Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025

Σημεία και τέρατα

|

Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του έτους, αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός

Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του έτους, αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει περνάει σφαίρα ο χρόνος και ούτε που θα το καταλάβουμε για πότε θα περάσουνε και οι έξι μήνες που θα διαρκέσει παραπάνω το μνημόνιο! Γιατί αυτό τελικά είναι το αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Μετά από σκληρή μάχη η κυβέρνηση κατάφερε να μας κρατήσει εντός του μνημονίου. Κι ευτυχώς δηλαδή γιατί αν δεν είχε διαπραγματευτεί καθόλου με τους δανειστές θα μέναμε εκτός μνημονίου!  

Και όπως γνωρίζουμε καλά πλέον, δεν υπάρχει ζωή εκτός μνημονίου, οπότε η εξάμηνη παράταση του είναι παράταση ζωής. Όχι βέβαια της δικής μας, αλλά της κυβέρνησης!!!

Προς το παρόν η κυβέρνηση και -δυστυχώς- μαζί της το μέλλον της χώρας, κρέμονται κυριολεκτικά από ένα …μέιλ! Το μέιλ της τρόικας που θα απαντά στο μέιλ της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις διευκρινήσεις που έστειλε με μέιλ  η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα, απατώντας στο μέιλ της τρόικας που της ζητούσε να αποσαφηνίσει τις θέσεις της.

Στην πραγματικότητα όλη αυτή η ανταλλαγή  μέιλς δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαδικτυακό σεξ, αφού  η τρόικα και το ΔΝΤ αποφάσισαν ότι μας πηδάνε μια χαρά εξ’ αποστάσεως και δεν είναι ανάγκη να  μπαίνουν στα έξοδα ή και στον κόπο να έρθουνε στην Αθήνα!!!

Το εκπληκτικό είναι ότι, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλο αυτό το άγριο κυβερνο-σεξ γίνεται, όχι για να δοκιμαστούν οι αντοχές της εξαντλημένης κυβέρνησης, αλλά κυρίως για να τρομάξει ο ίδιος ο Αλέξης που δεν έχει ακόμα κατεβάσει τα παντελόνια του!!!

Είναι δηλαδή περισσότερο ένα μήνυμα στον Τσίπρα για να δει τι πήδημα τον περιμένει σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, κάτι που το ευχήθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι αν του ζητηθεί θα έρθει να βοηθήσει τον Αλέξη.

Μωρέ μια χαρά, θα ταιριάξει ο Ιταλός με τους δικούς μας πολιτικούς. Μάσιμο αυτός, …Μάσημα αυτοί!… Πάντως για την κυβέρνηση ο κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση είναι περισσότερο ορατός εξαιτίας της εσωτερικής αντιπαράθεσης, παρά της εξωτερικής παρέμβασης.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζητάνε εθνική συναίνεση για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, λες κι έχουμε δημοκρατία και μας χρειάζεται και πρόεδρός της, αλλά αντίθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συσπειρώσει όλο και περισσότερους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση πρόεδρο. Θα μου πείτε για ποια συναίνεση μιλάνε που εδώ δεν μπορούν να τα βρουν στο θέμα των ομοφυλόφιλων οι οποίοι θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου κοινή συναινέσει! Μάλιστα ο Αθανασίου, υπουργός δικαιοσύνης, δήλωσε ότι ο γάμος των ομοφυλόφιλων είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση. Και δεν μας εξηγεί ο υπουργός δικαιοσύνης το γιατί είναι ενάντια ανθρώπινη φύση ο γάμος των ομοφυλόφιλων, ενώ δεν είναι το συνεχιζόμενο παρά φύση πήδημα του ελληνικού λαού από τους νταβατζήδες-δανειστές. Ούτε μας εξηγεί γιατί το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των πολιτικών τραβεστί της συγκυβέρνησης είναι νόμιμο, ενώ το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ λαϊκών τραβεστί είναι παράνομο! 

Τέλος πάντων, στο φλέγον θέμα του προέδρου της δημοκρατίας όλο και πυκνώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για άτομο κοινής αποδοχής. Κάποια μάλιστα που ξεπερνούν ακόμα και την πιο τρελή φαντασία θέλουν πρόεδρο τη Γιάννα Αγγελοπούλου, αφού στο πρόσωπο της θα συναινέσουν τόσο ο πράσινος Σρεκ, όσο και ο απαισιότατος πρωθυπουργός, αλλά και η γενναία κοκκινομάλλα Μπρέϊβ!

Βέβαια όλα αυτά είναι παραμύθια για αγρίους και εμφανίζονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» μόνο και μόνο επειδή οι καιροί είναι άγριοι κι εμείς παραμυθιαζόμαστε εύκολα!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που ζητά η τρόικα. Η αντίδραση του δημάρχου μας σε αυτό το ενδεχόμενο ήταν άμεση, αφού το Μανολάκι μας ακολουθώντας το παράδειγμα του Νίκου Ρωμανού και των Σύριων προσφύγων, ξεκίνησε απεργία πείνας, και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει ξεπεράσει τις οκτώ ώρες που δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα του! 

Καλά εντάξει, πλάκα κάνω! Είναι βλέπετε η αδράνεια που παρουσιάζει το Μανολάκι μας σε ότι συμβαίνει, που με προκαλεί να κάνω τέτοιες ακραίες σκέψεις! Και αυτή δεν είναι η μόνη ακραία σκέψη που κάνω αυτές τις μέρες….

Βρισκόμαστε είκοσι μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα και στο νησί δεν υπάρχει ούτε ένα σημάδι για την έλευσή τους. Ούτε χριστουγεννιάτικα φωτάκια στους δρόμους, ούτε καραβάκια στις πλατείες, ούτε φάτνες, τίποτα απολύτως που να θυμίζει Χριστούγεννα!

Σκέφτομαι λοιπόν, μιας και μας ενδιαφέρει πολύ ο τουρισμός, να προβάλλουμε αυτή την εικόνα της Νάξου σαν διαφήμιση, ώστε να προσελκύσουμε στο νησί όλους αυτούς που τους καταθλίβουν τα Χριστούγεννα. Παραθέτω το κείμενο του διαφημιστικού σποτ: «Σας καταθλίβουν τα Χριστούγεννα; Σας δημιουργεί θλίψη η φωτεινή, γιορταστική ατμόσφαιρα;  Τότε ελάτε στη Νάξο. Ούτε που θα το πάρετε χαμπάρι ότι έχουμε γιορτές!» 

Έτσι κι αλλιώς στις τουριστικές εκθέσεις δεν πάμε πλέον, και καλύτερα δηλαδή γιατί στις εκθέσεις εκτίθεσαι, οπότε πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να προβληθούμε. Και ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις μια σωστή προβολή είναι να μετατρέπεις το μειονέκτημά σου σε προτέρημα!

Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε το -ο Θεός να το κάνει- νοσοκομείο Νάξου, να ενημερώσει τον κόσμο του νησιού, ότι μπορεί να αδυνατεί να διασφαλίσει τις ζωές των ανθρώπων, αλλά τα καταφέρνει μια χαρά στο να διασφαλίζει τις ζωές των ποντικών, αφού οι συνθήκες του νοσοκομείου ευνοούν περισσότερο τη διαβίωση των τρωκτικών, παρά των ανθρώπων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ποντικιών που «νοσηλεύονται» κοντεύει να ξεπεράσει τον αριθμό των ανθρώπων!!!

Ή θα μπορούσε να γίνει μια έρευνα για να μάθουμε πώς ακριβώς καταφέρνουν και επιβιώνουν στο νοσοκομείο τα ποντίκια σε αντίθεση με τους ανθρώπους!!!

Ακραίες σκέψεις έτσι; Κι όμως βασίζονται πάνω σε αδιάψευστα γεγονότα! Τα ποντίκια του νοσοκομείου κυκλοφορούν ακόμα και σε βιντεάκια στο you tube και η αντιεορταστική εικόνα της Νάξου κυκλοφορεί ακόμα και σαν ανέκδοτο στην αγορά!

Μία ακόμα ακραία σκέψη που κάνω έχει σχέση με το δημοτικό λιμενικό ταμείο Νάξου που στην χτεσινή του συνεδρίαση είχε ως θέμα το τι θα γίνει με το περίπτερο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Χώρας και το οποίο είχε γίνει αιτία να δημιουργηθεί έντονο πολιτικό πρόβλημα, να διαμαρτυρηθούν οι δημότες, να δημιουργηθούν καυγάδες και αποχωρήσεις από το συνδυασμό του δημάρχου και να ταραχτεί το Μανολάκι μας, κάτι που του συνέβη για πρώτη φορά στην δημαρχιακή καριέρα του.Και αυτό όχι γιατί ταράζεται σπάνια, που ταράζεται δηλαδή, αλλά γιατί στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές ακόμα αποχωρήσεις από το συνδυασμό του και το συνήθησε!!!

Θα θυμάστε βέβαια ότι το συγκεκριμένο περίπτερο είχε καταντήσει μπαλάκι μεταξύ του τότε προέδρου του λιμενικού ταμείου του αξεπέραστου -κατά τον ίδιο- Γιάννη Μαμουζέλου και του Μανολακιού που το πέταγε ο ένας στον άλλο, αποποιούμενοι κάθε ευθύνη…

Φαίνεται λοιπόν πως ο νέος πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Νίκος Σέργης, διαθέτει το πολιτικό σθένος και τη δύναμη, να σηκώσει μόνος του αυτό το βαρύ φορτίο.   

Σκέφτομαι λοιπόν πως αν τα καταφέρει τότε θα είναι ένας γίγαντας, σαν τον Άτλαντα, που μόνος του θα σηκώσει το μεγαλύτερο πολιτικό βάρος που έχει σηκώσει τα τελευταία χρόνια αιρετός!

Πάντως και για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, αν ο Νίκος Σέργης πάρει πάνω του το βάρος και πράξει ανεξάρτητα από τις επιθυμίες του δημάρχου, τότε θα γίνει αποδεκτή και η πρότασή μου για διαφήμιση του αντιεορταστικού διακόσμου του νησιού μας, όπως θα αρχίσει και η έρευνα για το πώς καταφέρνουν τα ποντίκια να επιβιώνουν στο νοσοκομείο μας!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – ΑΠΑΣ: Ο Γιάννης Σαρρής στα Φανάρια Νάξου!

Με σημαντικές εμπειρίες και αξιόλογες επιδόσεις, ο 20χρονος γκαρντ ενισχύει το ρόστερ του ΑΠ.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πάρος: Το ήσυχο πρόσωπο των Κυκλάδων γοητεύει Βρετανούς και Αμερικανούς ταξιδιώτες

Express και Culture Trip αποθεώνουν την αυθεντική πλευρά του νησιού – Μακριά από τον μαζικό τουρισμό, κοντά στην ουσία του καλοκαιριού

Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Αμοργού στην Αθήνα για τα κρίσιμα ζητήματα του νησιού

Ο Ελευθέριος Καραΐσκος σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και ΥΠΕΣ για υποδομές, περιβάλλον και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης

Τουρκία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά σε περιοχή κοντά στη Σμύρνη

Εκκενώσεις, κλειστοί δρόμοι και εφιαλτικές εικόνες από τη νέα μεγάλη φωτιά στη δυτική Τουρκία – Χιλιάδες εκτοπισμένοι

Πίτσα με κασέρι και καλοκαιρινές ντομάτες: Μια γεύση αυθεντικής νοστιμιάς

Με χειροποίητη ζύμη, απλά υλικά και άρωμα βασιλικού – η απόλυτη καλοκαιρινή πίτσα από τον “Γαστρονόμο”

Πως να κερδίσετε έως και 28.777 δολαρίων μέσω της εξόρυξης cloud από το σπίτι

Απροσδόκητα, όλα τα προβλήματα της ζωής μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς να φύγετε από το σπίτι, κερδίζοντας ένα παθητικό εισόδημα 28.777 δολαρίων μέσω της εξόρυξης cloud.

Δήμος Κέας: Παύση βαριάς οικοδομικής όχλησης για Ιούλιο και Αύγουστο

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας για περιορισμό ενοχλητικών εργασιών σε Ιουλίδα, Κορησσία και Βουρκάρι την τουριστική περίοδο – Πρόστιμα για παραβάσεις.

Φλόγες στην Ιεράπετρα: Καίγονται σπίτια και ξενοδοχεία, εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Εκτός ελέγχου η φωτιά με τρία ενεργά μέτωπα – Εκατοντάδες απομακρύνθηκαν με σκάφη, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή – Πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο

Ηλιοβασίλεμα στη Νάξο… με τη σκιά του καπνού

Το βλέμμα στο Αιγαίο, η καρδιά στην Κρήτη και τη γειτονική Τουρκία – Ένα αλλιώτικο απόγευμα στη Νάξο υπό το βάρος των πυρκαγιών

Στη Θήρα η Ένωση Λιμενικών Ν. Αιγαίου: Συνάντηση με ΚΚΕ για τα σοβαρά προβλήματα στα Λιμεναρχεία Κυκλάδων

Υποστελέχωση, ακριβή στέγαση και έλλειψη μέσων στο επίκεντρο της συζήτησης με Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)