Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΑρθρογράφοιΜα πόση γκαντεμιά να αντέξει ο Ελληνας ...

Μα πόση γκαντεμιά να αντέξει ο Ελληνας …

|

Την ώρα που σε όλο το κόσμο θα γιορτάζουν την Καθαρή Δευτέρα την Παγκόσμια ημέρα του Αντρα (βλ μπριζόλα και πεολιχεία) οι Ελληνες θα πετάμε χαρταετό με φασολάδα και λαγάνα (!!!!) 

Η Ελλάδα έχει Μνημόνιο, οι δημόσιες βαράνε λουκέτο κλείνουν από Παρασκευή λόγω τριημέρου και η Καθαρά Δευτέρα έρχεται με γοργούς ρυθμούς. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει αυτή η μέρα με την Λέσχη Μπίλντεμεργκ, τον καπιταλισμό, το ΠΑΣΟΚ και τον Γκόρντον Ράμσεϊ; Διαβάστε το γρήγορα και διεδώστε πριν το κατεβάσουν.

Γράφει ο Λεοπόλδος Φαρμακίδης

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάτι αόρατο και σκοτεινό πλανάται πάνω από τον πλανήτη Γη κάθε 14 Φεβρουαρίου. Οι απανταχού γυναίκες υποτάσσουν τους άνδρες τους σε ένα 24ωρο πλήρους εκδούλευσης. Λουλούδια, γλυκά, δώρα, φαγητά και περιποίηση κάθε είδους, δεν είναι απλά επιτακτικά, αλλά υποχρεωτικά.

Ό,τι κι αν προτάξεις ως επιχείρημα, θα χάσεις αγαπητέ συνάνδρα. Ο φεμινισμός εκείνη την μέρα έχει απεργία, η μάχη κατά του καπιταλισμού ξαποσταίνει και η μέρα που κάθε χρόνο είσαι γλυκός, στοργικός και αδειάζεις τις τσέπες σου γίνεται ο χειρότερός σου εφιάλτης. Και οι μέρες εναλλάσσονταν και τα χρόνια περνούσαν και είτε με την ίδια, είτε με διαφορετική γυναίκα, πρέπει το μοτίβο να είναι ίδιο. Λύτρωση καμμία.

Μέχρι να ξημερώσει μία γλυκιά ανοιξιάτικη μέρα του σωτηρίου έτους 2002 όπου ο «άγιος» Τομ Μπέρντσεϊ, ραδιοφωνικός παραγωγός από τις ΗΠΑ, εισήγαγε την ιδέα πως και οι άνδρες χρειάζονται μία αντίστοιχη μέρα σαν αυτή του Αγίου Βαλεντίνου. Μα ήταν τόσο απλό και όλοι αναρωτιούνται πώς κανείς μας δεν το σκέφτηκε…

Το concept λοιπόν έχει ως εξής. Από την στιγμή που οι γυναίκες στις 14 Φεβρουαρίου απαιτούν από τους άνδρες τους να τους φέρονται όπως αυτές θέλουν (λουλούδια, αρκουδάκια, δαχτυλίδια, δώρα, δείπνα, στοργή, προδέρμ κλπ), έτσι και οι άνδρες έναν μήνα μετά, στις 14 Μαρτίου θα ζητήσουν από τις συντρόφους τους να λάβουν παρόμοια περιποίηση.

Όχι το «παρόμοια» δεν έχει να κάνει ούτε με άνθη, ούτε με ακριβά δείπνα, ούτε με ακριβά δώρα, ούτε με ωραία λόγια. Οι άνδρες το μόνο που θα ζητήσουν από τις συντρόφους τους την 14η Μαρτίου θα είναι μία μεγάλη, χορταστική και ζουμερή μπριζόλα και μία… συνεδρία πεολειχίας. Ναι, σωστά, με μια μπριζόλα και μια πίπα ο άνδρας αισθάνεται πως έχει πάρει την εκδίκησή του για ό,τι, μα ό,τι τράβηξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Από το 2003 που ατύπως -και ευτυχώς- καθιερώθηκε, χάρις στην χρήση του διαδικτύου, η συγκεκριμένη μέρα, η απήχηση είναι μαζική. Άνδρες από όλο τον πλανήτη ζητούν από τις συντρόφους τους δύο μόνο δώρα. Τίποτα άλλο, και υπόσχονται του χρόνου του Αγίου Βαλεντίνου να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων.

Επειδή όμως στην Ελλάδα δεν κυβερνά πλέον το ΠΑΣΟΚ, έργα δεν γίνονται, και η τύχη μάς εγκατέλειψε η χώρα είναι μονίμως μουτζωμένη. Έτσι, φέτος, ενώ η 14η Μαρτίου είναι για όλους μας αργία, η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας δεν μπορεί να εορταστεί δεόντως στην Ελλαδα. Σύμφωνα με άκρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις τής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και εντολή των Ρόθτσιλντ, κινήθηκε γη και ουρανός προκειμένου να συμπέσει η μέρα αυτή με την Καθαρά Δευτέρα που είναι ημέρα νηστείας. ΗΜΕΡΑ. ΝΗΣΤΕΙΑΣ. Την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Ημέρα Νηστείας.

Οπότε αγαπητέ συνάνδρα θα πρέπει να επιλέξεις, είτε να πας ενάντια στις παραδόσεις, είτε να τις ακολουθήσεις και να… πετάξεις χαρταετό. Να πετάξεις χαρταετό, σε ένα βουνό, με μπόλικο αέρα και κόσμο γύρω σου να τρώει φασολάδα. Δύσκολο, αλλά όχι για τους μερακλήδες…

Πηγή: Koolnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών για κλοπές άνω των 130.000 ευρώ

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν – Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών από βίλες και τουριστικά καταλύματα

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι