Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025

Σημεία και τέρατα

|

Παλιότερα η Αγλαΐα ήταν γνωστή σαν την πρώτη από τις τρεις χάριτες και το όνομά της σημαίνει το χάραμα

Την περασμένη Παρασκευή, γιόρταζε η οσία Αγλαΐα. Παλιότερα η Αγλαΐα ήταν γνωστή σαν την πρώτη από τις τρεις χάριτες και το όνομά της σημαίνει το χάραμα, το πρώτο φως της ημέρας. Μετά ήταν η Θάλεια, που το όνομά της σημαίνει αυτή που κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν και η Ευφροσύνη που σημαίνει αυτή που κάνει την ψυχή σου να χαίρεται. Σήμερα που όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα ζούμε μες το σκοτάδι, την ερημία και τη δυστυχία. Οι Έλληνες είναι ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία! Και, για να ξέρετε, δεν είναι μόνο ο λαός μας δυστυχισμένος, αλλά είναι και πολιτικοί μας!

 

Πάρτε για παράδειγμα τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βενιζέλο που αμφότεροι δήλωσαν ότι έχουν φτύσει αίμα για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Την ξέρατε εσείς αυτή τη δυστυχία που έχει πλήξει τη συγκυβέρνηση, δηλαδή ότι είναι και οι δυο τους φυματικοί;

Βέβαια αν αυτοί έχουν φτύσει αίμα, εμείς τι να λέμε που τα έχουμε φτύσει κυριολεκτικά;

Δυστυχισμένοι είναι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές αφού είναι αναγκασμένοι οι δύστυχοι να ψηφίσουν ονομαστικά για πρόεδρο της δημοκρατίας, οπότε στις επόμενες ψηφοφορίες, θα φανούν ξεκάθαρα οι κωλοτούμπες που θα κάνουν.

Δυστυχία σκέτη η πολιτική! Όσο πιο ψηλά φτάνεις, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος σου!!!

Να το έχει αυτό υπόψη ο Αλέξης που προαλείφεται για πρωθυπουργός ή μάλλον καλύτερα που κουρδίζει τη λύρα του για να χορέψει πεντοζάλη τις αγορές.

Προς το παρόν κι ενώ κατά την πρώτη ψηφοφορία βρέθηκαν εκατόν εξήντα βουλευτές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, όλα δείχνουν ότι τελικά δεν ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και θα πάμε σε εκλογές.

Όσο κι αν δηλώνει ο Σαμαράς ότι θα βρεθούν οι 180, δεν μπορεί να πείσει, αφού δεν πείθει ούτε τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για να δηλώσουν υποψηφιότητα στις εκλογικές τους περιφέρειες!

Τα φετινά Χριστούγεννα θα φέρουν μαζί τους εκτός από τον καινούριο χρόνο και καινούρια κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως ειδικού σκοπού είναι και η σημερινή και ο ειδικός σκοπός, που αγιάζει τα μέσα, δεν είναι άλλος από η σωτηρία της χώρας. Όσο για τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, όλα μέσα είναι, με συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις όλου του δημοκρατικού τόξου από την αριστερή μεριά, μέχρι και τη δεξιά!

Όμως εκτός από το νέο χρόνο και τη νέα κυβέρνηση, τα φετινά Χριστούγεννα θα φέρουν μαζί τους και το …Πάσχα! Ναι μάλιστα! Θα είναι γιορτές νταϊμένσιον! Δύο σε μία!

Όπως βλέπετε και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σαν Άγιος Βασίλης, φέρνει μαζί του και τον Μωυσή, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα χτυπήσει το μαγικό ραβδί του και με μιας θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος προς τη λύτρωση, προς τη σωτηρία ή προς την έξοδο από το ευρώ! Το σίγουρο είναι πως αυτό που μας περιμένει τη νέα χρονιά θα είναι πρωτόγνωρο, αφού πρωτόγνωρο θα είναι και το γεγονός ότι θα κυβερνηθεί η χώρα από την αριστερά.

Και να δείτε πως παρόλο που φωνάζουν για το αντίθετο οι δανειστές, κατά βάθος τους συμφέρει να εκλεγεί ο Αλέξης, όχι γιατί θέλουν να μάθουν ελληνικούς χορούς, αλλά επειδή ανέκαθεν οι αριστερές κυβερνήσεις έχουν τον τρόπο τους να περνάνε πιο εύκολα τα μέτρα λιτότητας!

Ενώ τώρα με την παρούσα κυβέρνηση είναι αβέβαιο αν θα περάσουν, όπως αβέβαιο είναι και το πολιτικό μας σκηνικό, αβέβαιη η πορεία της οικονομίας μας και έτσι, μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα επικρατήσει βεβαιότητα, όπως βέβαιο είναι ότι θα εφαρμόσει και νέα μέτρα.

Στα δικά μας όμως τώρα όπου αρχίσαμε δειλά-δειλά να φτιάχνουμε μια κάποια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Γράφω «μια κάποια γιορτινή ατμόσφαιρα» γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι γιορτινή.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το «μαγικό χωριό» που το περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία και μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει οι δηλώσεις που είχαν προηγηθεί και που μόλις άνοιξε τις πύλες του, χάθηκε και η ανυπομονησία, χάθηκαν οι προσδοκίες και χάθηκε και η μαγεία!…

Επισκέφτηκα το μαγικό χωριό την ημέρα των εγκαινίων του και διαπίστωσα του δώσανε λάθος όνομα. Για να είναι πιο ακριβής ο προσδιορισμός του, έπρεπε να το ονομάσουν σκέτο χωριό, γιατί η μαγεία ήταν κάτι που του έλειπε εντελώς! 

Πάντως συνάντησα μια μαγική εικόνα στο χωριό και θα σας εξηγήσω γιατί την χαρακτηρίζω μαγική. Η εικόνα ήταν μέσα στη χριστουγεννιάτικη φάτνη, που στήθηκε για πρώτη φορά, όταν είδα τον  πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μάκη Μαυρογιάννη, να προσπαθούν –εκείνη την στιγμή- να συνδέσουν κάποια καλώδια.

Στην αρχή υπέθεσα πως επρόκειτο για μια από τις καινοτομίες που είχαν προαναγγείλει οι διοργανωτές και έφτιαξαν μια φάτνη με ζωντανούς πρωταγωνιστές και πως οι δύο πρόεδροι που βρίσκονταν μέσα στη φάτνη θα έπαιζαν τον ρόλο των μάγων! Έτσι υπέθεσα εξηγείται η μαγεία!

Την υπόθεσή μου αυτή ήρθε να ενισχύσει η παρουσία ζωντανών προβάτων που βρίσκονταν δεμένα και μαντρισμένα δίπλα ακριβώς από τη φάτνη!

Πάλι καλά να λέμε που δεν πήρανε χαμπάρι τα πρόβατα τίποτα φιλοζωικές οργανώσεις να έχουμε και καταγγελίες, όπως έγινε και στο Βόλο σε ανάλογη περίπτωση!…

Φαίνεται θα φταίει αυτό το μηχάνημα καπνού που τοποθέτησαν στη φάτνη, που δημιουργεί ένα ντουμάνι, ένα παραπέτασμα καπνού τόσο πυκνό, που στην κυριολεξία δεν βλέπεις Χριστό!!!

Το να δημιουργήσεις μαγική ατμόσφαιρα δεν είναι κάτι απλό. Χρειάζεται γνώσεις, ταλέντο, δημιουργική φαντασία, αισθητική άποψη και καλό γούστο, στοιχεία που προφανώς λείπουν από τους δημιουργούς, αφού λείπουν ξεκάθαρα και από το δημιούργημά τους.

Η μαγεία του μαγικού χωριού χάθηκε και από το γεγονός ότι η έναρξη της λειτουργίας του στάθηκε αφορμή για την έναρξη πικρόχολων και καθόλου τιμητικών σχολίων, αναφορικά με το ποιοι το επισκέπτονται και για το αν αυτοί είναι ντόπιοι ή Αλβανοί!

Δηλαδή το χωριό που φτιάχτηκε για να το χαρεί όλος ο κόσμος, αντί να ενώσει, διχάζει! Βέβαια αυτά περί Αλβανών είναι χαμηλότατου επιπέδου σχόλια, όπως χαμηλότατου επιπέδου είναι και αυτοί που τα κάνουν, αλλά συνειρμικά σκεφτόμενοι θα καταλήξουμε στο ότι όλα αυτά τα χαμηλότατα επίπεδα δημιουργήθηκαν εξαιτίας του χαμηλότατου επίπεδου μαγείας που έχει το χωριό.

Μπορεί να απογοητεύω το Μανολάκι μας ή τον αρμόδιο για τον πολιτισμό αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, αλλά πρέπει να το πάρουν χαμπάρι πως η μαγεία δεν δημιουργείται ως δια μαγείας!

Αυτό βέβαια ισχύει για όλα, αφού ούτε και τα προβλήματά μας θα λυθούν ως δια μαγείας!

Γι’ αυτό μη περιμένετε πεσμένοι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να γίνει το μαγικό και να βρεθούν μέσα σε δέκα μέρες άλλοι είκοσι να ψηφίσουν για πρόεδρο και να στηρίξουν την κυβέρνηση!

Δεν πρόκειται να βρεθούν και θα πάμε σε εκλογές. Και μετά, δεν θα κρυφτώ πίσω από τις λέξεις, αλλά σας το λέω καθαρά πως, πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης!

Θα χαθούν οι άκρες και οι προσβάσεις που ως δεξιοί έχετε στην παρούσα κυβέρνηση, και το έργο της επόμενης πενταετίας θα δυσκολέψει πολύ με αριστερή κυβέρνηση. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά πάει ο Βρούστης, όχι ότι μας έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, και πάει ο Σαμαράς, όχι που πιστέψαμε τις υποσχέσεις του ότι θα έκανε κάτι!

Στο σημείο αυτό, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω κάτι για το οποίο περίμενα καρτερικά εδώ και πολύ καιρό. Η «Μάσκα» τις επόμενες δύο Παρασκευές δεν θα κυκλοφορήσει!!!

Δεκαπέντε μέρες διακοπές από όλα αυτά που μας απασχόλησαν ολόκληρη τη χρονιά, μου μοιάζουν με νιρβάνα, μια τέλος πάντων πνευματική ηρεμία, που προηγείται πάντα της φουρτούνας που θα φέρει με το έμπα του το νέο έτος! Να μας έχει ο Θεός καλά, να ανταμώσουμε ξανά του χρόνου γιατί έχουμε πολύ κολύμπι μπροστά μας!!!

Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή χρονιά, κάθε χαρά και ευτυχία, ο Θεός να κλέβει σταγόνες ευτυχίας από το Μανολάκι μας και να σας τις δίνει τόνους!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογές στο ΚΑΠΗ Νάξου: Την Τρίτη 15 Ιουλίου η ανάδειξη της νέας 7μελούς επιτροπής

Μόνο τα ταμειακώς ενήμερα μέλη μπορούν να συμμετέχουν – Δικαίωμα υποψηφιότητας για όσους έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο εγγραφής

Γερμανία – Πολωνία: Γκολ και θέαμα στο 2.32 για την πρεμιέρα του Euro Γυναικών

Με "μηχανή του γκολ" τη Γερμανία και μια φορμαρισμένη Πολωνία, η αποψινή πρεμιέρα του 3ου ομίλου προμηνύει μεγάλη μάχη και ανοιχτό σκορ!

Η “φωλιά” του Φασιανού στην Κέα: Εκεί όπου το κυκλαδικό φως γίνεται τέχνη

Το σπίτι-ατελιέ του σπουδαίου Αλέκου Φασιανού στην Ιουλίδα της Κέας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προσκαλεί μας να γνωρίσουμε την ψυχή του καλλιτέχνη μέσα από τους χώρους του.

FPT Πάρος 2025: Ο Lennart Neubauer κυρίαρχος στο Freestyle και ετοιμάζεται για το επόμενο τρόπαιο

Η Πάρος φιλοξένησε έναν αξέχαστο σταθμό του Freestyle Pro Tour με ένταση, δημιουργικότητα και ανατροπές — νικητής της διοργάνωσης ο Lennart Neubauer, αλλά ο Ιταλός Jacopo Testa επικράτησε στο εντυπωσιακό Game of Surf

Πνιγμοί στην Ελλάδα: Η σιωπηλή τραγωδία του καλοκαιριού

Κάθε καλοκαίρι, εκατοντάδες ζωές χάνονται στη θάλασσα. Ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε θανατηφόρους πνιγμούς

Σερίφου υπόθεση: Στο επίκεντρο Υπουργείου Ναυτιλίας οι λιμενικές ανάγκες του νησιού

Ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης έθεσε στον Β. Κικίλια το ζήτημα στέγασης του Λιμεναρχείου, τη δημιουργία κατοικιών για τους λιμενικούς και την ανακατασκευή του αναψυκτηρίου

Κατερίνα Γιαννακά: «Δεν αποχωριζόμαστε τους Κούρους, είναι η ψυχή της Νάξου»

Ηχηρή απάντηση της Κατερίνας Γιαννακά στις απόψεις του κ. Καρνέζη για τη μεταφορά των Κούρων – «Οι Ναξιώτες δεν βλέπουν τα μνημεία ως τουρίστες, αλλά ως ζωντανά κομμάτια της καθημερινότητάς τους»

Με 168 ομάδες και 340 αγώνες το Stoiximan AegeanBall Festival «έγραψε ιστορία» στη Σύρο!

Η Πλατεία Μιαούλη μετατράπηκε για 7η χρονιά στον απόλυτο μπασκετικό προορισμό

Σοβαρό περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε κομμωτήριο στη Φολέγανδρο (video)

25χρονος άνδρας προέβη σε αδιανόητες πράξεις εντός καταστήματος – Συνελήφθη από τις αρχές μετά από καταγγελία (video)

Καλόγηρος Νάξου: Παραδοσιακή συνταγή με μοσχάρι, μελιτζάνα και τυριά Πιτταρά

Ο Ναξιώτης chef Δημήτρης Παπαδόπουλος μας αποκαλύπτει το μυστικό ενός εκλεκτού πιάτου με άρωμα Νάξου

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Η κυρία Στέλλα της Νάξου: Η ζωντανή κλωστή της μνήμης και του Μικρασιατικού πολιτισμού

Στην ήσυχη διασταύρωση Καππαδοκίας και Μικρασιατών Προσφύγων, η Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου κρατά ανοιχτή τη γυάλινη πόρτα της ζωής, της μνήμης και της τέχνης

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας