Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε τη γιορτή  των τριών Ιεραρχών που και είναι σχολική αργία.

Πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε τη γιορτή  των τριών Ιεραρχών που και είναι σχολική αργία. Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί δεν ξέρουμε τι αλλαγές πρόκειται να κάνει ο νέος υπουργός παιδείας Κουράκης, που διατηρείται νέος βάφοντας το μαλλί! Λάθος ξεκίνημα έκανα και ζητώ συγνώμη που ασχολήθηκα με τις τρίχες του Κουράκη, αλλά παρασύρθηκα βλέπετε κι εγώ από την περιρρέουσα κατάσταση που βρίσκονται τα ΜΜΕ του τόπου μας. Αυτά που ασχολούνται με το γιατί δεν φοράνε γραβάτα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί και με το πόσο έντονα χρώματα φόρεσε η νέα πρόεδρος της βουλής!

 

Μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση, αλλά εμείς δυστυχώς παραμείναμε οι ίδιοι!.. Ο ίδιος αλλοπρόσαλλος λαός! Τόσο αλλοπρόσαλλος που βγάλαμε αριστερή κυβέρνηση και τρίτο κόμμα τους φασίστες!!!

Και γι’ αυτό, το μπέρδεμα ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν τα ΜΜΕ που έχουν καταντήσει Κατινιστάν την Ελλάδα!! Μπορεί να έφυγε η Πιπιλή που αγωνιζόταν για την επικράτηση στη  βουλή των αυθεντικών Λουί Βιτόν τσαντών, μπορεί η Κατίνα Βούλτεψη να μην είναι πια η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά οι καναλοκατίνες σκίσανε τα ρούχα τους επειδή ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος φορούσε τζιν, και επειδή ο νέος υπουργός των οικονομικών φορούσε το πουκάμισο έξω από το παντελόνι!!!  Αρχίσανε και τις υποδείξεις για το τι ρούχα θα πρέπει να φοράει η σύζυγος του πρωθυπουργού και φαγωθήκανε επειδή η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε με πολιτικό όρκο!!! 

Δεν λένε κουβέντα όμως οι καναλοκατίνες για τους προηγούμενους, τους γραβατομένους,  που ορκίστηκαν στο Θεό να υπηρετούν το συμφέρον του λαού και αποδείχτηκε περίτρανα ότι τελικά δεν είχαν το Θεό τους!!!! Οι καινούριοι τουλάχιστον είχαν την ειλικρίνεια να το ξεκαθαρίσουν από την αρχή και ορκίστηκαν στην τιμή τους. Απομένει τώρα να δούμε αν αυτοί αποδειχτούν άτιμοι!…

Αντί να εστιάσουν στα σοβαρότατα πολιτικά γεγονότα που συντελούνται στις μέρες μας ασχολούνται με τη μόδα οι καναλοκατίνες που γίνανε ρόμπα με τις λανθασμένες και ψεύτικες δημοσκοπήσεις που μας πλάσαραν όλο αυτό τον καιρό!!! 

Δεν λένε κουβέντα για το συγκλονιστικό ιστορικό γεγονός ότι μετά από ένα αιώνα δεν υπάρχει Παπανδρέου στη Βουλή, αφού ο τελευταίος των Παπανδρέου σύμφωνα με δηλώσεις του, θα πάρει την κιθάρα του και θα πάει σε ένα ελληνικό νησί να την παίζει!!!!

Δεν κάνανε ούτε μια δημοσιογραφική έρευνα οι καναλοκατίνες, που ξεκινάνε από δημοσιογράφοι και γίνονται εκπρόσωποι τύπου της Νέας Δημοκρατίας, να βρουν αν οι δεξιοί φεύγοντας μέσα στο Μαξίμου πήραν μαζί με τα σαπούνια και τίποτα σχοινιά!…

Αλλά βλέπετε στου κρεμασμένου το σπίτι, δεν μιλάνε για σχοινί!!!!

Γεγονός είναι ότι έστω και με ακροδεξιό δεκανίκι έχουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας αριστερή διακυβέρνηση κάτι που φοβότανε η συντηρητική δεξιά και ακόμα πιο πολύ φοβόταν η προοδευτική αριστερά!  Η νέα κυβέρνηση που ακόμα δεν εκλέχτηκε μας διαβεβαίωσε από την Κυριακή το βράδυ, ότι δεν υπάρχει πια ούτε μνημόνιο, ούτε τρόικα και από την Δευτέρα το πρωί ότι θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, θα ξαναγυρίσουν στα πανεπιστήμια οι διωγμένοι αιώνιοι φοιτητές, θα καταργηθεί ο ΕΝταΦΙΑ, θα ξαναβγεί ο ήλιος, θα πετάνε χαρούμενα τα πουλάκια, θα ανθίσουν τα λουλουδάκια κι έτσι μέσα σε αυτό το τοπίο θα έρθει το τρενάκι που οδηγάει ο Αλέξης και του κρατάει τα μπόσικα ο Καμμένος. Αυτή είναι η εικόνα που διακοσμεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» με τον τίτλο «η ελπίδα ήρθε»!!!

Και νομίζω πως για αρκετούς αριστερούς αυτή δεν είναι μια εικόνα που ήλπιζαν να δουν!!!!    

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου μοιάζει να είναι εξ’ ορισμού συγκαμένη!!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου οι εκλογές της περασμένης Κυριακής έφεραν τα πάνω-κάτω στο νησί δημιουργώντας ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό γεγονός.

Η πράσινη, καταπράσινη Νάξος που για δεκαετίες ολόκληρες και μέχρι και τις εκλογές του 2012 αναδείκνυε το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, άλλαξε χρώμα! Είναι πλέον κόκκινη!!!

Μπορεί από την ντροπή της ή μπορεί από την τροπή που πήραν τα πράγματα, πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, η Νάξος δεν πασοκοκρατείται πλέον!

Θα μου πείτε λογικό είναι αφού δεν υπάρχει πλέον ΠΑΣΟΚ, αλλά θα ρωτήσω τι σχέση έχουμε εμείς με τη λογική; Η λογική, ως γνωστό, σταματάει απέναντι στα «Ψαλίδια»! Με το που στρίψει το πλοίο, το στρίβει και η λογική! Εδώ ένα έργο που παράλογα καθυστερούσε χρόνια ολόκληρα να γίνει, αυτό της υπογείωσης των καλωδίων της ΔΕΗ, ξεκίνησε στην παραλία, και βάλαμε ταμπέλες που γράφουν Δήμος Πάρου!!! Έλεος δηλαδή!…

Είπαμε, έχουμε χάσει την ταυτότητά μας, αλλά όχι και μέχρι αυτού του σημείου!!!

Τέλος πάντων, γίναμε αριστεροί λοιπόν οι Ναξιώτες, οι μόνοι πια φανεροί δεξιοί στο νησί είναι ο Βρούτσης που επανεκλέχτηκε και το Μανολάκι μας που έχει επανεκλεγεί!

Το ερώτημα που γεννιέται είναι τι θα αλλάξει στο νησί μας τώρα με αριστερή κυβέρνηση;

Θα δούμε αλλαγές ή θα παραμείνουν όλα όπως ακριβώς ήταν; Θα αναβαθμιστούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, θα γίνει σεβαστή η νησιωτικότητά μας, θα βελτιωθούν οι παροχές υγείας, θα παραμείνουν στις δημόσιες θέσεις τους όλα αυτά τα λαμόγια που είχαν διορίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

Ή θα είμαστε σαν το ανέκδοτο που λέει ότι: ήτανε τρεις, ένας μουσουλμάνος, ένας χριστιανός κι ένας Εβραίος και τσακωνόντουσαν για το ποιανού ο Θεός είναι αληθινός και τι θαύματα είχαν τύχει στον καθένα.  Είμαι στην έρημο ξεκινά πρώτος ο μουσουλμάνος και ξαφνικά σηκώνεται μια αμμοθύελλα έτοιμη να με πνίξει. Πέφτω κάτω και φωνάζω Αλλάχ σώσε με και δεν θα το πιστέψετε, γύρω-γύρω θύελλα, εκεί που ήμουν εγώ άπνοια! Εγώ, λέει ο χριστιανός, ψαράς είμαι και μια μέρα εκεί που ήμουν με το βαρκάκι μου και ψάρευα, πιάνει ξαφνικά μια φουρτούνα με κύματα τεράστια! Πέφτω κάτω και φωνάζω Χριστέ μου σώσε με και δεν θα το πιστέψετε, γύρω-γύρω τρικυμία, στο βαρκάκι μπονάτσα!

Εγώ λέει ο Εβραίος είχα πάει μέρα Σάββατο (απαγορεύεται στους Εβραίους να κάνουν οτιδήποτε το Σάββατο) σε ερημικό πάρκο κι εκεί που καθόμουνα μόνος μου σε ένα παγκάκι, έρχεται και κάθεται δίπλα μου μια γκομενάρα απίστευτη, με σούπερ μίνι και βαθύ ντεκολτέ και αρχίζει να με κοιτά προκλητικά και πρόστυχα! Φωνάζω κι εγώ Θεέ μου βοήθα με και δεν θα το πιστέψετε, γύρω-γύρω Σάββατο, στο παγκάκι Κυριακή!!!

Λέω λοιπόν θα πάρουμε εμείς χαμπάρι την πολιτική αλλαγή ή θα είμαστε γύρω-γύρω ΣΥΡΙΖΑ και στο νησάκι ΠασοκοΝεοδημοκρατία;

Απάντηση από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένω, αφού αυτοί κάνουν σαν να έχουν χάσει στις εκλογές! Κοντά μια βδομάδα κάνανε για να βγάλουν ένα δελτίο τύπου και να απευθυνθούν στον κόσμο, και ούτε καν έχουν απαντήσει στις κατηγορίες του Μανολακιού, ότι αυτοί ευθύνονται που λόγω των κομματικών προεκλογικών σκοπιμοτήτων τους, δεν έγινε τελικά η παραχώρηση του οικοπέδου στο δήμο μας!

Μήπως επειδή η αριστερά κυβερνά για πρώτη φορά, αυτοί βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ;

Αν είναι έτσι δεν περιμένω να αλλάξουν πολλά πράγματα, αφού βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ και πριν βρισκόμασταν σε κατάσταση πασοκ!!!

Το βέβαιο είναι ότι ο δεξιοκρατούμενος δήμος μας δεν θα έχει πια τις προσβάσεις που είχε με την προηγούμενη κυβέρνηση. Το έργο του όμως μη νομίζετε πως δυσχεραίνεται…

Και αυτό γιατί το μόνο που πήραμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, στην οποία ο υπουργός εργασίας ήτανε Ναξιώτης και το Μανολάκι μας είχε επαφές με το Σαμαρά, ήτανε διαβεβαιώσεις!!!

Σήμερα που το Μανολάκι μας δεν έχει πρόσβαση στον Τσίπρα και που κανένας υπουργός δεν είναι Ναξιώτης, πάλι διαβεβαιώσεις παίρνουμε!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Μπάρμπαρα”: Σύσταση για προσέλευση στην εργασία μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική τη Δευτέρα.

Λέρος: Κατέληξαν τρία παιδιά που είχαν εντοπιστεί σε ναυάγιο

Λέρος: Πέθαναν τα τρία παιδιά παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών

Κλειστά τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Κύθνο και Σίφνο

Τρεις ακόμη δήμοι στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα αύριο Δευτέρα

Δεμένα και αύριο Δευτέρα (06/02) τα πλοία από την Ραφήνα προς Ανδρο, Τήνο και Μύκονο

Κλειστά τα σχολεία αύριο (06/02) στο Δήμο Θήρας

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει τα σχολεία και στο Δήμο Θήρας

Μήλος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα (06/02)

Ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων

“Μπάρμπαρα”: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αύριο

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων - Ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασίας

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας: Κόβει τη πίτα του μετά μουσικής

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτική του

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Εγγαρές: Κόβει ο σύλλογος τη πίτα του την προσεχή Κυριακή (05/02)

Ο Σύλλογος Εγγαριτών Νάξου «Άγιος Τρύφων» κόβει τη πίτα του.. Πότε και που

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Το μπάτουδο από τα χέρια της κας Μαριάννας Βαλέρη (video)

Μπάτουδο... πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24! (video)

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση