Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Έτσι το πάει η νέα ελληνική κυβέρνηση, Μια στο λάδι, μια στο ξύδι!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά διαπραγματευόμαστε. Και δεν είναι μόνη της σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση, βγήκε στις πλατείες και ο λαός που είδε επιτέλους μια άσπρη μέρα κι αυτό όχι λόγω των χιονοπτώσεων!…

 

Οχτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, αλλά και από τις προγραμματικές της εξαγγελίες. Αντίθετα οι μισοί σχεδόν βουλευτές δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση! Δεν έχουν φαίνεται αντιληφθεί ακόμα ότι σε μια δημοκρατική χώρα ο λαός είναι η κυρίαρχη δύναμη και αυτός κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις! Και αφού δεν το αντιλαμβάνονται οι δικοί μας, περιμένουμε να το αντιληφθούν οι ξένοι!!!

Δεν έχει αντιληφθεί ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πως αν ο Τσίπρας μας απαλλάξει από τον ΕΝταΦΙΑ και την υπερφορολόγηση θα αποδειχτεί περίτρανα ότι άδικα έστειλε η συγκυβέρνησή τους στο θάνατο χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτόνησαν εξαιτίας των μέτρων, ότι τσάμπα μας ήπιανε το αίμα, ότι τσάμπα μας εξευτέλισαν, μας ταπείνωσαν, μας μιζέριασαν; 

Και αν το έχουν αντιληφθεί πώς μπορούν και μιλάνε ακόμα; Αφήστε κύριοι καλύτερα να μιλήσει και κάνας άλλος. Να μιλήσει και ο Ζουράρις που μας βάζει και ανοίγουμε τα λεξικά να καταλάβουμε τι λέει! Και που κι εσείς οι ίδιοι τον χειροκροτήσατε θερμά!… 

Είναι μετά από όλα αυτά να μη γίνεσαι Βαρουφικότερος του Βαρουφάκη, που κανονικά θα έπρεπε να σαρώσει τα φετινά όσκαρ; Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου, όσκαρ πρωτοεμφανιζόμενου αστέρα, όσκαρ κοστουμιών, μέχρι και όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου πρέπει να πάρει ο Γιάνης μας!!!

Λοιπόν, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις, μα πολύ σπάνιες, που βρίσκομαι με την μεριά της πλειοψηφίας. Είμαι, όπως οι περισσότεροι, ικανοποιημένος που η χώρα μου από κει που ήταν του κλώτσου (Σαμαράς) και του μπάτσου (Βενιζέλος) βρέθηκε σε τέτοια πλεονεκτική θέση που πλέον έχουν σπεύσει ακόμα και Αμερική και Ρωσία για να βοηθήσουν, που οι ευρωπαίοι εταίροι επιτέλους μας ακούνε, από εκεί που δεν ακούγανε τίποτα και που το κατοχικό χρέος της Γερμανίας το κάναμε αίτημα, από εκεί που το κάνανε γαργάρα!!!

Μεγαλύτερη ικανοποίηση μου προκαλεί το γεγονός ότι οι δανειστές μας προσέρχονται στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες!    

Και αυτό είναι κάτι που μέχρι σήμερα δηλώναμε μόνο εμείς! Άρα αφού αυτοί δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες μπορούμε να έχουμε εμείς!!! Αυτό είναι το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» που ακολουθώντας το ρεύμα στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και μάλιστα με μεγάλες προσδοκίες. Όπως βλέπετε ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίζεται αισιόδοξος, πολύ σικ ντυμένος και κυρίως με μια γραβάτα να! Μαζί του χαμογελαστός και ο Γιάνης, που μπορεί να είναι φτωχικά ντυμένος, αλλά αυτός ό, τι και να βάλει πάλι αρέσει! Μαζί τους αυτό το φίδι ο Σούλτς που δηλώνει φίλος και όλο μας τορπιλίζει, η Μέρκελ αιφνιδιασμένη από τον Αλέξη και η Λανγκάρτ γοητευμένη από τον Γιάνη! Όλα καλά κι όλα ανθηρά!

Μόνο ένα πράγμα με φοβίζει. Αυτή η συχνή αναφορά που γίνεται από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς του αποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου που χωρίζουν εαυτούς σε πατριώτες και δοσίλογους, με κάνει να ανησυχώ τα μάλα. Και αυτό γιατί από ότι φαίνεται οι πολιτικοί μας εκτός όλων των άλλων δεν έχουν αντιληφθεί ότι για πρώτη φορά ο λαός εμφανίζεται ενωμένος, τη στιγμή που αυτοί προσπαθούν να τον διχάσουν και ακόμα χειρότερο, δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο πατριωτισμός που προτάσσουν σαν υπέρτατο αγαθό είναι το κυρίαρχο συστατικό του φασισμού που εκπροσωπεί η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και οι συχνές αναφορές τους σε αυτόν, τροφοδοτούν τη συνεχιζόμενη άνοδο της χρυσαυγής!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου στο νησί ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες έντονη κακοκαιρία, τόση που τα τηλεοπτικά κανάλια έκαναν συχνά αναφορές για την ταχύτητα των ανέμων που έπνεαν στο νησί μας κι εμείς χαρήκαμε που μας δείξανε στις ειδήσεις, αλλά και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κλείσανε τα σχολεία και χαρήκανε οι μαθητές!…

Ο φετινός Φλεβάρης φλεβίζει, μα καλοκαίρι δεν μυρίζει!

Ούτε και απόκρια μύρισε φέτος μιας και ούτε την περασμένη Κυριακή στην Απείρανθο, αλλά ούτε και την Τσικνοπέμπτη στο Φιλότι έγιναν φέτος τα παραδοσιακά χοιροσφάγια, λόγω απουσίας οικονομικών πόρων. Και, από ότι ακούγεται, φέτος δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους ούτε και οι κορδελάτοι των πεδινών χωριών, λόγω πένθους.

Επικεντρώνεται λοιπόν το ενδιαφέρον στην τελευταία βδομάδα της απόκριας και στις εκδηλώσεις στη Χώρα για να πάρουμε φέτος γεύση και άρωμα απόκριας. Μάλιστα το φετινό ναξιώτικο αποκριάτικο τετραήμερο διαφημίζεται κατά κόρων –ελέω Δημήτρη Καρούση και της διαφημιστικής του εταιρίας- από την hello Greece στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και ιδιαίτερη αναφορά στην ναξιώτικη αποκριά αναμένεται να γίνει μέσω της εκπομπής «επι-μένουμε Ελλάδα», τις επόμενες ημέρες.

Κατά τα άλλα, τίποτα το σημαντικό δεν συμβαίνει στο δήμο μας, εκτός του ότι το Μανολάκι μας, κάνοντας την πρώτη του μετεκλογική εμφάνιση, περιόδευσε στα νησιά των μικρών Κυκλάδων για να ενημερώσει τους κατοίκους τους ότι θα τεθούν σε λειτουργία οι σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να χτιστούν υπόστεγα στα οποία θα φορτώνουν τα νέα υπερσύχρονα απορριμματοφόρα που αποκτήσαμε και στη συνέχεια να τεθούν σε λειτουργία αυτά τα απορριμματοφόρα που παραμένουν ακινητοποιημένα από τον περασμένο Νοέμβριο, που τα υποδεχτήκαμε μετά βαΐων και κλάδων!..

Επίσης πρέπει να βρεθεί και το κατάλληλο υπαλληλικό προσωπικό που θα αναλάβει την μεταφορά των απορριμμάτων, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις ανάγκες του νησιού, πόσο μάλλον των μικρών Κυκλάδων. Φαντάζομαι πως όλα αυτά τα έχουν σκεφτεί και θα έχουν προγραμματίσει τις κινήσεις τους το Μανολάκι μας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πολυκρέτης και τα φαντάζομαι όλα αυτά, μόνο και  μόνο γιατί έχω μεγάλη φαντασία!!!

Μία ακόμα είδηση που αξίζει να αναφερθεί είναι και η απόφαση της τοπικής κοινότητας της Χώρας να προμηθευτεί με τουριστικά τραινάκια τα οποία θα κάνουν το γύρο της Χώρας εξυπηρετώντας τους επισκέπτες μας. Μια πολύ καλή ιδέα που θα συντελέσει στο να αδειάσει από αυτοκίνητα η πόλη.

Επειδή όμως αυτά τα τραινάκια εκτός από τη μεταφορά των επιβατών κάνουν και ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της διαδρομής θα πρότεινα ο ξεναγός να ενημερώνει για τα θαυμαστά μας έργα όπως αυτά θα εμφανίζονται κατά τη διαδρομή.

Ξεκινώντας από την παραλία μας που τέτοιο κακοφορμισμένο συνονθύλευμα υλικών, χρωμάτων και κατασκευασμάτων, δεν πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα, μετά, περνώντας από τον περιφερειακό, να κάνει μια στάση στα πεταμένα μπλόκια για να τα θαυμάσουν από κοντά οι τουρίστες και στη συνέχεια να γίνεται μια εκτενή αναφορά στο πώς κατορθώσαμε να χτίσουμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα νοσοκομείο, μία εκκλησία, ένα δημοτικό σχολείο κι ένα λύκειο μέσα σε τόσο περιορισμένο χώρο!!!

Από μακριά θα μπορούν βέβαια οι τουρίστες να θαυμάσουν και τα έργα των παλαιότερων Ναξίων, όπως την παλιά πόλη και το κάστρο ή το ναό του Απόλλωνα, τα οποία εμείς έχουμε αφήσει στο έλεος του χρόνου να καταστρέφονται!!!  

Οπότε ξεναγός στο τραινάκι θα πρέπει να είναι το Μανολάκι μας που έχει την ευθύνη για την εγκατάλειψη των σημαντικών μνημείων μας, του αρέσει φαντάζομαι να παίζει με τραινάκια!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην Ιστορία και τον Πολιτισμό

Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην ιστορία και τον πολιτισμό Της Τήνου - Πότε έγινε η εκδήλωση

AIDS: Για πρώτη φορά το χάπι προφύλαξης δωρεάν στην Ελλάδα

AIDS- Χάπι προφύλαξης: Για πρώτη φορά δωρεάν στην Ελλάδα

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Η συνολική εικόνα των υποδομών και τα προβλήματά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουμε την πλήρη εικόνα των υποδομών στη Νάξο.... Αναλυτικά

Η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

Η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, ενώ παγιώνει την επτάμηνη σεζόν

Πάρος: Πρώην αστυνομικός χτύπησε αστυνομικό και συνελήφθη

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός στην Πάρο – Κατηγορείται ότι χτύπησε εν ενεργεία συνάδελφό του σε κατάστημα εστίασης

National League 1: Ηττα εντός έδρας του ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia από τον ΟΦΗ

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia λύγισε από τις απουσίες και την καλή εμφάνιση του ΟΦΗ στο "Δημήτρης Περιστεράκης" - Ζητάει αντίδραση κόντρα στην ΦΕΑ (10/12)

ΠΝΑι – Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκαν για το 2023 οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΟ Θήρας: Πέρασε “αέρα” (3-0 τον Αρη) από Θεσσαλονίκη, υποδέχεται τον Απολλώνιο

Εδραιώνεται στην τετράδα ο ΑΟ Θήρας, 3-0 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη - Πέντε νίκες και υποδέχεται την Τετάρτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση τον Απόλλώνιο

Εξοχικές κατοικίες: Στο… στόχαστρο Πάρος, Τήνος, Κέα και βέβαια Μύκονος

Έως και 3 εκατ. Ευρωπαίοι θέλουν να αγοράσουν στην Ελλάδα, πού κυμαίνονται οι τιμές - Η Κέρκυρα παραμένει για μια ακόμη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων - Μεγάλη άνοδος για την Αθηναϊκή Ριβιέρα - Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το κέντρο της Αθήνας, η Μύκονος και η Πάρος, ενώ ακολουθούν Λευκάδα, Κρήτη, Κέα, Τήνος και Ρόδος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος – Επεκτείνονται σε 35 κλάδους

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος.