Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025

Ο νταβάς και η πόρνη!

|

Ο Δημήτρης Δανίκας μιλάει για το «οικόπεδο – γωνία» που έχει καθορίσει τη ζωή του Έλληνα από την Ελληνική Επανάσταση έως σήμερα 

Λένε ότι «οι νεκροί καθορίζουν την πορεία των ζωντανών». Ότι δηλαδή το παρελθόν φυγείν αδύνατον. Και ότι η Ιστορία στοιχειώνει την κοινωνία!

Πώς έγινε η Ελλάς κρατική οντότητα; Με την παρέμβαση Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας. Δεν απελευθερώθηκε με τις δικές της δυνάμεις. Την απελευθέρωσαν. Αυτό καθόρισε και τον χαρακτήρα της κοινωνίας. Από τότε μέχρι σήμερα ίδια διαδικασία. Πέσε για να πέσω. Δώσε για να σου δώσω!

Ποιο το πλεονέκτημα αυτής της μόνιμης διαπραγμάτευσης; Μα φυσικά το οικόπεδο. Με θέα τρεις ηπείρους. Το σταυροδρόμι. Η θάλασσα της Μεσογείου. Η βάση πυραύλων. Το πεδίο βολής των «συμμάχων»!

Μου δίνεις «βοήθεια», σου δίνω οικόπεδο με θέα. Στη διπλωματική γλώσσα το λένε «ανεκτίμητη γεωστρατηγική θέση». Το λένε ακόμα «ανεκτίμητο γεωπολιτικό σημείο». Κάτι σαν σταθερό αεροπλανοφόρο!

Ποια η διαφορά ανάμεσα στους νταβατζήδες και την εκδιδόμενη εταίρα; Περίπου καμία. Έτσι νταβατζήδες οι Άγγλοι. Στη συνέχεια νταβατζήδες οι Αμερικάνοι. Και τώρα νταβατζήδες τόσο η Ουάσινγκτον όσο και το Βερολίνο. Η Ουάσινγκτον με τα στρατηγικά της οφέλη. Το Βερολίνο με τα οικονομικά!

Να τους κατηγορήσω; Καθόλου. Και εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Αφού έτσι εξυπηρετώ τα δικά μου συμφέροντα. Κάπως έτσι η Ψωροκώσταινα, ο παρίας της Ευρώπης, κατέληξε «χαριστικά» μέλος της ΕΟΚ και το 2001 μέλος της Ευρωζώνης. Με πλαστά στοιχεία!

Κάπως έτσι από δάνειο σε δάνειο και από υποβάθμιση σε υποβάθμιση. Γιατί υποβάθμιση; Επειδή ως παραγωγική οντότητα τα έχει φορτώσει στον κόκορα. Ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Δανία (φέρ’ ειπείν) μεσολαβεί χάος απροσμέτρητο!

Πώς αυτό καθόρισε τον χαρακτήρα του μέσου Νεοέλληνα; Απλό. Όπως οι κυβερνώντες ζητούσαν δανεικά, έτσι και αυτός. Απαιτούσε να προσληφθεί στο Δημόσιο. Το ίδιο και με την πλειονότητα των επιχειρηματιών. Ιδιαίτερα της παρασιτικής ολιγαρχίας. Η Ελλάδα με δανεικά από τους νταβατζήδες. Οι Έλληνες με δανεικά από τον κορβανά!

Έτσι όλοι σχεδόν βυζαίνουμε μια πρησμένη, γερασμένη αγελάδα. Έτσι οι περισσότεροι πολίτες εκπαιδεύτηκαν και συνήθισαν να ζούνε με αυτά τα δανεικά. Έτσι η παραγωγική διαδικασία συρρικνώθηκε. Έτσι ενοχοποιήθηκε η επιχειρηματικότητα. Έτσι καταντήσαμε εδώ που φτάσαμε!

Και έτσι, το μοναδικό επιχείρημα των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο τροπάρι το γνωστό. Το τροπάρι όλων των κυβερνήσεων. Από το 1830 μέχρι σήμερα: το οικόπεδο. Η γεωστρατηγική μας θέση. Τα συμφέροντα των νταβατζήδων. Που περίπου καταλήγουν στην ίδια προαιώνια εξαρτησιακή λογική. Δώσε δανεικά, να δώσω οικόπεδο ελληνικό!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, αν δεν δώσεις εσύ, τότε και εγώ θα απευθυνθώ σε άλλον νταβατζή. Τότε θα χτυπήσω την πόρτα του Πούτιν. Τότε θα αμολήσω ένα και πλέον εκατομμύρια μεταναστών που θα μπουκάρουν σε κάθε γωνιά της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Και τότε οι φλόγες των αραβικών κρατών θα μεταφερθούν στο κατώφλι της Μέρκελ!

Μπάχαλο εσύ, μπάχαλο και εγώ! Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το «πλεονέκτημα» το ελληνικό. Το οικόπεδο! Γι’ αυτό είναι τόσο εξοικειωμένος ο πολίτης με την αγοραπωλησία. Γι’ αυτό στις δύσκολες στιγμές ξεπουλάει τα πάντα. Γι’ αυτό καταλήξαμε η χλεύη των Γερμανών. Γι’ αυτό μας κάνουν πλάκα «πουλήστε τον Παρθενώνα». Γι’ αυτό η διαπλοκή. Γι’ αυτό το αραλίκι. Και γι’ αυτό το γκρέμισμα της παραγωγής!

Τι διάολο μπορεί να παραγάγει μια πόρνη; Ανοίγει τα πόδια της και στη συνέχεια συντηρείται με τα φράγκα που της δίνει ο νταβατζής!

Πηγή: Protothema.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – ΑΠΑΣ Νάξου: Αποδοχή παραίτησης Δάγλα

Τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και ο Αλέκος Δάγλας υπέβαλε τη παραίτησή του από τη θέση του προπονητή στον ΑΠΑΣ Νάξου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα, αξέχαστη εμπειρία

Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα: Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές μας - Το ταξίδι στην Αθήνα..

Τέμπη: Παραίτηση Τριαντόπουλου από υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο κ. Τριαντόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε «μπάζωμα» επικαλούμενος χωρία του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Ερχεται η 1η διαβούλευση για το “Masterplan Ύδρευσης” του Δήμου

Δημόσια Διαβούλευση για το Masterplan Ύδρευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - Πότε και που;

Κατ. Μονογυιού: Επίσκεψη στο Φάρο Τυφλών

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στο Φάρο Τυφλών - Τι αναφέρει με την ευκαιρία της επίσκεψης

Νάξος – Μ.Ι.Υ.Α.: Ημερίδα με θέμα το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Hμερίδα με θέμα: «Η Συνδρομή της Μ.Ι.Υ.Α. του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών στη Λύση του Δημογραφικού Προβλήματος της Ελλάδας» - Πότε και Που;

Ferryscanner: Δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί για το 2024 οι Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη

Ferryscanner: Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί του 2024

Μ. Βρετανία: Η Νάξος ανάμεσα στα έξι εναλλακτικά νησιά που προτείνουν για το 2025

Η βρετανική εφημερίδα Metro δημοσίευσε κατάλογο με τα μη συμβατικά ελληνικά νησιά που «κερδίζουν τη μάχη με τον υπερτουρισμό»

Πάρος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο στην Αγία Παρασκευή Νάουσας

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στην Πάρο – Σε ποια περιοχή θα γίνει

Σαντορίνη: Αποστολή μελετά τα υδροθερμικά συστήματα της καλδέρας και του Κολούμπου

Η αποστολή HYDROMOX αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο και την πρόβλεψη πιθανών κινδύνων για την ευρύτερη περιοχή του ηφαιστειακού συγκροτήματος της Σαντορίνης.

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: “Stop” σε τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο

Δύο μη εγκρίσεις αιτημάτων για τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο και μία μετατροπή

Δονούσα – Express Skopelitis: Γιατί συνεχίζετε η συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια σε βάρος του νησιού μας;

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της Δονούσας ζητούν απαντήσεις στην συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια του Express Skopelitis σε σχέση με τα άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων;

Σαντορίνη – Αμοργός: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία

Σαντορίνη: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία - Ανάλογη πρόταση και για Αμοργό, Ιο και Ανάφη