Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Στο δρόμο για τα Θεία Πάθη αυτό που διαπιστώνουμε ως Ελληνες είναι ότι παρά τα επαναλαμβανόμενα πάθη δεν έχουμε μάθει… 

Οδεύοντας για να ζήσουμε τα Θεία Πάθη, τα δικά μας πάθη και ό,τι άλλο πρόκειται να πάθει η δύσμοιρη χώρα μας, είναι αυτά που ζούμε! Και όπως τα Θεία, έτσι και τα δικά μας πάθη επαναλαμβάνονται αφού παρόλα αυτά που έχουμε πάθει, δεν έχουμε ακόμα μάθει! Τα δικά μας μάλιστα πάθη θα επεκταθούν και πέρα των Θείων, μιας και με τη νέα συμφωνία της νέας κυβέρνησης, θα παραταθούν και στους επόμενους μήνες! Πράγμα που σημαίνει πως η άφιξη της ελπίδας που εξέφραζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε παράταση!!!

 

Παράταση πήρε λοιπόν η ελπίδα που ερχόταν!  Όση παράταση πήρε και η κατάργηση του ΕΝταΦΙα που ελπίζαμε ότι θα πάψουμε να πληρώνουμε, όση παράταση πήρε το αφορολόγητο των 12 χιλιάδων που ελπίζαμε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα και η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού!

Ίσως τελικά όλα αυτά τα μέτρα να μην εφαρμοστούν ποτέ! Το σίγουρο είναι ότι θα βρουν τρόπους για να μας εξηγήσουν το γιατί! Ήδη δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη αναζήτησης δικαιολογιών από τον πρόεδρο της κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ που δήλωσε ότι: ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει ότι ορισμένες από τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν θα τηρηθούν!!!

Ποιες είναι αυτές δεν μας λέει, το αφήνει, ως δημιουργική ασάφεια, να το αναλάβει ο Γιάνης  Βαρουφάκης που είναι ειδικός στο να δημιουργεί ασάφειες!!! 

Βέβαια από αυτή τη δήλωση μπορούμε να βγάλουμε και το συμπέρασμα πως, όταν λέει ο Γιούνκερ κάποιες προεκλογικές υποσχέσεις δεν θα τηρηθούν, αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιες άλλες θα τηρηθούν! Αυτές είναι μάλλον οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης με παροχές όπως στάμπα ρεύμα στα 150 χιλιάδες νοικοκυριά (από τα 300 χιλιάδες για τα οποία αρχικά κόπτονταν, αλλά στη συνέχεια κοπήκανε τα μισά και θα παραμείνουν άλλοι τόσοι με κομμένο το ρεύμα!) και η διανομή εκπτωτικών κουπονιών σίτισης, για να μπορούν να φάνε όσοι έχουν φτάσει πλέον στο στάδιο της αβιταμίνωσης, λιγάκι κρέας!!!

Θέλει με τα μέτρα αυτά  να δείξει η κυβέρνηση ότι είναι αριστερή, αλλά όμως δεν την αφήνουν… Καταρχήν τα ίδια τα μέτρα που μοιάζουν με πιτσίλισμα σε αφυδατωμένους,  αλλά δεν την αφήνουν και οι υπουργοί της που αποποιούνται την πολιτική της στο θέμα της μετανάστευσης ή επιτίθενται με μηνύσεις σε εφημερίδες που αναφέρονται στο παρελθόν τους, ακόμα-ακόμα και από τους βουλευτές της, που ζητούν εκτός των 6 χιλιάδων ευρώ του μισθού τους και 400 ευρώ επίδομα αυτοκινήτου!!!

Και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πασχίζει να δείξει ότι η πολιτική της είναι αριστερή, πασχίζει (πασχίζει πολύ λόγω Πάσχα!) να αλλάξει και την πολιτική όλης της Ευρώπης. Κατήγγειλε ο πρωθυπουργός  τους συντηρητικούς κύκλους, τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, ότι έβαλαν μαζί με τον Σαμαρά εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας και ταυτόχρονα προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική της λιτότητας που η Ευρώπη επιβάλει.

Πασχίζει λοιπόν η κυβέρνηση να πετύχει το ακατόρθωτο, δηλαδή να αλλάξει την Ευρώπη που μας επιβάλει μέτρα και να την κάνει μια Ευρώπη, στα μέτρα μας!!!

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» απεικονίζεται η επική αυτή προσπάθεια του δεμένου  Αλέξη-Οδυσσέα, που πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο όχι μόνο των σειρήνων-Ραχόϊ -Σαμαρά -Κοέλιου, αλλά και τον αντιρρησιών του πληρώματός του που προσανατολίζονται ανάποδα από την πορεία, για να μη ρίξει το πλοίο-χώρα στα βράχια!…

Συνεχίζεται με άλλα λόγια η Οδύσσειά μας το σύγχρονο τραγικό μας έπος η τραγικότητα του οποίου αμβλύνεται από την τραγική ειρωνεία ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, και αυτό λόγω της ρευστότητας των πολιτικών εξελίξεων της χώρας μας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας!!!

Στα δικά μας όμως τώρα μετά τις συνεχόμενες βροχές, βγήκε ο ήλιος, στέγνωσε το κοκαλάκι μας και γεμίσαμε με αισιοδοξία. Την αισιοδοξία μας αυτή ενίσχυσε και η κατάκτηση του κυπέλου Κυκλάδων από την ομάδα ποδοσφαίρου του Πανναξιακού, μια κατάκτηση που έγινε δεκτή από τους δημοτικούς μας άρχοντες με διθυράμβους!

Συγχαρητήριες επιστολές έστειλαν στην ομάδα ο δήμαρχος, το Μανολάκι μας, που έγραψε: «Εύχομαι από καρδιάς οι επιτυχίες να συνεχιστούν και να φτάσετε ακόμα ψηλότερα στο Τοπικό Πρωτάθλημα.»

Αφού κάνεις που κάνεις την ευχή Μανολάκι κάνε την τουλάχιστον πιο large! Άκου ψηλότερα στο τοπικό πρωτάθλημα! Γιατί όχι στο εθνικό πρωτάθλημα; Να έχεις να λες ότι επί των ημερών σου ο Πανναξιακός έπαιξε στην football league!

Επίσης συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ γράφοντας: « Η κατάκτηση του Κυπέλλου, καταδεικνύει τη σημασία της συνεχούς και προγραμματισμένης πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα προπόνησης και της αέναης προσπάθειας των παικτών, των προπονητών και της διοίκησης.» Κι εδώ θα κάνω την παρατήρηση ότι αέναη προσπάθεια είναι αδύνατον να καταβάλλουν οι έμβιοι οργανισμοί, αφού είναι φυσικό κάποια στιγμή να παύουν να υπάρχουν, άρα και  μοιραία να προσπαθούν!!!

Υπερβολική ήταν και η συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου & Έπαρχου Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη που έγραψε: «Εκφράζω σε όλους τους τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την μεγάλη αυτή επιτυχία και εύχομαι στον Πανναξιακό να φέρνει μόνο νίκες!»

Υπερβολή είναι να νικάς μόνο χωρίς ποτέ να χάνεις και μεγαλύτερη υπερβολή είναι να αποκαλούμε τον Μαργαρίτη Έπαρχο, από την στιγμή που τα Επαρχεία έχουν καταργηθεί προ πολλού!…

Βέβαια συγχωρούνται γιατί πάνω στον ενθουσιασμό μας είναι συνηθισμένο κάποιες φορές να υπερβάλουμε, όπως έκανε ο δήμαρχος, το Μανολάκι μας, στην λαϊκή συνέλευση του Αγίου Αρσενίου, στην οποία συμμετείχε συνοδευόμενος από μια κουστωδία, αντιδημάρχων, προέδρων νομικών προσώπων και τον επί κεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.  

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους το Μανολάκι μας τους εκμυστηρεύτηκε πως: «ενώ ο δήμος είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει όλους τους δημότες στα ίσα, στην περιοχή του Αγίου Αρσενίου έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα στα έργα του αποχετευτικού των παραλιών αλλά και στο δρόμο των Καλαμουριών.»  Και κατέληξε: « Όλα αυτά τα έργα, γίνονται εδώ, άρα εδώ δίνουμε το βάρος…»

Πάνω λοιπόν στον ενθουσιασμό του από τα πολλά έργα που έχει κάνει, το Μανολάκι μας, δημόσια  ομολογεί ότι έχει υποπέσει στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αφού παραβαίνει την ισονομία και τη χριστή διαχείριση που είναι υποχρεωμένος -όπως παραδέχεται- από το νόμο, να τηρεί και να διαφυλάττει!!! Ιδιαίτερα ο ενθουσιασμός του για το αποχετευτικό έργο των παραλιών (που έχει αφήσει τους δρόμους της περιοχής κατεστραμμένους!) είναι τέτοιος που δηλώνει στους Αγερσανιώτες: «Ο Θεός σας έχει χαρίσει τον Παράδεισο. Παραγωγή και τουρισμό. Τα παράλια αυτά είναι τα χρυσά παράλια της Νάξου και αν έμεναν χωρίς αποχέτευση θα ήταν καταστροφή τους. Είναι ζωή το αποχετευτικό.»  Δεν τους είπες όμως Μανολάκι μου αυτοί οι ίδιοι μετατρέπουν τον παράδεισο αυτόν σε κόλαση! Δεν τους είπες ότι κι εσύ κάνεις τα στραβά μάτια σε ότι καταστροφή έχουν κάνει μέχρι σήμερα στον παράδεισο, που παράνομα του καταστρέφουν τις αμμοθίνες, παράνομα καταπατούν και εκμεταλλεύονται και παράνομα ρίχνουν τα λύματα  στα χρυσά αυτά παράλια!!!

Τώρα η υπερβολή σε όλα αυτά είναι το συμπέρασμα που καταλήγει το Μανολάκι μας,  ότι σε ένα παράδεισο που δολοφονείται καθημερινά από τους κατοίκους του, το αποχετευτικό είναι ζωή!

Το πώς το αποχετευτικό είναι ζωή, αυτό μάλλον εξηγείται από τον συνειρμό: τα έχεις κάνει σκατά, άρα χέζεις, άρα τρως, άρα ζεις!!!

Μετά όλα αυτά τα απίστευτα που ακούσανε οι Αγερσανιώτες, ακούσανε και το κακό μαντάτο, δηλαδή πως ο δήμος δεν έχει άλλα λεφτά για να τους αποκαταστήσει την πλακόστρωση της πλατείας τους και πως η κουστωδία των αρμόδιων αποφάσισε ότι, για να τους έρθει πιο φθηνά,  θα πλακώσουνε την γραφική πλατεία του χωριού με βιομηχανικό μπετό, να παιρνούνε και τα άμαξια μπάρε μου, να παένουνε οι αθρώποι στα σπίτια ντονε!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κορησσία

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κορησσία της Κέας... Ποιο είναι το πρόγραμμα

Εφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Βασιλικός

Ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Βάσει δεδομένων της UNESCO πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς.

Αμοργός: Συνεργασία του Δήμου με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (video)

Στην ΕΡΤ3 η συνεργασία Δήμου Αμοργού και Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης - Τι αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Πόπη Δεσποτίδη (video)

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος. 

Σαντορίνη: Dive In Action & Σύλλογος Εμπορείου προβάλλουν την ταινία “Μεσόγειος – Πολιορκημένη θάλασσα”

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Εμπορείου

European Young Chef Award 2023: Κέρδισε τις εντυπώσεις η ΠΝΑι με πιάτο που είχε άρωμα Μυκόνου

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών

Στις περιοχές Οία και Βλυχάδα την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου

Αυστρία: Σε δημοπρασία το τελευταίο κάστρο του Μότσαρτ

Το Schloss Stuppach έχει περάσει στην ιστορία για έναν από τους κορυφαίους της κλασσικής μουσικής

Attica Group: Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας

Στα σκαριά deal ναυπηγείων Ελευσίνας με Attica Group, αξίας ενός δισ. - Για συντήρηση, εκσυγχρονισμό πλοίων και μελλοντικά νέες ναυπηγήσεις

Elite League: Δεύτερη σερί ήττα για τον ΑΟ Μυκόνου, επόμενη στάση Πανερυθραϊκός

«Κούρσεψε» η εντυπωσιακή Μεγαρίδα τη Μύκονο, νίκες για Πανιώνιο, Δόξα Λευκάδα…

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά