοι που διαθέτουν τόσα που μπορούν να αγοράσουν και βουλευτές!!!

Τον χρηματισμό βουλευτών από επιχειρηματίες κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού που ζήτησε να κατονομάσει η αξιωματική αντιπολίτευση αυτούς που χρηματίστηκαν, λες και κάτι τέτοιο θα έβαζε φράγμα στην πολιτική τους σταδιοδρομία!

Μήπως το γεγονός ότι τον ίδιο τον Σαμαρά τον είχε καταγγείλει ο Μητσοτάκης ότι χρηματίστηκε για να ρίξει την κυβέρνησή του, αυτό τον εμπόδισε από το να γίνει πρωθυπουργός;

Αφού το χρήμα κυβερνά τον κόσμο! Το μάθαμε όταν ο Σαμαράς δήλωσε ότι είμαστε έτοιμοι να σηκωθούμε στα πόδια μας και να βγούμε στις αγορές και κατέρρευσε το χρηματιστήριο κι ανέβηκαν τα σπρεντς και το μάθαμε ακόμα καλύτερα όταν πήγε ο υπουργός οικονομικών, ο Γκίκας ο Γαρδούμπασης,  στην Λανγκάρντ για να της ζητήσει διαζύγιο από το ΔΝΤ και ανακάλυψε πόσο σφιχτά είναι τα δεσμά του γάμου, αλλά βρέθηκε και με ένα ακόμα μνημόνιο στην πλάτη!!!

Πάντως καλό θα ήταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τα ονόματα των βουλευτών που εξαγοράζονται στη δημοσιότητα όχι για μας πείσει ότι πουλιούνται οι βουλευτές, αυτό εξάλλου είναι δεδομένο από τη στιγμή που πουλάνε τη μάνα τους, πόσο μάλλον τον εαυτό τους, αλλά κυρίως για να μας πείσει ότι αυτά που λέει τα εννοεί! Γιατί έχει πει κι άλλα πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ και αν έχει αρχίσει και τα παίρνει πίσω για τους χρηματισμούς των βουλευτών, φαντάζομαι τι θα γίνει με αυτά που έχει πει για την επανεκκίνηση της αγοράς και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και των κοινωνικών αδικιών!!!

Χρήματα υπάρχουν λέει ο Αλέξης για όλα αυτά! Το ίδιο είχε πει και ο Γιωργάκης! Τελικά αρχίζω και το πιστεύω κι εγώ! Να δεις που υπάρχουν λεφτά!

Άμα προσλαμβάνεις την Αμάλ Αλαμουντίν, που θέλει 11.000 ευρώ μόνο για εισιτήρια να έρθει, την ταΐζεις θαλασσινά στο Βαρούλκο, και όταν χωνέψει, της αναθέτεις να σου φέρει πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα, πάει να πει πως λεφτά υπάρχουν! Μόνο που δεν φτάνουν για όλους!!!

Έλαμουντίν στον τόπο σου, ο τίτλος της σημερινής «Μάσκας» είναι ο τίτλος της υπερπαραγωγής  που παίζεται σε όλα τα κανάλια με πρωταγωνίστρια την κυρία Κλούνεϊ η οποία εμφανίζεται ενδεδυμένη με κομψότατα ρούχα να καταναλώνει ακριβότατα εδέσματα, την στιγμή που σχεδόν ο μισός ελληνικός λαός ζει στο όριο της φτώχειας!!!

Επειδή αυτές τις μέρες ο ένας κατηγορεί τον άλλο για αποσταθεροποίηση, αποτέλεσμα λογικό για ένα σαθρό πολιτικό σύστημα, καλό θα ήταν να αναλογιστούμε τι παραμένει σταθερό.

Αν ψάξουμε θα βρούμε ότι σταθερό παραμένει το πιστεύω μας ότι κάποιος όπως ο Αλέξης ή ο Σταύρος θα σώσουν την κατάσταση, αφού στην τελευταία δημοσκόπηση η πρόθεσή μας είναι να ψηφίσουμε πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ποτάμι!!!

Στα δικά μας όμως τώρα, όπου στο νησί μας έχει πιάσει ανησυχία σχετικά με τα αποθέματα του νερού που μας έχουν απομείνει. Οι υδάτινοι αποταμιευτήρες μας  όπως το φράγμα της Φανερωμένης έχουν πιάσει πάτο και –δυστυχώς- οι απαραίτητες βροχές δεν λένε φέτος να κάνουν την εμφάνισή τους.

Και να φανταστεί κανείς πως σε ολόκληρη την Ελλάδα βρέχει, προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και πλημμύρες, τη στιγμή που εδώ δεν πέφτει ούτε σταγόνα!

Τον Οκτώβριο δεν έχει βρέξει καθόλου και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι η ανομβρία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο επιτακτική θα γίνεται η ανάγκη να επιβεβαιωθεί η δήλωση-πεποίθηση του Μανολακιού μας, ότι ο Θεός αγαπάει τη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες, μιας και το πρόβλημα της λειψυδρίας στα μικρά νησιά είναι ακόμα εντονότερο.  

Εκτός κι αν ο δήμαρχος θεωρεί ότι η αγάπη και το έλεος του Θεού προς εμάς, εξαντλήθηκαν με την επανεκλογή του και δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις!…

Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι ζωές μας εξαρτώνται αποκλειστικά από το έλεος του Θεού και δεν αναφέρομαι μόνο από το νερό που χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή, αλλά και στις περιπτώσεις κάποιου έκτακτου ιατρικού περιστατικού.

Πριν λίγες μέρες ένας νέος άνθρωπος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, και δεν βρισκόταν ελικόπτερο να τον μεταφέρει, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει πρώτα στη Μύκονο κι από κει με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα, χάνοντας έτσι πάρα πολύ χρόνο και όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος στις επείγουσες περιπτώσεις! Βέβαια θα μου πείτε είναι καλό να τα περιμένουμε όλα από το Θεό, να βρέξει, να μας προστατεύει, να βάλει τέλος πάντων το χέρι Του κάθε φορά ή θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσουμε την αρχαία προσταγή του, συν Αθηνά και χείρα κίνει;

Εγώ θα έλεγα πως καλύτερα θα ήταν να μην κάνουμε εμείς καμία άλλη κίνηση, αφού όλες μας ο κινήσεις αποδείχτηκαν ότι ήταν λανθασμένες, από τη στιγμή που δεν έχουν αποδώσει μέχρι και σήμερα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Κατασκευάσαμε λιμνοδεξαμενές και φράγματα κι αυτά με προβλήματα διαρροών και είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε ένα ακόμα φράγμα στο Τσικαλαριό, σε ένα τόπο που από την ιστορία του είναι γνωστό ότι δεν έχει πολλές βροχές! Κατασκευάσαμε νοσοκομείο για το οποίο αγωνιστήκαμε επί δεκαετίες για την αναβάθμισή του και καταλήξαμε να έχουμε ένα κέντρο υγείας που υπολειτουργεί στην παροχή ιατρικής φροντίδας, αλλά ευδοκιμεί στην παροχή στέγης στα ποντίκια!!!

Και παρόλο που αποδεδειγμένα οι κινήσεις μας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, αφού το νερό σώθηκε, αντίθετα από μας, συνεχίζουμε να επιμένουμε στις ίδιες τακτικές!!!

Δεν μας περνάει από το νου να αναζητήσουμε άλλες λύσεις για να μη περιμένουμε τη βροχή και το ψαροκάικο να έρθουν στην ώρα τους για να σωθούμε!!!

Και μη πάει ο νους σας πως εννοώ ότι είμαστε ζαβοί και δεν πάει ο νους μας στα αυτονόητα! Απλά λέω πως ο νους μας όλα αυτά τα χρόνια είναι απασχολημένος με το πώς θα οικονομήσουμε κάνα φράγκο! Αυτή είναι η πρώτη μας σκέψη. Αυτό αφουγκράζεται και το Μανολάκι μας και γι’ αυτό όλες οι κινήσεις του δήμου μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Να απαλλαχτούμε από το χρέος στο παρακαταθηκών, να φτιάξουμε μεγαλύτερο αεροδιάδρομο και λιμάνι. Αυτά είναι που ζήτησε το Μανολάκι μας από τον πρωθυπουργό. 

Αν πρώτα εμείς νοιαζόμαστε για τις ζωές μας θα είχαμε ασκήσει τέτοια πίεση στο δήμο που το Μανολάκι  θα απαιτούσε από τον Σαμαρά έργα ζωτικής σημασίας και τουλάχιστον ένα ελικόπτερο για να μεταφέρει έγκαιρα τους ασθενείς!!!

Ή τέλος πάντων θα ζητούσε τη μεσολάβησή του, μιας και ο Σαμαράς μιλάει με το Θεό, ώστε να μας στείλει σύντομα σημάδια της αγάπης Του! Μια βροχή, έστω και ψιλόβροχο ή έστω να σωθεί μια ζωή, έστω και με ψιλοκουσούρια!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στην Τήνο για τα 200 χρόνια από την εύρεση Της Εικόνας της Παναγίας η Κ. Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκε το νησί Της Μεγαλόχαρης

Κάρπαθος: Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι τίμησαν τους ήρως των Ιμίων

Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι Καρπάθου τίμησαν ήρωες των Ιμίων και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

Σαντορίνη: Το JOIDES Resolution μπαίνει σήμερα στην Καλντέρα

Στη Σαντορίνη - μετά την ολοκλήρωση των δράσεων στην Ανάφη - το εντυπωσιακό πλοίο-γεωτρύπανο JOIDES Resolution, μήκους 143 μ. -Τι μελετά

Πάρος – ΔΕΥΑ: Νέα Φωτοβολταϊκή Εγκατάσταση 500 kWh

Κατασκευή νέου φωτοβολταϊκού σταθμού από τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου - Κόστος, χρονοδιάγραμμα και κέρδη από την κίνηση αυτή . Τι λέει ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος

Κέα – BOOT 2023: Δυναμική παρουσία με όπλο το θεματικό θαλάσσιο πάρκο

Στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 21 έως 29 Ιανουαρίου, συμμετείχε ο Δήμος Κέας

Φόρτωμας: Η Τήνος στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Υπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αποσύρεται από τη σκηνή ο Ozzy Osbourne

«Το σώμα μου είναι ακόμη πολύ αδύναμο», έγραψε στη σχετική ανακοίνωση ο Ozzy Osbourne για τον οποίο οι συναυλίες τελειώνουν κάπου εδώ

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος ο Έλληνας”: Κόβει πίτα, βραβεύει μαθητές

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου "Κούρος ο Ελληνας" κόβει τη πίτα, βραβεύει μαθητές και μετά μουσικής...

Κρήτη: Εκκλησία χώρος προετοιμασίας μαθητών ενόψει πανελλαδικών

Επί έντεκα χρόνια αυτή η εικόνα... Εκκλησία έχει μετατραπεί σε αίθουσα σχολείου... (photo) - Τι λένε οι εμπλεκόμενοι

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

Ερχεται η … έξυπνη μαρίνα στη Νάξο

Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank... Ποιος είναι ο λόγος;

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε