Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Απομένουν πλέον λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν τις σημαντικότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών.

Απομένουν πλέον λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν τις σημαντικότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Η σημαντικότητά τους αποδίδεται στο γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν ο Απόστολος Γκλέτσος, η Κατερίνα Στανίση και η Νόνη Δούνια! Ζούμε μεγάλες στιγμές δημοκρατίας! Τόσο μεγάλες που τελικά το μέλλον της χώρας, θα το αποφασίσουν οι αναποφάσιστοι!!! Αυτοί που αποτελούν το 10% του εκλογικού σώματος θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και τη σύνθεση της νέας βουλής…

 

Για χάρη των αναποφάσιστων πολώνεται και οξύνεται το προεκλογικό κλίμα, για χάρη τους συγκρούονται δυο κόσμοι, χαλάει ο κόσμος και αυτοί εκεί, στην κοσμάρα τους!

Αν αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί οι δυο διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται, δεν είναι πάντως η δεξιά με την αριστερά. Και αυτό γιατί η δεξιά έχει μετακινηθεί προς τα άκρα και η αριστερά προς τα δεξιά, οπότε με αυτούς τους κόσμους γελάει ο κόσμος! Οι δύο κόσμοι που συγκρούονται είναι ο κόσμος και ο υπόκοσμος!…     

Ο υπόκοσμος μάλιστα φαίνεται πως είναι καλύτερα οργανωμένος και σίγουρα πιο ενωμένος, αφού έχουν καταφέρει και συνεργάζονται άψογα κατάδικοι, τρομοκράτες και παρακρατικοί.

Αρχηγός του υποκόσμου, σύμφωνα με την Λίτσα, είναι ο Βλαστός, αλλά σύμφωνα με την λογική αρχινονός είναι ο Άκης, καθότι αφενός οι πολιτικοί βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των παρανόμων και αφετέρου ο Τσοχατζόπουλος έχει φάει παραπάνω χρήμα και άρα θα μπορεί να δωροδοκεί και να εξαγοράζει παραπάνω προνόμια και αστυνομικούς από τον Βλαστό!…

Το εκπληκτικό είναι πως τα κεντρικά γραφεία του υποκόσμου βρίσκονται μέσα στον Κορυδαλλό και άρα είχε απόλυτο δίκιο ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν κατά τη σύλληψή του δήλωνε ότι θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος μέσα στη φυλακή, παρά έξω!!!

Μήπως αν απελευθερώναμε και αυτούς που είναι μέσα, θα κοιμόμαστε όλοι πιο ασφαλείς;

Όσο για τους απ’ έξω, εμείς είπαμε ζούμε μεγάλες στιγμές δημοκρατίας! Σε λίγες ώρες ο κυρίαρχος, που λέει ο λόγος, αφού η κυριαρχία μας έχει χαθεί προ πολλού, ελληνικός λαός θα εκφραστεί ελεύθερα και θα καθορίσει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία χωρίς φόβο και πάθος, το μέλλον του. Και το χωρίς φόβο ο λόγος το λέει, καθότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση το 41,5% του λαού φοβάται ότι θα μπλέξουμε σε οικονομικές περιπέτειες αν αναλάβει την κυβέρνηση ο Τσίπρας και το 40,5% φοβάται ότι θα συνεχιστεί η λιτότητα αν αναλάβει την κυβέρνηση ο Σαμαράς.  Άρα το 82% των Ελλήνων, κοντά οι εννιά στους δέκα, προσέρχονται στις κάλπες, φοβισμένοι!!!

Τουτέστιν, το μόνο που πέτυχαν τα δύο μεγάλα κόμματα, και παρόλο που δηλώνανε το αντίθετο, ήταν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό!!!

Αυτό είναι το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» που προεικονίζει τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, με τον τίτλο «υπό το κράτος του φόβου».

Τώρα, τι αποτέλεσμα θα έχει η ψηφοφορία του φοβισμένου λαού μας; Φοβάμαι ότι κι αυτό θα είναι φοβισμένο! Και η κυβέρνηση που θα προκύψει φοβισμένη θα πάει στις διαπραγματεύσεις και πολύ φοβάμαι πως η κυβέρνηση που θα προκύψει, θα είναι αναγκασμένη να υποκύψει και όπως και η προηγούμενη, τελικά να σκύψει!!!

Έτσι θα αποδειχτεί πως αυτές οι εκλογές ότι δεν ήταν αναγκαίες. Ήταν ανάγκη να ξοδευτούν τόσα εκατομμύρια για προεκλογικά σποτάκια, ήταν ανάγκη να πιεστούν οι αναποφάσιστοι να αποφασίσουν, ήταν ανάγκη να διχάζεται ο λαός, να συγκρούεται μέσα από αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα και να τάσσεται ακόμα και πίσω από στρατηγούς που τον έχουν προδώσει; Δεν ήταν ανάγκη!!

Μας έπεισαν πάντως για το αντίθετο. Ότι ήταν ανάγκη και, ανάγκα Θεοί πείθονται, όχι πια εμείς!!!

Μάλιστα ανάμεσα στα κόμματα εμφανίστηκε και το αναγκαίο καλό, αυτό που μαθαίνει ο Καμμένος στον μικρό Αλέξη πώς να παίζει με το τρενάκι χωρίς να του ντεραπάρει!..

Σαχλαμάρες! Το αναγκαίο καλό σε αυτές τις εκλογές είναι ότι ενώθηκαν το ΜΛ ΚΚΕ με το ΚΚΕ ΜΛ.

Και το αναγκαίο κακό –καθώς ουδέν καλόν αμιγές κακού- είναι ότι πήγαμε για μια φορά ακόμα και ψηφίσαμε στηριζόμενοι στην ελπίδα. Και είναι γνωστό ότι η ελπίδα ήταν το μόνο που κατάφερε να κρατήσει μέσα στο κουτί της Πανδώρας ο Επιμηθέας, αφού όλα τα άλλα κακά ξαμολήθηκαν στον κόσμο μόλις το άνοιξε.

Στα δικά μας όμως τώρα όπου κι εδώ στο νησί ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές. Βέβαια εδώ θα πρέπει να καταθέσω ότι μπορεί αυτές να είναι οι κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, όμως έτσι όπως ζούμε την προεκλογική περίοδο είναι σίγουρα οι πιο …ξενέρωτες!

Άχρωμες, χωρίς παλμό, χωρίς πάθος…

Πού είναι οι παλιές καλές εποχές που όταν είχαμε εκλογές γινότανε το έλα να δεις! Τότε που μαζευότανε ο κόσμος στην παραλία με σημαιάκια με πανό, με κασκόλ και καμάρωνε την παρέλαση των αυτοκινήτων, των μοτοσυκλετών, των λεωφορείων, των φορτηγών, των τρακτέρ και μετράγανε πόσα περάσανε και για να φανούνε περισσότεροι οι Πασοκτζήδες από τους Νεοδημοκράτες κάνανε παραπάνω γύρους και την επόμενη οι Νεοδημοκράτες κάνανε κι αυτοί ακόμα περισσότερους γύρους για να ξεπεράσουνε τους  Πασοκτζήδες και μετά από όλες αυτές τις ξέφρενες γυροβολιές, ανέβαινε πάνω στην εξέδρα ο υποψήφιος βουλευτής και έβγαζε λόγο στο ζαλισμένο πλήθος!!!

Μη γελάτε γιατί σήμερα τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά καθώς οι υποψήφιοι βουλευτές δεν βγάζουν λόγους δημόσια, δεν κάνουν πλέον προεκλογικές δημόσιες ομιλίες!!!!

Είτε μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ή με μέϊλ και SMS και πάντως μόνο εξ’ αποστάσεως επικοινωνούν πια μαζί μας….

Μάλιστα ένα μέϊλ ήρθε και αναστάτωσε την πολιτική ηρεμία που επικρατεί στον τόπο μας.

Το μέϊλ αυτό ήρθε από το γραφείο του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση και μας ενημέρωνε ότι παραχωρούνται στον δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων 21 στρέμματα, προκειμένου να τα αξιοποιήσει ο δήμος μας και να φτιάξει εκεί το πολυπόθητο δικαστικό μέγαρο.

Αμέσως η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ως προεκλογικό ρουσφέτι την κίνηση αυτή του Βρούτση, αφού ανακοινώθηκε λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής. Κατά την άποψή μου τσάμπα ανησύχησαν στον ΣΥΡΙΖΑ μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός άνευ υπουργείου ανακοινώνει καλά νέα για το νησί μας.

Θυμηθείτε την ανακοίνωσή του για την έναρξη κατασκευής του φράγματος του Τσικαλαριού, τις υποσχέσεις του για την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας και άλλα που έμειναν απλά λόγια…

Τα γράφω αυτά γιατί κι εμείς όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, έχουμε κοντή μνήμη και θα πρέπει κάποιος να  κρατάει σημειώσεις, για να μην ξεχνιόμαστε.

Όπως πρέπει να θυμάστε ότι όλοι μας τάζουν προεκλογικά, από φοροελαφρύνσεις, αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του ΕΝταΦΙΑ, μέχρι κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη.

Το θέμα είναι να τα θυμάστε όλα αυτά και μετά τις εκλογές γιατί αυτοί που τα τάζουν τα ξεχνάνε!…

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλους καλό βόλι την Κυριακή και να ψηφίσετε αυτούς που σας τάζουν τα λιγότερα, γιατί έτσι θα απογοητευτείτε λιγότερο! 

Α, και να μην το ξεχάσω. Σε αυτές τις εκλογές θα διαπιστώσετε πως υπάρχει μια πληθώρα από Νάξιους υποψήφιους βουλευτές, αφού το έχει αυτός ο τόπος να γεννά πολιτικούς, κι αυτοί με τη σειρά τους γεννούν την απορία του, πώς είναι δυνατόν να είναι αυτοί τόσοι πολλοί και να έχουν κάνει για τον τόπο τους τόσα λίγα!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τέλος Επιτιδεύματος: Για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μείωση 50%

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Εκτακτο: Κενό επιβατών ταξιδεύει το Express Skopelitis για Αμοργό

Χωρίς επιβάτες άφησε το λιμάνι της Νάξου το Express Skopelitis για Αμοργό και χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς στις Μικρές Κυκλάδες

RND: Η Ελλάδα προωθεί την ψηφιοποίηση

Διθύραμβοι από το γερμανικό μέσο για το gov.gr

Blue Star Myconos: Ανεκτέλεστο το σημερινό δρομολόγιο λόγω απαγορευτικού απόπλου

Στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνει δεμένο το BLUE STAR MYCONOS την Τρίτη 28/11 λόγω του απαγορευτικού απόπλου

Έρευνα εντοπίζει άγνωστο μοριακό μονοπάτι για την αναχαίτιση του καρκίνου του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ένας από τους συχνότερους καρκίνους και η κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο στον κόσμο.

Στη Μήλο καταπλέει το “Διονύσιος Σολωμός” λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Το πλοίο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ μετά τον απόπλου από το λιμάνι της Φολεγάνδρου θα καταπλεύσει σε ασφαλές αγκυροβόλιο στον λιμένα της Μήλου

Β. Κατσαράς: Στις 9 Δεκεμβρίου ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νάξο (video)

Νάξος ... Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Βαγγέλης Κατσαράς μιλησε στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για ζητήματα τουρισμού και πολιτισμού ... (video)

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

Εκτακτο – Meteo: Απαγορευτικό απόπλου το Σαββατοκύριακο, δεμένα τα πλοία

Σαββατοκύριακο και τα πλοία εντός κι εκτός Κυκλάδων δεμένα στον Πειραιά

Lennart Neubauer: Γεννημένος να δαμάζει τα κύματα, να φτάσει στην κορυφή του κόσμου

Ο 19χρονος Lennart Neubauer χαρίζει στη Νάξο μοναδικές στιγμές.. Τι αναφέρει για την έως τώρα πορεία του

ΕΜΥ: Η ένταση των ανέμων έφρασε στα 123 χιλιόμετρα στις Τρίποδες (!!!)

Το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων