Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Tην περασμένη Παρασκευή 24 του Οκτώβρη, ήταν η παγκόσμια ημέρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η παγκόσμια ένωση κρατών ταγμένη στην προώθηση της συνεργασίας, στο διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ισότητα. Και ο οποίος ΟΗΕ μυστηριωδώς δεν έχει αντιδράσει ούτε για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 και την συνεχιζόμενη από τότε κατοχή της, αλλά ούτε για τις νέες συνεχιζόμενες παραβιάσεις που κάνει αυτό τον καιρό το τουρκικό σκάφος Barbaros στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ!!!

 

Το να αναρωτιόμαστε γιατί δεν επεμβαίνει ο ΟΗΕ στις κατάφορες τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις, είναι σα να αναρωτιόμαστε γιατί δεν επεμβαίνει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο που γίνεται με τους τζιχαντιστές ή το γιατί δεν επενέβη η Γιούνισεφ στη σφαγή των παιδιών της Παλαιστίνης, δηλαδή άσκοπο!…  Άσκοπα αναρωτιόμαστε για το λόγο ύπαρξης όλων αυτών των οργανισμών…

Γιατί αν αρχίσουμε και το ψάχνουμε θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί είναι απλά βιτρίνες που εξυπηρετούν τους σκοπούς που βολεύουν αποκλειστικά και μόνο τους δημιουργούς τους, οι οποίοι είναι αυτοί που βρήκαν τρόπο να οικονομήσουν εκατομμύρια, εν τω μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ρίχνοντας στην πανικοβλημένη παγκόσμια αγορά το εμβόλιο του Έμπολα, και βρήκαν επίσης τρόπο να φυλακίζεται ο κάθε Έλληνας που δεν αναγνωρίζει την αποκλειστικότητα του ολοκαυτώματός τους!

Οπότε άσκοπο να ψάχνουμε για διεθνές δίκαιο, για ισότητα, και για ανθρώπινα δικαιώματα γιατί τα δικαιώματά τους τα έχουν αποκλειστικά οι προαναφερόμενοι και όποιος έχει αντίρρηση, πάει μέσα!!

Έχουμε εξάλλου τόσα άλλα για να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε… Η δήλωση της Γιάννας ότι δεν πρόκειται να της ζητήσουν να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί είναι αντισυστημική, δεν είναι να σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιοι είναι τελικά οι συστημικοί; Εκτός κι αν το σύστημα της Αγγελοπούλου  του συστηματικού πλουτισμού από δημόσιους πόρους, είναι εκτός πολιτικού συστήματος!!!

Το γιατί ο Λυκούδης ίδρυσε ένα κόμμα ακόμα, εντωμέσω πολιτικής αναμπουμπούλας δεν είναι να αναρωτιέται κανείς; Εκτός κι αν δεχτούμε ότι κι ο Λυκούδης στην αναμπουμπούλα χαίρεται!!!

Το πώς είναι δυνατόν οι ελεγκτές που έλεγξαν τα οικονομικά όλων των πρωθυπουργών, υπουργών, υφυπουργών από το 1974 έως το 2012 και βρήκαν ένα μόνο να τα έχει πάρει δεν προκαλεί εντύπωση;

Εκτός κι αν οι 800 χιλιάδες ευρώ που πήραν αμοιβή οι ελεγκτές που έκαναν το έλεγχο ήταν λίγα και δεν τους έφτασαν για τις έρευνες! Άμα τους δίνανε λιγότερα θα βρίσκανε περισσότερους κι άμα τους δίνανε κάνα εκατομμύριο, δεν θα βρίσκανε κανένα!!!!

Και αν όλα αυτά δεν σας έχουν κάνει να αναρωτιέστε, τότε δεν μπορεί, θα σας έχει περάσει από το νου πώς είναι δυνατόν να φύγουμε από τα μνημόνια που συνεχίζει να διατυμπανίζει ο Σαμαράς …

Η έξοδος του μνημονίου παρουσιάζεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» που λόγω του εορτασμού της εθνικής μας επετείου την επόμενη βδομάδα, είναι επηρεασμένη από το σχετικό ηρωισμό. Όπως βλέπετε όλα τα παλληκάρια της Ελλάδας ρίχνονται στον αγώνα για την ηρωική, αλλά και συντεταγμένη έξοδο από το μνημόνιο. Όλοι εκτός από το Βαγγέλη που έχει δεχτεί μια μαχαιριά από 4 χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν άλλο αρχηγό και τον Μιχαλολιάκο που προσπαθεί μάταια να σηκώσει τους πεσμένους-φυλακισμένους συναγωνιστές του.

Έξω μας περιμένουν άγριες για να μας κατασπαράξουν οι αγορές που από ότι βλέπετε από το χρώμα τους είναι μαύρες αγορές και δίπλα ο φίλος Γιούνγκερ, μαζί με τον Ντράγκι, κρατώντας τη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης μας βάζει τις φωνές για να παραμείνουμε στις θέσεις μας, αυτές των υποταγμένων και φυλακισμένων στα δεσμά των μνημονίων!…

Έτσι επιχειρείται η έξοδος μας από τα μνημόνια, την κρίση και η επιστροφή μας στην ανάπτυξη.

Να μην το ξεχάσω, σήμερα είναι και η παγκόσμια ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη και αν γνωρίζει κανείς πώς θα την πετύχουμε, παρακαλείται να μας ενημερώσει!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου στο νησί είμαστε ακόμα αναστατωμένοι από την δολοφονία της 59χρονης Αικατερίνης Ζαζάνη, που πριν λίγες μέρες βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Γαλανάδο,  με τα χέρια δεμένα, χτυπημένη στο κεφάλι και μια πετσέτα τυλιγμένη στο λαιμό της, μια είδηση που έκανε το γύρο όλων των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών.

Ο δράστης, που έχει καταφέρει να διαφύγει εκτός Νάξου, αναζητείται από την αστυνομία η οποία καταβάλει προσπάθειες ώστε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει, κάτι που δεν επετεύχθη σε μια ακόμα δολοφονία που έγινε προ ετών στον τόπο μας…!

Εντωμεταξύ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, έχουμε ακούσει για Αλβανό σεσημασμένο ο οποίος έχει κάνει κι άλλη δολοφονία, ότι τον λένε Βαγγέλη, μέχρι και πως τον έχουν ήδη συλλάβει και ότι ο διοικητής του ΑΤ Νάξου προέβη σε δηλώσεις στις οποίες έκανε λόγο για την ασφάλεια που αισθάνονται οι δημότες, εξαιτίας της άμεσης και αποτελεσματικής δράσης της τοπικής αστυνομίας.

Βέβαια όλα αυτά διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από την αστυνομική διεύθυνση νοτίου Αιγαίου!!!

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που μας απασχόλησε αυτές τις μέρες ήταν η επίσκεψη του δημάρχου μας στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ, ένα έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται και μαζί ξεκίνησε και το Μανολάκι μας τις δηλώσεις προς τα ΜΜΕ: «Είμαι ευτυχής που επί των ημερών της Δημοτικής μας Αρχής και χάρη στην πολιτική βούληση που επιδείξαμε, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ. Η σωστή χρήση και λειτουργία του έργου σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του Χ.Υ.Τ.Α., επιλύοντας για πολλά έτη ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του Δήμου μας.»

Από τα λόγια του δημάρχου επιβεβαιώνεται πως είναι αποκλειστικό προνόμιο των πολιτικών να πανηγυρίζουν έντονα για την αρχή ενός έργου και αυτό γιατί η αποπεράτωσή του εκτός από μακρόχρονη, μπορεί να είναι και αδύνατη!!!

Όμως το Μανολάκι μας το πάει ακόμα παραπέρα όχι μόνο θεωρεί το έργο τελειωμένο, αλλά κάνει λόγο και  για την μελλοντική χρήση του! Μιλάει για σωστή χρήση του έργου και για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, χωρίς όχι το έργο να έχουμε δει, αλλά ούτε καν την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων!!!

Στη συνέχεια της επιστολής του προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος αναφέρει: «Το βασικό αυτό έργο υποδομής, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, αποτελεί βασικό πυλώνα για την είσοδο της Νάξου στη νέα εποχή του σεβασμού προς το περιβάλλον και της αειφορίας, μέσα από τη διαδικασία της λελογισμένης χρήσης υλικών και της ανακύκλωσης. Ο αγώνας μας για την προστασία και περιφρούρηση του περιβάλλοντος θα είναι διαρκής και ανεξάντλητος».

Ωραίο αυτό. Θα μπούμε σε μια νέα εποχή που θα σεβόμαστε το περιβάλλον! Γιατί προς το παρόν κανένας και πολύ περισσότερο ο δήμος που έχει την ευθύνη προστασίας του, δεν σέβεται το περιβάλλον! Όσο για τον ανεξάντλητο αγώνα που αναφέρει το Μανολάκι μας, πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν πρώτα εξαντληθεί οι γωνιές που δεν έχουν πεταμένα σκουπίδια, έχουν εξαντληθεί οι αμμοθίνες που γίνονται πλατείες, τα βουνά από πετρώματα, έχουν εξαντληθεί οι καθαρές και ελεύθερες χωρίς ομπρέλες πλαζ και έχουν εξαντληθεί ακόμα και τα αποθέματα νερού!!!  

Αν και για το τελευταίο, δεν μπορώ να πω, ο αγώνας του Μανολακιού μας, έφερε αποτελέσματα!!!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται βροχές, ακόμα και καταιγίδες(!) τις επόμενες ημέρες!

Και όλα αυτά γίνονται επί των ημερών του Μανολακιού μας! Και είμαι σίγουρος ότι όπως ακριβώς ξεκινάει την πανηγυρική του επιστολή για την έναρξη των εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ, έτσι τις επόμενες μέρες θα στείλει δελτίο τύπου στα ΜΜΕ που θα αναφέρει: «Είμαι ευτυχής που επί των ημερών της Δημοτικής μας Αρχής και χάρη στην πολιτική βούληση που επιδείξαμε, ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις που τόσο πολύ ανάγκη είχαμε στον τόπο μας!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φλωρεντία: Κηρύσσει πόλεμο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Φλωρεντία κηρύσσει πόλεμο στις μισθώσεις τύπου Airbnb - Η εξάπλωσή τους στο κέντρο της πόλης έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα ενοίκια

ΕΑΣ Νάξου: Χορός, μουσική, φαγητό με γεύσεις της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ (video)

Η γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο «Action Σαββατοκύριακο»! (video)

ΔΕΗ: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση ΔΕΗ δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο

ΔΕΗ: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση επί 24ώρου βάσεως - Δείτε τους τρόπους

Γαλαξίας: Η μαύρη τρύπα στο κέντρο μεταβάλλει τον χωροχρόνο

Εντυπωσιακή ανακάλυψη που ανοίγει νέο κεφάλαιο στην κοσμολογία - Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη;

National League 1: Ντέρμπι απόψε (02/12) με τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia να υποδέχεται τον ΟΦΗ (video)

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia εναντίον ΟΦΗ στο κλειστό Γυμναστήριο "Δημήτρης Περιστεράκης".... Τι ώρα το τζάμπολ

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: Κυριακή (03/12) ψηφίζουν για νέο διοικητικό συμβούλιο

Εκλογές στο Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου.. Πότε και που... Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Τι έκανε ο Φίλιππος Φόρτωμας στην Πάρο;

Επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα στην Τήνο με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα

Γ. Βρούτσης: “Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας, η καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων”

Στα 40 τα Πορίσματα που ολοκλήρωσε η ΕΠΑΘΛΑ εντός του 2023 περί πιθανής χειραγώγησης αγώνων και 9 εκείνα που προχώρησαν για περαιτέρω διερεύνηση - Έρχονται ποινικές διώξεις

SOS: Απομακρύνετε τα παιδιά από τις … ειδήσεις

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει με τον δικό του τρόπο τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε εντός κι εκτός συνόρων. Γιατί συμφωνεί με τον Μητσοτάκη, τι λέει για τον Αυτιά και τη Δέσποινα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Η ιστορική φανέλα του 2015 στα χέρια του Γιάννη Βρούτση

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ, Βασίλης Φλεριανός πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση μία φανέλα... Τι συμβολίζει

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά