Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΑρθρογράφοιΕ όχι και διαδήλωση για τον Λεωνίδα

Ε όχι και διαδήλωση για τον Λεωνίδα

|

Το τάβλι του Παττακού και τα χρωστούμενα των «μεγαλοευεργετών» της Ελλάδας στο μικροσκόπιο της …Μάσκας (24/04) 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την Αρχή…. Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα που κυβερνάει με το ΠΑΣΟΚ (έστω και λιγότερα χρόνια) την Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά. Με βάση τον τελευταίο λογιστικό έλεγχο χρωστάει: 161 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια (το 2013 πήρε δάνεια ύψους 15 εκατομμυρίων), 700.000 ευρώ στην ΔΕΗ με την οποία έχει κάνει διακανονισμό, 256 χιλιάδες στο ΙΚΑ και 35.000 ευρώ στο ΚΤΕΛ Ροδόπης (!!!) για μεταφορά ψηφοφόρων του… Κι όμως κανείς δεν αγγίζει το συγκεκριμένο κόμμα. Όπως αντίστοιχα και το ΠΑΣΟΚ που χρωστάει πολύ περισσότερα στο Ελληνικό Κράτος. Αμφότερες οι ηγεσίες των κομμάτων περιμένων πως και πως το τέλος της …αριστερής παρένθεσης ώστε να επιστρέψουν μαζί με το …Ποτάμι (σ.σ. το κόμμα που δεν θέλει υπουργεία) στην πρώτη σειρά της πολιτικής σκηνής και να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο της. Όχι τίποτα αλλά και να ηρεμήσει και ο Σόιμπλε που με τον Βαρουφάκη δεν μπορεί να βρει συνομιλητή στο … ύψος του. Ναι ξέρω, ρατσιστικό σχόλιο αλλά με τόσα που μας έχουν πει κατά καιρούς οι γερμανοί ας κάνουμε κι εμείς ένα σχόλιο. Κι ας είναι ρατσιστικό. Έτσι για το ξεκάρφωμα ρε παιδί μου….

Πηγαίνουμε τώρα στον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα… Έναν έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος αυτοβούλως  -και ενώ υπήρχε φορολογική χροιά (!!!!) όπως δήλωσε ο δικηγόρος του – πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων στην Αθήνα και πλήρωσε το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα θα μου πείτε γιατί το έκανε; Γιατί πολύ απλά το πρωί της 22ης Απριλίου αντί να χτυπήσει την πόρτα του …φτωχικού του ο γαλατάς το έκανε ο εισαγγελέας. Βλέπετε, το όνομα του εν λόγω επιχειρηματία είναι στη Λίστα Λαγκάρντ και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Τι είναι άλλωστε 1,8 εκατομμύρια ευρώ; Τίποτα για έναν επιχειρηματία που ελέγχει το 50% και βάλε της οικονομικής ζωής της χώρας. Μόνο που είχε «ξεχάσει» να προχωρήσει στην εξόφληση των υποχρεώσεων του προς το Ελληνικό κράτος. Όπως κάνουμε όλοι μας. Η όσοι μπορούμε εν πάση περιπτώσει… Και ο κ. Μπόμπολας πλήρωσε ως όφειλε. Όχι βέβαια τα 4,1 εκατομμύρια ευρώ που είχαν φτάσει με τις προσαυξήσεις αλλά το αρχικό κεφάλαιο. Το ωραίο είναι ότι είχαμε άμεση αντίδραση από κάποια κόμματα, όπως το «Ποτάμι» που μίλησε μέσω κύκλων για προσπάθεια δυσφήμησης έντιμων επιχειρηματιών που συμβάλλουν με τις πράξεις τους στην καλύτερη λειτουργία της χώρας.

Και για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Μπόμπολας; Να πούμε ότι ένα από τα μικρά όπλα της οικογένειάς είναι τα ΜΜΕ που είχαν ως πρωτοσέλιδο την σχετική είδηση μιλώντας για «πολιτική πράξη». Δηλαδή το να χρωστάω εγώ ο μη αναγνωρίσιμος έλληνας πολίτης στην Εφορεία είναι κατακριτέο ενώ όταν χρωστάει ένας αναγνωρίσιμος (δεν χρησιμοποιώ την λέξη «επώνυμος» γιατί όλοι είμαστε) τότε υπάρχει χαρακτηρισμός ανάλογα με το πολιτικό του φρόνημα και φτάνει το σημείο να μιλάει ακόμη και για πολιτική πράξη εκδίκησης. Μήπως έχουμε τρελαθεί τελείως; Από τη μεταπολίτευση και μετά η Ελλάδα είναι υπό τον έλεγχο ορισμένων ανθρώπων. Από την ημέρα που ανέλαβε δε ο Σημίτης κάποια πράγματα ξέφυγαν τελείως και ο έλεγχος πέρασε σε ακόμη λιγότερους με τα ΜΜΕ να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας.

Ο κατασκευαστικός δε όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι αυτός που από το 2007 διαχειρίζεται σχεδόν το 50% του εθνικού δικτύου της χώρας, σε συνεργασία με ισχυρούς εγχώριους και διεθνείς ομίλους. Μέσω της ΗΛΕΚΤΩΡ, ο όμιλος Μπόμπολα κυριαρχεί απόλυτα στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, μια αγορά με προσδοκώμενα έσοδα άνω των δύο δισ. ευρώ για την προσεχή διετία. Μέσω της εταιρείας Ελληνικά Λατομεία, ο ίδιος όμιλος ελέγχει σχεδόν το 60% των μεγάλων λατομείων της χώρας. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με πανίσχυρους ευρωπαϊκούς ομίλους, θέλει να πάρει τα… ρέστα της μέσω συμμετοχής σε σειρά διαγωνισμών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίοι ξεκινούν από τη διαχείριση δικτύων ύδρευσης (ΕΥΑΘ) και φτάνουν μέχρι την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων. Στις δραστηριότητες της οικογένειας, αξέχαστα θα μείνουν τα «τσάμικα» με υπουργούς της ΝΔ, αλλά και οι σχέσεις στοργής με «θεία βρέφη» του ΠΑΣΟΚ που υπέγραφαν τις συμβάσεις των έργων με προνόμια που θα ζήλευαν όλοι οι επιχειρηματίες της υφηλίου.

Όταν ο Καραμανλής επιχείρησε να περάσει τον Βασικό Μέτοχο και να περιορίσει τη δράση των ελλήνων Ολιχαρχών έφαγε …πόρτα. Ο ΓΑΠ από «παιδί θαύμα» έγινε αποδιοπομπαίος τράγος… Για τον Σαμαρά δεν λέμε κουβέντα γιατί μόλις πριν από δύο ημέρες ήταν φιλοξενούμενος στο συγκεκριμένο κανάλι και μας αποκάλυψε ότι τον έφαγε η Τρόικα την στιγμή που ήρθε σε κόντρα μαζί της γιατί αρνήθηκε να περικόψει μισθούς και συντάξεις. Ο Σαμαράς αντιμνημονιακός. Καλώς ή κακώς ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας.

Η παρούσα κυβέρνηση έχει πολλά καλά και αρκετά στραβά. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι έχει ελάχιστες «δεσμεύσεις» με το παρασκήνιο και με τα σκιώδη κέντρα εξουσίας εντός κι εκτός Ελλάδας. Κι αυτό της δίνει τη δύναμη να προχωρήσει σε κινήσεις που τα άλλα κόμματα αδυνατούν ακόμη και να συλλάβουν ως ιδέα. Ναι, η «πρώτη φορά αριστερά» δεν είναι η ιδανική κυβέρνηση. Ναι, κάνει λάθη σε επικοινωνιακό επίπεδο με την πολυγλωσσία ακόμη και στο πιο απλό θέμα. Ναι, ακολούθησε τη λογική των διορισμών που είχαν τα προηγούμενα κόμματα με συγγενείς σε υπουργικές θέσεις. Ναι, τους αρέσει η τηλεοπτική προβολή, σπάζοντας ακόμη και τα ρεκόρ του Άδωνι. Αλλά, μπορούν να δώσουν αξιοπρέπεια στον Ελληνικό λαό. Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Μπήκαν σε μία κινούμενη άμμο έχοντας την αίσθηση ότι κάποιος τους έδωσε ένα σωσίβιο και έναν χάρτη. Αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι σαν τους παράτυπους μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω της φουρτουνιασμένης θάλασσας του Αιγαίου. Έχοντας πληρώσει ένα πολύ υψηλό εισιτήριο ταξιδεύουν με σαπιοκάραβο και με την εντολή όταν δουν το Λιμενικό να σκίσουν την βάρκα γιατί θα τους σώσουν…

Αλλά με ποιους όρους; Αξίζει άραγε όλη αυτή τη ταλαιπωρία μία χώρα; Γιατί είχε την τύχη – ατυχία να έχει ως κυβερνώντες επί 40 και πλέον χρόνια την πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων.. Την γενιά του Πολυτεχνείου. Όχι δεν το αξίζει. Αξίζει κάτι καλύτερο. Αλλά πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουν… Ενωμένοι και όχι σε ένα κλίμα προεμφυλιακό γιατί κάποιοι θέλουν να πετάξουν εκτός σκηνής τον Μπόμπολα και τον κάθε Μπόμπολα…

Ερώτηση:

Αλήθεια τους αναγνωρίζεται; Φωτογραφία από τον Αύγουστο του 2009. Δύο γέροντες παίζουν τάβλι με την ησυχία τους. Απολαμβάνουν κάτω από τον ηλιόλουστο ήλιο της Αττικής τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους. Ο λόγος για τον εγκληματία Παττακό και τον αρχιβασανιστής του ΕΑΤ-ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκο. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι νεώτεροι που κατέστρεψαν την Ελλάδα με τις επιλογές τους όχι μόνο δεν θα πάνε ποτέ φυλακή, έστω και για μία παρτίδα τάβλι αλλά συνδράμουν… την «πρώτη φορά αριστερά» με τα στελέχη τους και μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να έχουν καταλάβει και υπουργικές θέσεις. Αθάνατη Ελλάδα

Νικόδημος Λιανός

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.