Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΜΑΣΚΑΟι καλές φιλίες διαρκούν για πάντα

Οι καλές φιλίες διαρκούν για πάντα

|

Μέσα απο την στήλη “σημεία και τέρατα” η εβδομαδιαία σατυρική εφημερίδα “η Μάσκα” καυτηριάζει το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό Νάξου και Ελλάδας 

Η χώρα εισέρχεται αυτή τη βδομάδα στην τελική ευθεία για τις εκλογές, με αποτέλεσμα η οικονομία της, που αυτή έχει εισέλθει στην τελική ευθεία εδώ και χρόνια, να επιβαρύνεται με αρκετά εκατομμύρια ευρώ! Είναι τα χρήματα που εισέπραξαν τα κόμματα με σκοπό να μας πείσουν ότι αυτά θα σώσουν τη χώρα και το λαό, που σε αντίθεση με τα κόμματα δεν έχουν, αλλά και δεν προβλέπεται να εισπράξουν ούτε σεντ!!! 

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για να μας πείσουν, πράγμα περίεργο καθώς είμαστε λαός ευκολόπιστος και είναι σίγουρο πως θα πειθόμασταν με πολύ λιγότερα!!!

Μάλιστα προκειμένου να αποφασίσουν και οι αναποφάσιστοι έγινε και η πρώτη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, για να πεισθούν κυρίως οι γυναίκες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων, αφού ως γνωστόν, αυτές κρίνουν με αλάνθαστο πολιτικό κριτήριο, και στο τέλος ψηφίζουν τον πιο όμορφο!!! Εξάλλου ο λόγος που οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των αναποφάσιστων είναι ότι σε αυτές τις εκλογές δεν κατεβαίνει ως υποψήφιος ο Βαρουφάκης και δεν ξέρουν τι να κάνουν, οι χιλιάδες ανά την Ελλάδα Βαρουφίτσες!…

Αντίθετα όμως οι γυναίκες ψηφίζουν τις πιο άσχημες γυναίκες με αποτέλεσμα να βγαίνει η κάθε Τασία Χριστοδουλοπούλου και να λέει ότι ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη χώρα που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι μπορούν οι γυναίκες να κατέχουν υψηλά πόστα. Αν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο από τη στιγμή που έχουμε πρωθυπουργό, πρώτη φορά ξανθιά!!!

Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να πειστούν κυρίως οι του ασθενούς φύλου η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στο νέο, που όπως είναι φυσιολογικό υπερτερεί σε ομορφιά έναντι του παλιού! Εννοείται πως το αυτό το νέο έχει να κάνει καθαρά με τη διαφορά ηλικίας μεταξύ νέου Αλέξη και του γερασμένου Βαγγέλη και όχι με κάποιο πολιτικό κριτήριο, καθώς το μόνο νέο που μπορεί να περηφανεύεται ότι εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατέφερε να δεξιοποιήσει την αριστεροσύνη του! Πόσο μάλιστα τώρα που ο Καμμένος θα μάθει τον Αλέξη να γράφει με το …δεξί!!!

Μωρέ τόσο πολύ έχουν μπερδευτεί πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ που κανονικά το σλόγκαν τους έπρεπε να λέει: «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό και μπερδευόμαστε με το νέο!!!»

Καλά ξεμπερδέματα λέω εγώ, αφού αν νομίζετε ότι με αυτές τις εκλογές ξεμπερδεύουμε, μάλλον γελιέστε… Το μπέρδεμα θα ξεκινήσει την επόμενη των εκλογών! Τότε είναι που θα πρέπει να φτιαχτούν μπερδεμένες πολιτικές συμμαχίες, αφού έτσι θέλουν οι δανειστές που μπερδεύονται στα εσωτερικά της χώρας μας!…

Πάντως αν ψάχνετε για κάτι ξεκάθαρο, αυτό νομίζω πως είναι η πορεία που πρόκειται να ακολουθήσουμε. Σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούν όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, ότι δηλαδή η πορεία μας είναι υποχρεωτικά προς τα μπροστά. Έτσι ακριβώς όπως την δείχνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας», αφού μπροστά μας έχουμε ένα νέο μνημόνιο, ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει με τίποτα, μια συμφωνία εκ των προτέρων αποτυχημένη!

Το εκπληκτικό είναι ότι ενώ όλοι συμφωνούν ότι μπροστά μας υπάρχει γκρεμός, όλοι θέλουν να συνεχίσουν την πορεία προς τα μπρος και μάλιστα με βήμα ταχύ σαν κι αυτό του «the Ministry of silly walks» των ανυπέρβλητων Monty Python! Μάλλον πως πρόκειται για το χορό του Ζαλόγγου, τον οποίο υποχρεούται να χορέψει ο Τσίπρας, αφού δεν κατέφερε να χορέψει πεντοζάλη τους δανειστές!…

Στα δικά μας όμως τώρα όπου ζούμε -παραδόξως- μια υποτονικότατη προεκλογική περίοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα τις περασμένες δόξες, με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, τις φωνές, τα συνθήματα, και τα κομβόι με τα αυτοκίνητα να κορνάρουν διασχίζοντας στην παραλία , ανεμίζοντας πλήθος από πλαστικά σημαιάκια. Και δεν είναι μόνο η προεκλογική κίνηση υποτονική, είναι γενικά οι πολιτικές εξελίξεις που έχουν τελματώσει. Και όπως καταλαβαίνετε ο κύριος λόγος είναι η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής.  Μη έχοντας λοιπόν τίποτα άλλο να ασχοληθούμε, κάνουμε συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων, ιδιαίτερα μετά την αφορμή που μας έδωσαν οι άνεμοι που σκόρπισαν τις διοξίνες που εκλύονται από τον βραδύκαυστο σκουπιδότοπο, αλλά και την επί μέρες διαρροή υδάτων στον περιφερειακό δρόμο της Χώρας!!!

Σχετικά με αυτήν την επί μέρες διαρροή του νερού έγινε γνωστό ότι η δημοτική αρχή άργησε να αποκαταστήσει τη βλάβη γιατί ο υδραυλικός του δήμου έλειπε με άδεια!!!

Πάντως ο δήμαρχός μας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα ως προσκεκλημένος της ΕΥΔΑΠ νήσων για να πάρει μέρος στη συζήτηση που αφορά τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Μάλιστα στη συζήτηση θα πάρει μέρος και η Ισραηλινή πρεσβεία αφού στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η εμπειρία του Ισραήλ στην αντιμετώπιση της έλλειψης νερού.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν οι Εβραίοι έχουν μια μακροχρόνια εμπειρία για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν όταν βασιλιάς τους ήταν κάποιος ονόματι Σεναχερείμ.

Τότε οι Εβραίοι βρίσκονταν σε πόλεμο με τους Βαβυλώνιους οι οποίοι θέλοντας να τους ξεπαστρέψουν χωρίς οι ίδιοι να έχουν πολλά θύματα σκέφτηκαν το εξής σχέδιο.

Έστειλαν μεσολαβητές στους Εβραίους και τους ζήτησαν να τους πουλήσουν όσα δοχεία διέθεταν, για να τα χρησιμοποιήσουν ως αποθηκευτικούς χώρους νερού, μιας και όπως τους είπαν τα χρειαζόντουσαν για να περάσουν την έρημο και να επιτεθούν σε άλλους λαούς. Φυσικά οι Βαβυλώνιοι είπαν ψέματα, αφού ο πραγματικός στόχος τους ήταν να πάρουν από τους Εβραίους κάθε δοχείο, ώστε να μην έχουν χώρο να αποθηκεύσουν νερό και μετά να τους πολιορκήσουν, αναγκάζοντάς τους να παραδοθούν, αφού δεν θα μπορούσαν να αντέξουν χωρίς νερό.

Βέβαια οι Εβραίοι, σαν Εβραίοι που είναι, τους πούλησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν από το πιο μικρό σταμνάκι μέχρι το πιο μεγάλο πιθάρι. Τους την πέσανε λοιπόν σύμφωνα με το σχέδιο οι Βαβυλώνιοι, αλλά οι Εβραίοι άντεξαν και απόκρουσαν την επίθεση. Τότε ο βασιλιάς τους Σεναχερείμ τους κάλεσε και τους είπε ότι για να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο θα φτιάξει μια μεγάλη δεξαμενή όπου θα μαζεύει το βρόχινο νερό και όσοι θέλουν να πιούν θα πληρώνουν κάποιο αντίτιμο.

Έτσι λοιπόν φτιάχτηκε για πρώτη φορά μια «ΕΥΔΑΠ» και αυτό το αγαθό του Θεού που μας παρέχει η φύση εντελώς δωρεάν, κατάντησε να έχει αντίτιμο που πληρώνουμε στους απανταχού άρχοντες!…

Και τα γράφω αυτά γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι Ισραηλινοί που μπλέκονται  στη διαχείριση των δικών μας υδάτινων πόρων, θα μπλέξουν και το δικό μας Μανολάκι!…

Νομίζω πως συμμερίζεστε την αγωνία μου καθώς,  το Μανολάκι μας είναι ευάλωτο και επιρρεπής στις κακές επιρροές, αφού κατάφερε να τον μπλέξει ακόμα και ο Μανώλης Πολυκρέτης, πόσο μάλιστα οι Ισραηλινοί που είναι και πανέξυπνοι!!!

Μιας και αναφέρομαι όμως στο δήμαρχο πρέπει να σημειώσω ότι μετά και από τα πρώτα δείγματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρή, αναθάρρησαν οι δεξιόστροφοι δημοτικοί μας άρχοντες και άρχισαν να ονειρεύονται μια δεξιά κυβέρνηση στην οποία θα έχει άμεση πρόσβαση το Μανολάκι μας. 

Αναπολούν μάλιστα την εποχή που το Μανολάκι είχε πολύ καλές σχέσεις με το Σαμαρά! Τώρα το πώς εννοούν τις πολύ καλές σχέσεις και αν το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε δεχτεί μία και μόνη φορά το Μανολάκι στο γραφείο, χωρίς μάλιστα να ικανοποιήσει κανένα απολύτως αίτημα του και αν αυτό αποτελεί δείγμα των ιδιαίτερων μεταξύ τους σχέσεων, δεν το γνωρίζω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ο άλλος Σαμαράς, ο καλός,  είχε και έχει πολύ καλές σχέσεις με το μικρό οπαδό της Σέλτικ και γι’ αυτό ως μια απόδειξη αυτής της πολύ καλής σχέσης παρουσιάζω το παραπάνω φωτομοντάζ, για να διασκεδάσουμε λιγάκι τις εντυπώσεις!… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Με τους Γιακουμή και Γιώργο Γαβρά “ταξιδέψε” μουσικά στην Αμερική

Πρεσβευτές της Αμοργιανής μουσικής παράδοσης στις ΗΠΑ ο Γιακουμής και ο Γιώργος Γαβράς

Οι δήμοι δεν τα πάνε … καλά με το θέμα “φιλοξενία” ζώων συντροφιάς

Λιγότεροι από τους μισούς έχουν υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση προκειμένου να κατασκευάσουν καταφύγιο – Καθησυχαστικό στις ανησυχίες των εθελοντών το υπ. Εσωτερικών.

Στοίχημα – Ιταλία: Θα αντιδράσει η Γιουβέντους;

Σε πρώτο πλάνο το Κύπελλο για Γιούβε, πίεση για νίκη στη Ρεάλ - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Ο “Τυφώνας” που μαζεύει τα σκουπίδια στα νησιά μας

Το πλοίο «Typhoon» ολοκλήρωσε τον καθαρισμό ακτών στα νησιά έχοντας συλλέξει 480 τόνους απορριμμάτων

Σαντορίνη: “Μήνυμα ζωής” το βιντεάκι του Φλεβάρη από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) είναι η φυσική γλώσσα της ελληνικής κοινότητας Κωφών. Είναι μια πλήρης γλώσσα, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια είδη γραμματικού μηχανισμού που υπάρχουν και στην προφορική γλώσσα

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αι.: “Κόρη οφθαλμού τα επιχειρηματικά συμφέροντα για την περιφερειακή αρχή”

"Ο πήχης της ανάπτυξης, για την οποία επαίρεται η περιφερειακή αρχή ότι βάζει ψηλά με τις δράσεις της, ταυτίζεται απόλυτα με το ύψος των απαιτήσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην διαχείριση των απορριμμάτων, στις μεταφορές, στην διαχείριση του νερού και όποιου άλλου αγαθού ή υπηρεσίας εμπορεύονται οι όμιλοι..."

Ν. Συρμαλένιος: Να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή υπογεγραμμένη μέχρι τώρα από 64 υποψήφιους πολίτες των Κυκλάδων που ζητούν να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Στην Τήνο για τα 200 χρόνια από την εύρεση Της Εικόνας της Παναγίας η Κ. Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το νησί Της Μεγαλόχαρης

Κάρπαθος: Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι τίμησαν τους ήρως των Ιμίων

Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι Καρπάθου τίμησαν ήρωες των Ιμίων και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε