Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η μεγάλη πανελλήνια απεργία ως κύκνειο άσμα, αφού στο μέλλον θα απαγορευτούν οι απεργίες και οι τελευταίοι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους ως αυριανοί άνεργοι, αφού στο μέλλον θα αρχίσουν οι ομαδικές απολύσεις! Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση στο φωταγωγημένο χριστουγεννιάτικο Παρίσι, έδινε την παράστασή της, μπροστά στα μάτια της δύσπιστης και απαιτητικής τρόικας. Και μπορεί στην Ελλάδα η υποκριτική ικανότητα των πολιτικών να χωράει, αλλά στο εξωτερικό περισσεύει!..

 

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί υποκρινόμενοι τους αποφασισμένους να προασπίσουν το λαό, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν άλλους νόμους που θα είναι εναντίον του και υπέρ της οικονομικής εξαθλίωσής του. Άλλοι πάλι υποκρινόμενοι τους τίμιους δηλώνουν ότι τα όσα τους προσάπτουν για οικονομικά σκάνδαλα και  μίζες είναι προστυχιές. Πάντως με το ρόλο που παίζουν όλοι τους,  που γράφουν και σβήνουν νόμους του κράτους ανάλογα με τις προσταγές της τρόικα, αλλά και που δηλώνουν ότι κάθε αναφορά σε παράνομο πλουτισμό πολιτικού είναι πρόστυχη,  έχουν καταφέρει να μας πείσουν για ένα μόνο πράγμα. Ότι είναι μπουρδέλο η Βουλή! 

Ανοργάνωτο μεν, μπουρδέλο δε. Γιατί το δικό μας δεν του φτάνει το πήδημα που του ρίχνει η τρόικα κάθε φορά που το επισκέπτεται, το τραβάνε και μέχρι τα Παρίσια να έχει και λίγο παραπάνω συναίσθημα και ρομαντισμό. Στο δικό μας τσακώνεται ο Βαγγέλης με τον Γιώργο για το ποιος θα κάνει κουμάντο στο μαγαζί, που επειδή έγινε κακόφημο, αλλάζει όνομα και δείχνουνε ο ένας τον άλλο για το ποιος φταίει. Προσπαθούνε να χωρίσουνε το ΠΑΣΟΚ στα δύο και ο καθένας να πάρει το κομμάτι του. Να πάρει ο Βαγγέλης το ΠΑ λόγω πάχους και ο Γιώργος το ΣΟΚ λόγω σοκ!

Στο δικό μας μπουρδέλο πάει η Θεοδώρα Τζάκρη στο ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται οσονούπω να ακολουθήσει και η Ραχήλ Μακρή! Εντελώς ανοργάνωτα πράγματα! Γιατί τα μπουρδέλα που σέβονται τον εαυτό τους, δεν πάνε περιοδεία στα Παρίσια για να τους πηδάνε. Ούτε και οι ιερόδουλες τσακώνονται αναμεταξύ τους για το ποια θα κάνει την τσατσά στο μαγαζί!

Επίσης σε κανένα μπουρδέλο του κόσμου οι ιερόδουλες δεν αλλάζουν στάσεις με την ταχύτητα που αλλάζουν οι δικές μας!!!

Τώρα το γιατί παρόλα αυτά εμείς παραμένουμε απαθείς και ήσυχοι, αυτό το έχει απαντήσει εδώ και χιλιάδες χρόνια ο Θουκυδίδης που έγραφε πως οι Έλληνες είναι είτε ελεύθεροι, είτε ήσυχοι και τα δυο μαζί δεν γίνεται!!! Εμείς σήμερα τον επιβεβαιώνουμε απόλυτα καθώς έχουμε καταντήσει να είμαστε πολύ ήσυχοι και καθόλου ελεύθεροι!!!

Το κακό είναι πως εκτός του ότι δεν αντιδρούμε, σπεύδουμε να καταδικάσουμε οποιονδήποτε ανήσυχο προσπαθεί να αντιδράσει όπως κάναμε και με τα -από τη φύση τους- ανήσυχα νιάτα των φοιτητών και την κίνησή τους να πετάξουν σκουπίδια στο γραφείο του Πρύτανη.

Δεν σεβάστηκαν οι φοιτητές τους καθηγητές τους είπαν τα ΜΜΕ, που λίγα λεπτά αργότερα μετέδωσαν την είδηση ότι καθηγητής έπαιρνε χρηματική ταρίφα από τους φοιτητές για να βάζει καλούς βαθμούς και αντιπρύτανης δήλωσε ότι είναι ανάγκη να φασιστοποιηθούν όσοι κατέχουν εξουσία!!

Έχουν φτάσει τα ΜΜΕ στο σημείο που με την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, μας έχουν πείσει ότι ο νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος είναι ο Αλβανός με το καλάσνικοφ και τώρα που τον πιάσανε σωθήκαμε! Ενώ ο νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος είναι ο Σαμαράς και μιας και κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία που επιτρέπει τη δημοσίευση της φωτογραφίας του εγκληματία όταν αυτός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, δημοσιεύεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας».

Αυτός που ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων  παραπάνω συνανθρώπων μας από αυτούς που έχει πυροβολήσει ο Αλβανός μακελάρης! Αυτός που ευθύνεται ακόμα και για την ματαίωση του έργου ανάπλασης της Πανεπιστημίου, ένα έργο ζωτικής σημασίας, αφού θα έδινε ένα τόνο φωτεινό, χαρούμενο και αισιόδοξο μέσα στην πόλη της μιζέριας και της κατάθλιψης. Αλλά βλέπετε η τρόικα έκρινε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων δεν είναι έργο προτεραιότητας! Ίσως γιατί ξέρουν πως πλέον οι Έλληνες δεν διαθέτουν όχι ποιότητα ζωής, αλλά ούτε ζωή!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου κι εμείς από ότι όλα δείχνουν θα νοιώσουμε τις επιπτώσεις από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αφού κατά απαίτησή τους θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά από 6,5 στο 13%, πράγμα που σημαίνει ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά και τις υπηρεσίες. Η νησιωτικότητά, η γεωγραφική μας ιδιαιτερότητα μας πάνε περίπατο! Θα μου πείτε τι είχαμε και τι χάσαμε, αφού παρά την νησιωτικότητα ή την ιδιαιτερότητα μας, δεν είδαμε ποτέ οφέλη ή τύχαμε ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Χάσαμε λοιπόν κάτι που δεν είχαμε ποτέ! Κι αν δεν μας το λέγανε, ούτε που θα το παίρναμε χαμπάρι!

Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν παίρνουμε εύκολα χαμπάρι. Πάρτε για παράδειγμα τους 106 συντοπίτες μας που δεν λένε να πάρουν χαμπάρι ότι η οδός «Κοντολέωντος» έχει μονοδρομηθεί και έχουν φτιάξει μια επιτροπή κυκλοφοριακού που αντιδρά στη μελέτη που προσπαθεί να εφαρμόσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

Σε επιστολή τους που έδωσαν στη δημοσιότητα κατηγορούν, μεταξύ άλλων, για αντιδημοκρατική συμπεριφορά τον Λιανό, που ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως οι 106 συντοπίτες μας ασκούν αντιπολιτευτικό ρόλο. «Μην μπορώντας να δικαιολογήσει την διαμαρτυρία και τα λογικά αιτήματα μας προσπάθησε να εντάξει τις αντιδράσεις μας σε ρόλο αντιπολίτευσης και κατευθυνόμενες» γράφουν στην επιστολή τους και συνεχίζουν:

«Αισθανόμαστε ΝΤΡΟΠΗ για τον κ. Λιανό όταν αποκαλεί εμάς τους 106 ανθρώπους “μειοψηφία” έναντι 9000 χιλιάδων ψηφοφόρων όλου του δήμου λες και οι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι άλλων περιοχών του δήμου μας όπως π.χ. το Κουφονήσι ωφελήθηκαν από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Χώρας Νάξου!! Τέλος θεωρούμε τους τρόπους που μας αποκαλεί και μας συμπεριφέρεται ο κ. Λιανός  ως πρακτικές άλλων εποχών, εκθέτουν το σύνολο της δημοτικής αρχής και καλούμε τον κ. Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη να πράξει τα δέοντα. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία τέτοιες συμπεριφορές και λυπούμαστε για το αξίωμα που εκπροσωπεί δυστυχώς ο κ. Λιανός.»

Πέρα του θέματος του κυκλοφοριακού και της εφαρμογής του, είναι νομίζω αναγκαίο να σταθούμε περισσότερο στη λέξη δημοκρατία που αναφέρεται συχνά στην επιστολή.

Καταρχήν είναι πάγια πολιτική θέση και άποψη των δημοτικών αρχόντων, ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη από αυτούς, τους κάνει αντιπολίτευση. Έχουν μάλιστα τέτοιο κόμπλεξ με την αντιπολίτευση που ούτε να ακούσουνε τη λέξη δεν θέλουνε και μάλιστα στα δημοτικά συμβούλια δεν ακούνε λέξη από αυτά που τους λέει η αντιπολίτευση! Όταν λοιπόν δεν δέχονται αντιπολίτευση από την εκλεγμένη αντιπολίτευση, φανταστείτε πόσο δέχονται αντιπολίτευση από τους δημότες που τους υπολογίζουν τόσο, όσες είναι και οι ελάχιστες θέσεις που υπάρχουν γι’ αυτούς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή είναι πράγματι αντιδημοκρατική συμπεριφορά και συμφωνώ με τους 106

Όμως επειδή οι 106 υπερασπίζονται την δημοκρατία δεν έχουν δίκιο να γράφουν ότι είναι ντροπή για το Λιανό να τους αποκαλεί μειοψηφία, αφού τόσο στα μαθηματικά, όσο και στη δημοκρατία το 106 στο 12.904 που είναι ο αριθμός των ψηφοφόρων στις προ μηνών δημοτικές εκλογές, λέγεται μειοψηφία. Και δεν είναι ντροπή να είναι κάποιος μειοψηφία.  Λίγοι και καλοί ή λίγα και καλά που λένε… Και αν το γνώριζε αυτό ο Λιανός ή μάλλον  καλύτερα αν το εφάρμοζε, τότε θα αναλάμβανε πολύ λιγότερες αρμοδιότητες!

Οπότε αγαπητοί συντοπίτες μου, τσάμπα καλείτε το Μανολάκι μας να πράξει τα δέοντα, ήγουν να παύσει το Λιανό, γιατί πού θα βρει άλλον να του φορτώσει όλες αυτές τις ευθύνες;

Αναμφισβήτητα η θέση του Λιανού είναι δύσκολη, καθώς βρίσκεται εκεί που λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Και είναι υποχρεωμένος να πάει μπρος! Τώρα θα κρατηθεί, θα πέσει, αυτό θα το δείξει ο χρόνος και οι αντοχές του…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τέλος Επιτιδεύματος: Για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μείωση 50%

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Εκτακτο: Κενό επιβατών ταξιδεύει το Express Skopelitis για Αμοργό

Χωρίς επιβάτες άφησε το λιμάνι της Νάξου το Express Skopelitis για Αμοργό και χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς στις Μικρές Κυκλάδες

RND: Η Ελλάδα προωθεί την ψηφιοποίηση

Διθύραμβοι από το γερμανικό μέσο για το gov.gr

Blue Star Myconos: Ανεκτέλεστο το σημερινό δρομολόγιο λόγω απαγορευτικού απόπλου

Στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνει δεμένο το BLUE STAR MYCONOS την Τρίτη 28/11 λόγω του απαγορευτικού απόπλου

Έρευνα εντοπίζει άγνωστο μοριακό μονοπάτι για την αναχαίτιση του καρκίνου του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ένας από τους συχνότερους καρκίνους και η κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο στον κόσμο.

Στη Μήλο καταπλέει το “Διονύσιος Σολωμός” λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Το πλοίο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ μετά τον απόπλου από το λιμάνι της Φολεγάνδρου θα καταπλεύσει σε ασφαλές αγκυροβόλιο στον λιμένα της Μήλου

Β. Κατσαράς: Στις 9 Δεκεμβρίου ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νάξο (video)

Νάξος ... Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Βαγγέλης Κατσαράς μιλησε στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για ζητήματα τουρισμού και πολιτισμού ... (video)

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Εκτακτο – Meteo: Απαγορευτικό απόπλου το Σαββατοκύριακο, δεμένα τα πλοία

Σαββατοκύριακο και τα πλοία εντός κι εκτός Κυκλάδων δεμένα στον Πειραιά

Lennart Neubauer: Γεννημένος να δαμάζει τα κύματα, να φτάσει στην κορυφή του κόσμου

Ο 19χρονος Lennart Neubauer χαρίζει στη Νάξο μοναδικές στιγμές.. Τι αναφέρει για την έως τώρα πορεία του

ΕΜΥ: Η ένταση των ανέμων έφρασε στα 123 χιλιόμετρα στις Τρίποδες (!!!)

Το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων