Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Στο τέλος του Οκτώβρη, την 31η  γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης, μια ιδιαίτερη ημέρα

Στο τέλος του Οκτώβρη, την 31η  γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης, μια ιδιαίτερη ημέρα, αφού γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός, φυσικά, από τη χώρα μας. Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε για να αποταμιεύσουμε, αφού μας λείπουν ενενήντα εννέα ευρώ για να βάλουμε στην πάντα ένα κατοστάρικο, αλλά ούτε καν θέλουμε να ακούσουμε για αποταμιεύσεις, κουμπαράδες και τέτοια πράγματα! Να φανταστείτε, ούτε καν τα ονόματα των βουλευτών που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ για χρηματισμό από τους κουμπαράδες, δεν μάθαμε!!!

Και μπορεί να μην αποταμιεύουμε, αλλά αυτό, από ότι φάνηκε, καθόλου δεν στρεσάρει τις τράπεζες, αφού κατάφεραν και πέρασαν τα στρες τεστ με επιτυχία! 

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, γιατί οι τράπεζες έχουν λεφτά! Εσείς μπορεί να μην έχετε, γιατί σας τα πήραν για να σώσουν τις τράπεζες και τώρα ζείτε μες τη φτώχεια, δεν έχετε να πληρώσετε όχι τους φόρους, αλλά ούτε για να ταΐσετε τα παιδιά σας, αλλά δεν πειράζει, εσείς ψηλά το κεφάλι!

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, γιατί οι τράπεζες έχουν λεφτά! Μπορεί να μη δίνουν σε κανένα ούτε δάνειο, αλλά ούτε ρευστό στην αγορά, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ανεργία και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν και ο κόσμος να πετιέται στους δρόμους, αλλά είπαμε, εσείς ψηλά το κεφάλι!

Αν κρατήσετε ψηλά το κεφάλι δεν θα δείτε τι γίνεται κάτω από τη μύτη σας, που πνίγεται η χώρα στις πρώτες μπόρες και οι πλημμυροπαθείς-ναυαγοί,  περιμένουν να τους έρθει μέσω των υδάτων η  αποζημίωση, την οποία άμεσα η κυβέρνηση τους έστειλε μέσα σε μπουκάλι!

Αν κρατήσετε ψηλά το κεφάλι δεν θα δείτε τον υπουργό Παιδείας να διατάζει ένορκη διοικητική εξέταση για να βρει ποιοι δεν τον ειδοποίησαν ότι την περασμένη Τρίτη ήταν 28η Οκτωβρίου και έπρεπε να παραβρεθεί στους εορτασμούς! Δεν θα δείτε τους νέους διορθωμένους λογαριασμούς του ΕΝταΦΙΑ και τις νέες ουρές των πολιτών που στήνονται με τις ώρες για να τον πληρώσουν!

Ίσως όμως δείτε, πίσω από κάποια συννεφάκια, τον ηλικιωμένο που αποδήμησε εις Κύριο περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει!

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες για να μη δείτε τις παρελάσεις που έγιναν κατά την εθνική μας επέτειο, που εδώ που τα λέμε και χαμηλά το κεφάλι να είχατε, πάλι δεν θα τις βλέπατε γιατί απαγορεύεται αυστηρά πλέον να τις παρακολουθεί ο λαός! Ψηλά το κεφάλι Έλληνες!

Για να μη δείτε τις πριβέ παρελάσεις, όχι αυτές που παρακολουθούν οι επίσημοι, αλλά τις παρελάσεις που κάνουν οι επίσημοι! Αυτοί που σήμερα δηλώνουν περήφανοι που είναι Έλληνες και αύριο που θα έρθει η τρόικα θα  δηλώνουν υπερήφανοι που μπορούν, ως Έλληνες, να εξυπηρετούν τις απαιτήσεις των δανειστών μας. Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» απεικονίζεται η πριβέ των πριβέ παρελάσεων, αυτή που γίνεται μόνο για τα μάτια του Σόιμπλε και όπως βλέπετε, γίνεται με «σθένος» και «παλμό» από κορυφαίους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης, που διακρίνονται για το επίπεδο των σόου που δίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ανάμεσά τους ήταν να βάλω και τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά δεν τον ειδοποίησα έγκαιρα για να παραστεί στο πρωτοσέλιδο και τώρα μπορεί να έχω τίποτα μπλεξίματα με το νόμο!

Ψηλά το κεφάλι λοιπόν Έλληνες! Αν το κρατήσετε ψηλά ίσως δείτε και το F-16 να κάνει εντυπωσιακούς ελιγμούς και τον πιλότο του να σας προτρέπει να κρατήσετε το κεφάλι ψηλά!

Κι άμα τον δείτε να τον ρωτήσετε πότε να κατεβάσουμε τα κεφάλια, μη πάει και πιαστούμε κιόλας!

Να τα κατεβάσουμε όταν τελειώσει η παρέλαση ή όταν έρθει η τρόικα; Όχι τίποτα άλλο αλλά κοιτώντας κάτω, υπάρχει και μια έστω πιθανότητα να βρεις και κάνα φράγκο πεταμένο!…

Στα δικά μας όμως τώρα, όπου συγκλονισμένη η κοινωνία μας αποχαιρέτησε πριν λίγες μέρες ένα νέο άνθρωπο,  τον φίλο Γιάννη Συμεώνογλου. Το ξέρω πως λόγια για να απαλύνουν τον πόνο των δικών του ανθρώπων αλλά και όσων τον γνώριζαν δεν υπάρχουν. Μόνη παρήγορη σκέψη πως ίσως κάποια μέρα θα τον ξανασυναντήσουμε εκεί, που ψυχούλες σαν του Γιάννη ζουν για πάντα.

Πίσω στα γήινα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην παραλία της Χώρας και όπως κάθε χρόνο, γέμισαν οι καφετέριες από τους μαθητές που έκατσαν να ξεκουραστούν μετά από τις τιμές που απέδωσαν στους επισήμους!

Οι επίσημοι πάλι φορώντας τα καλύτερα καλά τους, παρατάχθηκαν καμαρωτοί-καμαρωτοί να τους καμαρώσει και ο κόσμος, ο οποίος όμως επιλέγει να καμαρώνει τα παιδιά του που παρελαύνουν και να τα αποθανατίζει με τις φωτογραφικές του μηχανές και τα βίντεο, και έτσι καμαρώνουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους! Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ελάχιστοι που καμαρώνουν και τους επίσημους.

Είναι αυτοί που λένε δείχνοντάς τους, για καμαρώστε ρε κάτι επισήμους που τους έχουμε!!!

Οι μόνοι που φωτογραφίζουν τους επίσημους είναι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ του τόπου, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν το γεγονός, και μάλλον αγνοώντας την ιστορική, πολιτική, κοινωνιολογική, ψυχολογική, ανθρωπολογική αξία των φωτογραφιών τους.    

Από το φετινό κάδρο των επισήμων πάντως μπορούμε να κάνουμε κάποιες πρώτες διαπιστώσεις.

Εκτός των νέων προσώπων που κοσμούν πλέον το κάδρο των επισήμων, οι οποίοι μάλιστα δημιούργησαν και τις μεγαλύτερες απορίες στον κόσμο που ρωτούσε να μάθει ποιοι είναι, το γεγονός που έκανε την μεγαλύτερη αίσθηση ήταν ότι ο αρχηγός της μεγάλης μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός πήρε θέση ανάμεσα στους επισήμους, που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πάρει επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Δεκαπέντε μέτρα μακριά από τον δήμαρχο!!! Στην άλλη άκρη των επισήμων και μάλιστα ούτε καν στην πρώτη γραμμή δεν στάθηκε ο Νίκος Μαϊτός!

Δείχνοντας βέβαια με αυτό τον τρόπο την τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από το Μανολάκι μας!

Και με δεδομένο ότι οι σχέσεις τους πάνε από το κακό στο χειρότερο, φαντάζομαι ότι ο Μαϊτός θα παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από την Πορτάρα!!!!

Εκτός όμως από την παρέλαση, ένα ακόμα γεγονός μας βοήθησε να κάνουμε κάποιες σημαντικές πολιτικές διαπιστώσεις και αυτό ήταν το δημοτικό συμβούλιο που έγινε το περασμένο Σάββατο 25/10.

Στο συγκεκριμένο συμβούλιο ο δήμαρχος σε μια από τις σπάνιες εξάρσεις του απαίτησε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση και να καταδικάσει κάθε καταγγελία που βλάπτει όπως είπε την οικονομία του νησιού. Αφορμή για το ξέσπασμα του Μανολακιού μας ήταν η ενέργεια του συντοπίτη μας και συνεργάτη της «Μάσκας» Γιάννη Μπαρδάνη, να καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες περιβαλλοντικές παραβάσεις που γίνονταν κατά την εξόρυξη σμύριδας στο βουνό «Φανάρι» στ’ Απεράθου. Οι ελεγκτές που ήρθαν διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων αφού οι επιχειρούντες την εξόρυξη δεν διέθεταν καν άδεια! Αποτέλεσμα να διαταχτεί το προσωρινό κλείσιμο των ορυχείων.

Έτσι το Μανολάκι μας διαπιστώνει ότι βλάπτεται η οικονομία του νησιού μας και καλεί το δημοτικό συμβούλιο να συντάξει ψήφισμα στο οποίο όχι μόνο θα διαπομπεύεται οποιοσδήποτε τολμήσει να καταγγείλει κάτι που βλάπτει οικονομικά συμφέροντα, αλλά και θα εναντιώνεται σε οποιαδήποτε απόφαση, ακόμα και δικαστική, που θα επιχειρεί να εφαρμόσει στον πολύπαθο τόπο μας το νόμο!!!

Πριν από σένα Μανολάκι, άλλος ένας –περαστικός- δήμαρχος ακολούθησε την ίδια τακτική. Θυμάσαι; Που κατέβασε όλο τον κόσμο στο λιμάνι… που πρότεινε σε όσους κάνουν τις καταγγελίες να μεταδημοτεύσουν… Που κι εσύ εδώ που τα λέμε σα θιασώτης της ίδιας πολιτικής είχες προτείνει ακόμα και πνιγμό για όσους  εμποδίζουν την πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη!!!

Αν το δημοτικό συμβούλιο εκδώσει τέτοιο κατάπτυστο ψήφισμα με το οποίο θα εναντιώνεται σε οποιοδήποτε δημότη ασκεί ελεύθερα, χωρίς φόβο και πάθος τα δημοκρατικά του καθήκοντα, καταγγέλλοντας τα κατά την άποψή του τα κακώς κείμενα του τόπου, τότε το δημοτικό συμβούλιο δεν με εκπροσωπεί, ούτε με εκφράζει και είμαι σίγουρος ότι δεν εκφράζει και την συντριπτική πλειοψηφία του δήμου μας! Πάντως έτσι για να υπογραμμίσω την πολιτική διαπίστωση που έχω βγάλει για το Μανολάκι μας του αφιερώνω τον παραπάνω επίκαιρο πίνακα που τονίζει τη δημοκρατικότητά του!

Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελευθερία! Ζητώ δημοκρατία!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εκλογές 2023 – “Νέα Εποχή”: Επίσκεψη και ενημέρωση Παπανικόλα στη Σύρο

Περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα στη Σύρο

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Excellenseas: Κολύμπησαν – για καλό σκοπό – από τη Νάξο στη Σχοινούσα (video)

Η παρέα της Pastra Cretonaxiosa κολύμπησε φέτος για τους σκοπούς του φορέα Excellenseas από τη Νάξο στην Σχοινούσα (video)

“Εξπρές Σάμινα” – Ναυάγιο: Η Ρούλα Μπαϊράμη – τότε 5 μηνών έγκυος – δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το βράδυ

Τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000, η Ρούλα Μπαϊράμη ταξιδεύει με το «Εξπρές Σάμινα» προς Νάξο - Πήδηξε στη θάλασσα ενώ βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

Αμοργός- Αθλητικά Μονοπάτια: Άνοιξαν οι εγγραφές

Άνοιξαν οι εγγραφές και τα Αθλητικά Μονοπάτια στην Αμοργό ξεκινούν σύντομα!

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Νοσοκομείο Νάξου: Ηρθε (4ος) παιδιάτρος, οι επόμενες κινήσεις

Αναλαμβάνει δράση ένας ακόμη (4ος) Παιδίατρος - Η εικόνα του Νοσοκομείου και οι επόμενοι που έρχονται

Δήλος: Πανσέληνος με συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Πανσέληνος (29/09) στη Δήλο, με συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ναξιακά Γράμματα: Νέο τεύχος (47ο), η κυκλαδική ναοδομία στο προσκήνιο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (47) των "Ναξιακών Γραμμάτων" - Τι περιλαμβάνει

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια

Excellenseas: Κολύμπησαν – για καλό σκοπό – από τη Νάξο στη Σχοινούσα (video)

Η παρέα της Pastra Cretonaxiosa κολύμπησε φέτος για τους σκοπούς του φορέα Excellenseas από τη Νάξο στην Σχοινούσα (video)