Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025

Ο νταβάς και η πόρνη!

|

Ο Δημήτρης Δανίκας μιλάει για το «οικόπεδο – γωνία» που έχει καθορίσει τη ζωή του Έλληνα από την Ελληνική Επανάσταση έως σήμερα 

Λένε ότι «οι νεκροί καθορίζουν την πορεία των ζωντανών». Ότι δηλαδή το παρελθόν φυγείν αδύνατον. Και ότι η Ιστορία στοιχειώνει την κοινωνία!

Πώς έγινε η Ελλάς κρατική οντότητα; Με την παρέμβαση Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας. Δεν απελευθερώθηκε με τις δικές της δυνάμεις. Την απελευθέρωσαν. Αυτό καθόρισε και τον χαρακτήρα της κοινωνίας. Από τότε μέχρι σήμερα ίδια διαδικασία. Πέσε για να πέσω. Δώσε για να σου δώσω!

Ποιο το πλεονέκτημα αυτής της μόνιμης διαπραγμάτευσης; Μα φυσικά το οικόπεδο. Με θέα τρεις ηπείρους. Το σταυροδρόμι. Η θάλασσα της Μεσογείου. Η βάση πυραύλων. Το πεδίο βολής των «συμμάχων»!

Μου δίνεις «βοήθεια», σου δίνω οικόπεδο με θέα. Στη διπλωματική γλώσσα το λένε «ανεκτίμητη γεωστρατηγική θέση». Το λένε ακόμα «ανεκτίμητο γεωπολιτικό σημείο». Κάτι σαν σταθερό αεροπλανοφόρο!

Ποια η διαφορά ανάμεσα στους νταβατζήδες και την εκδιδόμενη εταίρα; Περίπου καμία. Έτσι νταβατζήδες οι Άγγλοι. Στη συνέχεια νταβατζήδες οι Αμερικάνοι. Και τώρα νταβατζήδες τόσο η Ουάσινγκτον όσο και το Βερολίνο. Η Ουάσινγκτον με τα στρατηγικά της οφέλη. Το Βερολίνο με τα οικονομικά!

Να τους κατηγορήσω; Καθόλου. Και εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Αφού έτσι εξυπηρετώ τα δικά μου συμφέροντα. Κάπως έτσι η Ψωροκώσταινα, ο παρίας της Ευρώπης, κατέληξε «χαριστικά» μέλος της ΕΟΚ και το 2001 μέλος της Ευρωζώνης. Με πλαστά στοιχεία!

Κάπως έτσι από δάνειο σε δάνειο και από υποβάθμιση σε υποβάθμιση. Γιατί υποβάθμιση; Επειδή ως παραγωγική οντότητα τα έχει φορτώσει στον κόκορα. Ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Δανία (φέρ’ ειπείν) μεσολαβεί χάος απροσμέτρητο!

Πώς αυτό καθόρισε τον χαρακτήρα του μέσου Νεοέλληνα; Απλό. Όπως οι κυβερνώντες ζητούσαν δανεικά, έτσι και αυτός. Απαιτούσε να προσληφθεί στο Δημόσιο. Το ίδιο και με την πλειονότητα των επιχειρηματιών. Ιδιαίτερα της παρασιτικής ολιγαρχίας. Η Ελλάδα με δανεικά από τους νταβατζήδες. Οι Έλληνες με δανεικά από τον κορβανά!

Έτσι όλοι σχεδόν βυζαίνουμε μια πρησμένη, γερασμένη αγελάδα. Έτσι οι περισσότεροι πολίτες εκπαιδεύτηκαν και συνήθισαν να ζούνε με αυτά τα δανεικά. Έτσι η παραγωγική διαδικασία συρρικνώθηκε. Έτσι ενοχοποιήθηκε η επιχειρηματικότητα. Έτσι καταντήσαμε εδώ που φτάσαμε!

Και έτσι, το μοναδικό επιχείρημα των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο τροπάρι το γνωστό. Το τροπάρι όλων των κυβερνήσεων. Από το 1830 μέχρι σήμερα: το οικόπεδο. Η γεωστρατηγική μας θέση. Τα συμφέροντα των νταβατζήδων. Που περίπου καταλήγουν στην ίδια προαιώνια εξαρτησιακή λογική. Δώσε δανεικά, να δώσω οικόπεδο ελληνικό!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, αν δεν δώσεις εσύ, τότε και εγώ θα απευθυνθώ σε άλλον νταβατζή. Τότε θα χτυπήσω την πόρτα του Πούτιν. Τότε θα αμολήσω ένα και πλέον εκατομμύρια μεταναστών που θα μπουκάρουν σε κάθε γωνιά της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Και τότε οι φλόγες των αραβικών κρατών θα μεταφερθούν στο κατώφλι της Μέρκελ!

Μπάχαλο εσύ, μπάχαλο και εγώ! Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το «πλεονέκτημα» το ελληνικό. Το οικόπεδο! Γι’ αυτό είναι τόσο εξοικειωμένος ο πολίτης με την αγοραπωλησία. Γι’ αυτό στις δύσκολες στιγμές ξεπουλάει τα πάντα. Γι’ αυτό καταλήξαμε η χλεύη των Γερμανών. Γι’ αυτό μας κάνουν πλάκα «πουλήστε τον Παρθενώνα». Γι’ αυτό η διαπλοκή. Γι’ αυτό το αραλίκι. Και γι’ αυτό το γκρέμισμα της παραγωγής!

Τι διάολο μπορεί να παραγάγει μια πόρνη; Ανοίγει τα πόδια της και στη συνέχεια συντηρείται με τα φράγκα που της δίνει ο νταβατζής!

Πηγή: Protothema.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου