Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025

Είμαστε όλοι Γάλλοι

|

Η στήλη “Σημεία και Τεράτα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” σχολιάζει με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο την τρέχουσα επικαιρότητα εντός κι εκτός των οριών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Μπήκε το καλοκαίρι τελεία και παύλα.. Πώς λέμε είμαι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα; Λες και δεν έφτανε η αστάθεια του πολιτικού συστήματος, ήρθε και ο τέως τελεία και παύλα, σύμφωνα με το δημοψήφισμα του 1974, να θέσει εκ νέου πολιτειακό ζήτημα!… Και γιατί δηλαδή να μην αψηφήσει το Σύνταγμα ο βασιλιάς; Εδώ το αψηφούν οι δημοκράτες!!! Που καταγγέλλουν ως αντισυνταγματικά τα νομοσχέδια τους!!!

Αυτό βέβαια είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα που διατηρούσε η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση η οποία είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να καταγγέλλει πρώτη αυτή την αντισυνταγματική και αντιλαϊκή πολιτική της, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση που θα έπρεπε να συνυπογράψει τις καταγγελίες της! Ήρθε όμως αυτή η διάταξη περί του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτικών να έχουν offshore εταιρίες και εξουδετέρωσε αυτό το πλεονέκτημα της κυβέρνησης, αφού πρόλαβε και κατήγγειλε την διάταξη η αντιπολίτευση! Βασικά πρόλαβε και το έκανε θέμα η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» γιατί όπως παραδέχτηκε το Μαξίμου κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διαβάσει την επίμαχη διάταξη. Και βεβαίως κανένας βουλευτής, κανενός κόμματος της Βουλής, δεν την είχε διαβάσει, αφού κανένας από τους τρακόσους δεν αντέδρασε πριν από την αποκάλυψη της εφημερίδας!!! Σας ρωτάω τώρα εγώ, είναι δυνατόν μια διάταξη που εξυπηρετεί και συμφέρει και τους τρακόσους να μη γίνει αντιληπτή από κανένα; Υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να την διάβασαν κι επειδή τους βόλευε, να έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο, άπαντα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, μη εξαιρουμένου της χρυσής αυγής που βρίσκεται εκτός τόξου;

Υπάρχει έτσι; Ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως δήλωσε ο Κουρουμπλής, δεν υπάρχει ούτε ένας ανάμεσά τους που να έχει offshore εταιρίες, με αυτή τη διάταξη μπορούνε να αποκτήσουν!!!

Εδώ θα πρέπει να μας εξηγήσει η αριστερή κυβέρνηση πώς είναι δυνατόν να δέχεται να έχουν οι πολιτικοί τη δυνατότητα να επιχειρούν για να αναπτύξουν τα οικονομικά τους, από τη στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα και ως εκ τούτου ούτε καν επιχειρούν να αναπτύξουν την οικονομία της χώρας!!!

Κατά τα άλλα μπήκε ο Ιούνιος και όπως έχει εξαγγείλει ο Αλέξης, άρχισε η ανάπτυξη! Αρχή της ανάπτυξης που γιορτάστηκε με χιλιάδες νεοαπολυμένους να διαμαρτύρονται μπροστά στις επιχειρήσεις και τα υπουργεία και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων στα είδη που πρόσφατα ανατιμήθηκαν από τις αυξήσεις του ΦΠΑ.  Έκανε ορατά λοιπόν τα πρώτα σημάδια της η ανάπτυξη και αναπτύχτηκαν, τα λουκέτα, οι άνεργοι και οι τιμές των βασικών ειδών!!!  

Παρόλα αυτά όμως ο ελληνικός λαός παραμένει αδρανής. Πράγμα που φέρνει σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση, αφού αναγκάζεται  ο Αλέξης να ψάχνει άλλο λαό που να συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στην κατάργηση των δικαιωμάτων του, για να μπορέσει να εκδηλώσει τα αριστερά του απωθημένα!

Η κυβέρνηση εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση με την οποία «χαιρετίζει τον επίμονο αγώνα του γαλλικού λαού ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών του κατακτήσεων» προσθέτοντας ότι «η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών»!

Οπότε μιας και τάχτηκε υπέρ του αγώνα του γαλλικού λαού ο Αλέξης και οι συν αυτώ, δικαίως κοσμούν το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» που ιεροσυλεί πάνω στον πίνακα του Ντελακρουά, που επειδή ήταν Ευγένιος, μάλλον, θα μας συγχωρούσε!..

Πάντως έχουμε κοινά με τους Γάλλους. Όπως αποδείχτηκε περίτρανα με την διάταξη για τις offshore, Μασσαλιώτισσα αυτοί, Μασα αλλιώτικα εμείς!!!

Κατά τα άλλα συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αποφάσισε  «άνοιγμα» του κόμματος στις κοινωνικές ομάδες που στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Να κοιτάξουν μόνο να αποφεύγουν τα πολλά «ανοίγματα», καθώς οι ομάδες που συνεχίζουν να τους στηρίζουν είναι πολύ λιγότερες από τις ομάδες που θέλουν να τους ανοίξουν το κεφάλι!…

Στα δικά μας όμως τώρα, όπου μπήκε και ημερολογιακά το καλοκαίρι και μαζί του μπήκαν και ένα σωρό νέοι φόροι που πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους νησιώτες.

Ακολουθώντας όμως το παράδειγμα των υπόλοιπων Ελλήνων καμία αντίσταση δεν έχουμε προβάλει, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη αυτή μας την κατάσταση, στέλνει στο νησί μας την εκπρόσωπό της, την Όλγα του Γεροβασίλη, να βγάλει λόγο για τη διαπλοκή και τη διαφθορά!     

Βέβαια, για να λέω του στραβού το δίκιο, δεν φταίμε εμείς. Είναι φυσικό κι επόμενο καθώς η Νάξος (που καταλήφθηκε το 1207 από το Μάρκο Σανούδο, και που πριν ήταν κατακτημένη από τους πειρατές και μετά από τους Φράγκους καταλήφθηκε από τους Τούρκους, και μετά από τους Ιταλογερμανούς, και μετά από τον Κόκκοτα!), να έχει κατοίκους είναι πλέον μαθημένοι στην υποταγή και τη δουλικότητα! Και επειδή μας πήρε αιώνες ολόκληρους συνεχόμενων και αλλεπάλληλων κατοχών για να καταντήσουμε έτσι, είναι πολύ δύσκολο μέσα σε λίγα χρόνια να γίνουμε αλλιώς!!!

Αυτό εξάλλου θα αποδειχτεί οσονούπω, από αυτούς που θα χειροκροτούν την Όλγα, ότι κι αν λέει, άσχετα που σαν κυβερνητική εκπρόσωπος, λέει και ξελέει!!!

Έλεγα λοιπόν ότι μπήκαμε στο καλοκαίρι, ξεκίνησε και επίσημα η τουριστική σεζόν, και η δημοτική αρχή επισπεύδει τις ενέργειες για τον ευπρεπισμό της εικόνας του νησιού.

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε πως το «επισπεύδει» είναι ποιητική αδεία, καθότι κάθε άλλο από σπουδή διακρίνει την δημοτική αρχή! Για να καταλάβετε το μέγεθος της καθυστέρησης της, αποφάσισε πριν από λίγες μέρες να εγκρίνει τη δαπάνη για τα ειδικά μηχανήματα που ενοικιάζουμε κάθε χρόνο για να καθαρίζουν τις ακτές μας, τα οποία αναμένονται στο νησί μας τις επόμενες μέρες και αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάληψη εργολαβιών καθαριότητας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες!!!

Αυτή την εικόνα της καθυστέρησης εμφανίζω παραπάνω όπου βλέπετε τις μπουλντόζες που καθαρίζουν τις παραλίες να απειλούν τους λουόμενους, αλλά να προσφέρουν χαρά στο Μανολάκι που είχε την τύχη να δει από κοντά μια πραγματική μπουλντόζα!…

Να σημειώσω εδώ ότι όλη αυτή η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στη δημοτική αρχή που καθυστέρησε την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2016 κάτι που και η ίδια δεν αμφισβητεί, αφού όπως παραδέχτηκε ο πολυαντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, αυτή έχει το μαχαίρι!…

Πάντως από τα κομμάτια που έκοψε η δημοτική αρχή το μεγαλύτερο φαίνεται να τα παίρνουν –σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο επί κεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» Νίκος Μαϊτός- οι ναυαγοσώστες! Το μηνιαίο κόστος για τον καθένα από τους εννέα ναυαγοσώστες που προσλάβαμε, ανέρχεται στο ποσό των 4.444 ευρώ!!!

Με αυτά τα λεφτά αγοράζαμε ναυαγοσώστες! Και να σας πω και κάτι ακόμα; Αν δεν ξοδεύαμε 120.000(!) ευρώ για μια εργολαβία που δώσαμε χωρίς να πάρουμε καμία(!) έκπτωση, αν δηλαδή η δημοτική αρχή διαχειριζόταν ορθά τα χρήματα μας, θα μπορούσαμε με το ποσό που θα μαζευόταν να αγοράζαμε ένα μηχάνημα που καθαρίζει τις ακτές!         

Τώρα καθόμαστε και  περιμένουμε να μας στείλουν μηχανήματα από τη Σύρο και ναυαγοσώστες από τον Πολύγυρο της Μακεδονίας!!!Καλό καλοκαίρι λοιπόν, αυτό μπήκε δεν περιμένει κανένα, και να δούμε πώς θα την βγάλουμε καθαρή φέτος!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελληνικά νησιά: Το σχέδιο για νέα διαμερίσματα σε υγειονομικούς

Με αφετηρία τη Μύκονο, ξεκινά ένα ευρύτερο σχέδιο στέγασης για υγειονομικούς σε νησιά με υψηλό κόστος διαβίωσης, με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια να καλύπτουν τις ανάγκες

Πύρινος κλοιός γύρω από τη Μεσόγειο: Η νότια Ευρώπη σε κόκκινο συναγερμό

Η Μεσόγειος δοκιμάζεται από ακραίες θερμοκρασίες και πυρκαγιές που απειλούν κατοίκους, τουρισμό και φυσικό περιβάλλον

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Η μουσική ιστορία της Ελλάδας ταξιδεύει στο Αιγαίο

«10ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων — Από την αρχαιοελληνική λύρα έως τη σύγχρονη δημιουργία»

Από τα Χανιά στη Σαντορίνη: Μια νέα προοπτική για τα απορρίμματα

«Ενημερωτική εκδήλωση με τον κ. Κώστα Πατεράκη για βιώσιμες πρακτικές και ενεργή συμμετοχή των πολιτών»

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Μικρές Κυκλάδες: Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για παιδιά

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αγαπήσουν τη θάλασσα και να μάθουν ασφάλεια και τεχνική… παρέα με το χαμόγελο του καλοκαιριού!

ΕΚΑΒ: Εκατοντάδες διακομιδές από τα μέτωπα των πυρκαγιών

Από Αχαΐα μέχρι Χίο, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να φτάσουν στους τραυματίες και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Νύχτα αγωνίας – Πρωινή μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα

33 εναέρια μέσα ρίχτηκαν από το πρώτο φως στη μάχη – Σε γενική επιφυλακή η χώρα, ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Μήλος: Όλο το προσωπικό και τα απορριμματοφόρα κρατούνται στο Α.Τ., τι αναφέρει ο Δήμος

Η Δημοτική Αρχή μιλά για στοχευμένη ενέργεια που υπονομεύει τη δημόσια υγεία και την εικόνα του νησιού στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένα τουρνουά που γεννά παράδοση και σπάει τα όρια της ιδιοκτησίας

Από το 2023, η Μονή Νάξου φιλοξενεί ένα σκακιστικό τουρνουά που δεν χαρίζει μόνο νίκες, αλλά και μια φιλοσοφία κοινοκτημοσύνης, συνεργασίας και δημιουργίας.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες