Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΟικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Καθηγητής ο δικός μας, Ναξιώτης, Μανώλης Κρητικός

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Καθηγητής ο δικός μας, Ναξιώτης, Μανώλης Κρητικός

|

Η πιο όμορφη είδηση σε μία περίοδο “καυτή” λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων από την κλιματική κρίση…

Ενα “δικό μας παιδί”, ο Ναξιώτης οκονομολόγος, ο Μανώλης Ν. Κρητικός εκλέχθηκε Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.. Ανέβηκε μία ακόμη βαθμίδα στην εκπαιδευτική σκάλα, ανταμοιβή της πολύχρονης προσπάθειάς του στην Ακαδημαϊκή κοινότητα…

Ας δούμε την σχετική ενημέρωση 

Ο συμπατριώτης μας Μανώλης Ν. Κρητικός (σ.σ. με καταγωγή από τη Νάξο) εκλέχθηκε ομόφωνα Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του έχει διδάξει Μαθηματικά, Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Erasmus Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει σπουδάσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του Μαθηματικού με βαθμό Λίαν Καλώς και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα με βαθμό Λίαν Καλώς από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτορας στη Διοικητική Επιστήμη και στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό Άριστα. H διδακτορική του Έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το πρόγραμμα EDAMBA (European DoctoralProgram Association in Management and Business Administration), με Πανεπιστήμιο υποδοχής το τμήμα Technology and Operations Management, RotterdamSchool of Management.

Υπήρξε Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος (ΕΜΥ) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν κάτοχος υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την επίδοση του στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Αριστείου προόδου κατά την αποφοίτηση του από το Λύκειο Νάξου.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση Εξαιρετικής Συμβολής ως κριτής το 2017 για τη συμβολή του στην ποιότητα του περιοδικού Expert Systems With Applications (impact factor 8.665) από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο ELSEVIER, καθώς επίσης και πιστοποιητικά αναγνώρισης του έργου του σαν κριτής από τους Εκδότες (Editors) των επιστημονικών περιοδικών: European Journal of Operational Research, International Journal of Production Economics, Computers and Operations Research, Engineering Applications of Artificial Intelligence και Transportation Research Part E.

Είναι Associate Editor του περιοδικού Journal of Statistics and Management Systems του εκδοτικού οίκου Taylor & Francis και πρόεδρος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ.

Υπήρξε Σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και Αξιολογητής στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (με συμμετοχή στην αξιολόγηση περισσοτέρων από 60 έργων πληροφορικής του Ευρύτερου Δημόσιου τομέα όπως το Πληροφοριακό Σύστημα Υπηρεσιών Αεροναυτικών Πληροφοριών (AIS) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το Πληροφορικό Σύστημα για τις ανάγκες 14 Νοσοκομείων της Αττικής και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών) κλπ.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΟΠΑ, αντιπρόεδρος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του ΟΠΑ, πρόεδρος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ) του Πρότυπου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, τακτικό μέλος συμβουλίου επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και μέλος της Επιστημονική και Οργανωτική επιτροπή του μαθητικού Διαγωνισμού για τα οικονομικά ΕΡΜΗΣ που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Οικονομικό Επιμελητήριο και την Ένωση Οικονομολόγων Καθηγητών ΔΕ.

Ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου Leading and Managing in the Digital Era (LMDE) που διοργανώθηκετον Ιούνιο 2023 από το ΟΠΑ, το Stevens Institute of Technology ΗΠΑ και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), Γενικός Γραμματέας της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MASSEE), Πρόεδρος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του Πρότυπου Λυκείου Αγίων Αναργύρων, πρώην Γενικός Γραμματέας και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Είχε την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης στην Ελληνική γλώσσα του βιβλίου με τίτλο: Linear Algebra and itsapplication των Lay. D., Lay. S. and Macdonald, J.J. του εκδοτικού οίκου Pearson από τον εκδοτικό οίκο Broken Hill (2023) με τίτλο Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές. Είχε την γενική Επιμέλεια της Έκδοσης του Calculus & its Applications των Goldstein, Lay, Schneider, and Asmar του εκδοτικού οίκου Pearson στην Ελληνική γλώσσα με τίτλο Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός, Θεωρία και Εφαρμογές του από τον εκδοτικό οίκο Broken Hill (2021) και ήταν μέλος της Επιμέλειας Έκδοσης του βιβλίου Mathematics for Economics An Introductory Textbook των Pemberton and Rau του εκδοτικού οίκου Manchester University Press στην Ελληνική γλώσσα με τίτλο Μαθηματικές Μέθοδοι Οικονομικών & Διοικητικών Επιστημών από τον εκδοτικό οίκο Broken Hill (2019). Έχει συγγράψει βιβλίο Πληροφορικής στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τίτλο: Σχεδίαση και Υλοποίηση Εφαρμογών,  Εκδόσεις Λιβάνη και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Στο ερευνητικό του έργο αναφέρονται περισσότερες από 100 εργασίες, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός είναι αυτοδύναμες σε Q1 περιοδικά. Οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά όπως: OMEGA-the International Journal of Management Science, Expert Systems with Applications – an international journal, the International Journal of Production Economics, the Journal of the Operational Research Society, Socio-Economic Planning Sciences , the International Transactions in Operational Research, the Applied economics, the Operational Research: An International Journal, Journal of Statistics & Management Systems, Higher Education Studies, International Journal of Operations and Quantitative Management, Journal of Mathematics and System Science, Journal of Information Systems & Operations Management.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

Αμοργός- Αθλητικά Μονοπάτια: Άνοιξαν οι εγγραφές

Άνοιξαν οι εγγραφές και τα Αθλητικά Μονοπάτια στην Αμοργό ξεκινούν σύντομα!

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Νοσοκομείο Νάξου: Ηρθε (4ος) παιδιάτρος, οι επόμενες κινήσεις

Αναλαμβάνει δράση ένας ακόμη (4ος) Παιδίατρος - Η εικόνα του Νοσοκομείου και οι επόμενοι που έρχονται

Κέα – ΟΤΑ Awards 2023: Η τηλεμετρία διακρίθηκε με το 1ο βραβείο

Η τηλεμετρία της Κέας διακρίθηκε με το 1ο βραβείο

Ναξιακά Γράμματα: Νέο τεύχος (47ο), η κυκλαδική ναοδομία στο προσκήνιο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (47) των "Ναξιακών Γραμμάτων" - Τι περιλαμβάνει

Πειραιάς: Σύλληψη τριών στελεχών ταχύπλοου λόγω πτώσης ναυτικών στην θάλασσα

ρεις συλλήψεις διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά μετά την πτώση δύο ναυτών στη θάλασσα - Εατελούσαν εργασίες καθαρισμού στο SpeedRunner Jet

Νάξος: Σε λειτουργία το ΚΕΠ Νάξου, ετοιμάζονται σε Δρυμαλία και Μικρές Κυκλάδες

Παραδόθηκε στους πολίτες το ΚΕΠ στη Χώρα – Με εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στα υπόλοιπα σε Δρυμαλία και Μικρές Κυκλάδες - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Ναξιακά Γράμματα: Νέο τεύχος (47ο), η κυκλαδική ναοδομία στο προσκήνιο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (47) των "Ναξιακών Γραμμάτων" - Τι περιλαμβάνει