Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΚυκλάδες: Είκοσι επτά (27) τυριά που οφείλετε να δοκιμάσετε

Κυκλάδες: Είκοσι επτά (27) τυριά που οφείλετε να δοκιμάσετε

|

Στις Κυκλάδες φτιάχνονται πολλά εξαιρετικά τυριά. Κάποια θα τα έχετε πετύχει στον τόπο τους, κάποια σε τυράδικα, ψαγμένα μπακάλικα και σούπερ μάρκετ στην Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας, σίγουρα όμως είναι αρκετά ακόμη που αξίζει να γνωρίσετε. Κάθε νησί έχει τους μικρούς του θησαυρούς, καθένας από τους οποίους έχει τη δική του παράδοση, τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τη δική του γοητεία.

Αμοργιανό

Σκληρό, κυρίως κατσικίσιο, δίμηνης και πλέον ωρίμανσης. Έχει μεστή και δυνατή γεύση, σύνθετη, με έντονη γεύση γάλακτος.

Από το οικοτεχνικό τυροκομείο του Γιώργου Βλαβιανού. Πωλείται μόνο στην Αμοργό.

Ανθότυρο ξηρό Νάξου

Αιγοπρόβειο ώριμο και στεγνό τυρί, με γλυκιά και ελαφρώς αρμυρή γεύση, γινωμένη και περίπλοκη, ανάλογα με τη διάρκεια ωρίμανσής του. Σε αρκετά νησιά βρίσκουμε και φρέσκα ανθότυρα.

Τυροκομεία Μπαμπούνη, Κουφόπουλου. Ενδεικτικά το βρίσκουμε: Καραμανλίδικα του Φάνη, Νάξια Επιλογή, Μανδραγόρας.

Αρσενικό ΠΟΠ Ορεινής Νάξου

Το βουνίσιο Αρσενικό Νάξου έγινε ΠΟΠ
Το βουνίσιο Αρσενικό Νάξου / φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Το βουνίσιο Αρσενικό Νάξου έγινε ΠΟΠ
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Απαστερίωτο αιγοπρόβειο πολύμηνης ωρίμανσης, με ελάχιστο τους 4 μήνες. Ονομάζεται και κεφαλοτύρι, είναι σκληρό με βουτυρένια υφή και ιδιαίτερα πικάντικη γεύση, ξηροκαρπάτη, με αρωματική επίγευση κατσικίσιου γάλακτος.

Τυροκομείο Μπαμπούνη. Ενδεικτικά το βρίσκουμε: Καραμανλίδικα του Φάνη, Παραδοσιακό Μπακάλικο, Αλεξανδρής, Μανδραγόρας.

Βολάκι της Άνδρου και της Τήνου (τηνιακό τυράκι)

Φρέσκο διήμερης ωρίμανσης, αλλά και ξερό μηνιαίας ωρίμανσης. Ένα βουτυράτο τυρί από τα χαρακτηριστικότερα των Κυκλάδων, με χρήση ως επιτραπέζιο, για σαλάτες, ζυμαρικά, κ.λπ. Στην Τήνο παράγεται σε μεγάλο βαθμό και από οικιακή τυροκόμηση.

Τυροκομεία: Ασούτη, Παραδοσιακές Γεύσεις της Ιωάννας, Συνεταιρισμός Τήνου, Μανταλένα. Ενδεικτικά το βρίσκουμε: Οι Συμπέθεροι, Αλεξανδρής, Μιράν, Μαντρί.

Βραστό Μυκόνου και Ρήνειας

Πρόβειο 12μηνης και πλέον ωρίμανσης, ένα ιδιαίτερα αρωματικό τυρί με πλούσια και ελαφρώς πικάντικη γεύση, στην κατηγορία της κεφαλογραβιέρας.

Mykonos Farmers. Το βρίσκουμε μόνο στη Μύκονο.

Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ και γραβιέρες Τήνου, Πάρου, Σύρου, Μυκόνου, Ίου, Άνδρου

27 κυκλαδίτικα τυριά που πρέπει να δοκιμάσετε-1
Παλαιωμένες γραβιέρες Νάξου / φωτογραφίa: Νίκος Κόκκας

Δίμηνης-τρίμηνης και πλέον ωρίμανσης, κυρίως από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα. Οι γραβιέρες των Κυκλάδων είναι γνωστές για τα πλούσια, βουτυράτα αρώματα και τη γλυκοπικάντικη γεύση, ανάλογα με τον χρόνο ωρίμανσης. Οι μακράς ωρίμανσης γραβιέρες, π.χ. 12μηνες και 18μηνες, στέκονται πλάι σε μεγάλα ευρωπαϊκά τυριά. Σε ορισμένα νησιά, όπως στην Πάρο και στη Νάξο, υπάρχουν και κατσικίσιες γραβιέρες.

Ενδεικτικά τις βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε πολλά παντοπωλεία.

Καρίκι (ή τράχηλας) Τήνου

Το περίφημο καρίκι Τήνου, τυρί
Τηνιακό καρίκι / φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Αλατισμένο πέτρωμα παστεριωμένο. Παλαιότερα, κατσικίσιο απαστερίωτο και πλέον αγελαδινό, 4μηνης ωρίμανσης μέσα σε καρίκι (φλασκί, νεροκολοκύθα). Ένα τυρί μοναδικό και ιδιαίτερο, που ανήκει στην κατηγορία των μπλε τυριών. Το απαστερίωτο βγαίνει από το φλασκί με «σπηλαιώσεις», διαβάθμιση χρωμάτων και εναλλαγή πλούσιων γεύσεων, ένα τυρί που ταυτόχρονα είναι και στίλτον, και γκοργκοντζόλα, και ροκφόρ, και κοπανιστή. Το καρίκι από παστεριωμένο γάλα χάνει μεν μεγάλο κομμάτι αυτών των χαρακτηριστικών, αλλά εξακολουθεί να είναι από τα πιο ενδιαφέροντα τυριά που αναβίωσαν τελευταία.

Τυροκομεία: Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου και Μανταλένα. Ενδεικτικά το βρίσκουμε στα: Καραμανλίδικα του Φάνη, Αλεξανδρής, Μαντρί.

Κεφαλίσιο ή Κεφαλάκι Πάρου

Σκληρό, ελαφρώς αλμυρό τυρί από γάλα αγελαδινό, που τρώγεται ως επιτραπέζιο, αλλά κυρίως τριμμένο στα μακαρόνια.

Τυροκομείο Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου. Το βρίσκουμε μόνο στην Πάρο.

Κεφαλοτύρι Ίου, Μήλου και Νάξου

Ένα ώριμο, πλούσιο στο στόμα, μεστής γεύσης τυρί κυρίως από αγελαδινό γάλα.

Τυροκομεία: Νιώτικο, Πιτταράς, ΕΑΣ Νάξου, Το Μιτάτο του Κωσταδιού. Ενδεικτικά το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ΑΒ, Μασούτης, Κρητικός και στα μπακάλικα Αλεξανδρής, Μουλκιώτης, Μανδραγόρας.

Κοπανιστή, ΠΟΠ Κυκλάδων

27 κυκλαδίτικα τυριά που πρέπει να δοκιμάσετε-2
Κοπανιστή Κυκλάδων / φωτογραφίa: Γιάννης Συκιανάκης

Παραδοσιακά από αιγοπρόβειο ή, πλέον, μεικτό με αγελαδινό ή από σκέτο αγελαδινό γάλα. Ιδιαίτερα γνωστή αυτή της Μυκόνου, 6μηνης τουλάχιστον ωρίμανσης. Βγάζουν επίσης σε Τήνο, Σύρο, Κέα, Αμοργό, Ηρακλειά, Κύθνο και αλλού, με διαφορετική σε κάθε νησί διαδικασία παραγωγής. Στη Μύκονο φτιάχνουν επίσης τη νιαρή (νεαρή), μια μεσαίας ωρίμανσης (2 μήνες) κοπανιστή (Mykonos Farmers). Τυρί της Μπουρνιάς (Ασούτης) λένε την κοπανιστή στην Άνδρο, με 2-3 μήνες και πλέον ωρίμανση. Μυζήθρα του λάινα λέγεται μια ιδιαίτερη εκδοχή που παράγεται στη Σέριφο, με 4 και πλέον μήνες ωρίμανση.

Ενδεικτικά τα βρίσκουμε: Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, παντοπωλεία Μιράν, Μαντρί, Παραδοσιακό Μπακάλικο, Πανδαισία, Καραμανλίδικα του Φάνη.

Λαδοτύρι

Επειδή η ονομασία είναι κατοχυρωμένη ως ΠΟΠ μόνο για τη Λέσβο, τα «λαδοτύρια» των Κυκλάδων δεν δικαιούνται την ονομασία αυτή. Ωστόσο κυκλοφορούν ωριμασμένα τυριά βαπτισμένα και γινωμένα μέσα σε λάδι, όπως το αρσενικό Νάξου και η γραβιέρα της Πάρου.

Τυροκομεία Κουφόπουλου και Πάριον. Ενδεικτικά το βρίσκουμε: Μιράν, Μανδραγόρας.

Μανούρα χλωρή και γυλωμένη της Σίφνου

27 κυκλαδίτικα τυριά που πρέπει να δοκιμάσετε-3
Μανούρα Σίφνου / φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Αιγοπρόβειο τυρί που πωλείται χλωρό ή με 2-3 μήνες χρόνο ωρίμανσης, τυλιγμένο μέσα σε οινολάσπες (γύλη), οπότε και αποκτά κόκκινο περίβλημα, πικάντικη και αιχμηρή γεύση με αίσθηση κρασιού.

Τυροκομείο Αγρόκτημα Τσικάλι. Ενδεικτικά τη βρίσκουμε: Οι Σύντεκνοι, Μιράν, Καραμανλίδικα του Φάνη, I Fratti, Μανδραγόρας.

Μανούρα Φολεγάνδρου

Ένα τυρί μέτριας ωρίμανσης, αιγοπρόβειο, επιτραπέζιο, με ωραία αρώματα, το οποίο στην πλήρη του ωρίμανση αποκτά προστιθέμενη γευστική αξία σαν «ξερό τυρί» του νησιού, περασμένο ή όχι από γύλη.

Τυροκομείο Λιβάδι.  Διατίθεται μόνο στο νησί.

Μηλέικο ή Ημίχλωρο Μήλου

Η ώριμη μανούρα της Μήλου από κατσικίσιο γάλα, 6μηνης ωρίμανσης και άνω, κάποιες φορές και αλειμμένη με λάδι. Ορισμένοι την ωριμάζουν σε φυσικές σπηλιές. Σκληρό, πλούσιο σε λιπαρά, πιπεράτο και πικάντικο.

Τυροκομείο Χαραλαμπάκη. Ενδεικτικά το βρίσκουμε: Μιράν, Αλεξανδρής, Madonna Uppermarket.

Ξεροτύρι της Κέας

Από αγελαδινό γάλα της άνοιξης – παλαιότερα αιγοπρόβειο ή μεικτό με αγελαδινό–, με χρώμα κίτρινο χρυσίζον, με γλυκιά και συνάμα πικάντικη γεύση, με έντονα αρώματα.

Τυροκομείο Τυράκειον. Ενδεικτικά το βρίσκουμε: Τυράκειον.

Ξερό τυρί Φολεγάνδρου

Αιγοπρόβειο, γυλωτό ή μη. Από τα πλέον ξηρά τυριά των Κυκλάδων με συμπυκνωμένα, πλούσια αρώματα, τρίβεται στα ζυμαρικά (ματσάτα) και συνοδεύει το τσίπουρο.

Παράγεται σε πολύ μικρή κλίμακα και δεν διατίθεται εκτός νησιού.

Ξινοτύρι

Ένα είδος ξινομυζήθρας που τη βρίσκουμε στα περισσότερα νησιά με πολλές ονομασίες, όπως σουρωτό, μαλακό, χλωρό, ξινό, ξινότυρο, και με μικρές παραλλαγές στη γεύση και την τεχνική. Είναι φρέσκο τυρί πρώτης τυροκόμησης, σε κάποιες περιπτώσεις με ωρίμαση μέχρι 1 μήνα, συνήθως αιγοπρόβειο, αλλά και αγελαδινό ή ανάμεικτο. Απαλά αλατισμένο, φίνο, με οξύτητα και γαλακτερή γεύση, από τα δημοφιλέστερα των Κυκλάδων, ως επιτραπέζιο με μέλι, για πίτες, σαλάτες, κ.λπ.

Ενδεικτικά το βρίσκουμε: Καραμανλίδικα του Φάνη, Αλεξανδρής.

Ξινότυρο Μυκόνου, Σύρου και Νάξου

27 κυκλαδίτικα τυριά που πρέπει να δοκιμάσετε-4
Ξινότυρο από τη Μύκονο/ φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Παραδοσιακά αιγοπρόβειο, 7ήμερης έως και 3μηνης ωρίμανσης. Σήμερα φτιάχνεται από αγελαδινό ή μεικτό γάλα. Συνήθως μπαίνει σε μικρά καλούπια. Τα πιο φρέσκα έχουν υφή αντίστοιχη με το βολάκι και τα ωριμότερα είναι στεγνά, πιο σκληρά και με μεστή, πολύπλοκη γεύση.

Τυροκομεία Μυκόνου, Mykonos Farmers, Κουφόπουλος, Πιτταράς, Τυροσύρα. Ενδεικτικά το βρίσκουμε: ΑΒ Βασιλόπουλος, Μιράν, Καραμανλίδικα του Φάνη, Μανδραγόρας, Μαντρί.

Πέτρωμα στην Τήνο, Πετρωτή ή Αρμεξιά στην Άνδρο

Σημαντικά για την κυκλαδίτικη γαστρονομία, νωπά φρέσκα τυριά πρώτης τυροκόμησης, 1-2 ημερών, από τα οποία έχει αφαιρεθεί υγρασία με πίεση – πλέον, κυρίως αγελαδινά. Μαλακά και ουδέτερα γευστικά, με χρήση σε πίτες, σαλάτες, γλυκά κ.λπ.
Τυροκομεία: Ασούτη, Συνεταιρισμός Τήνου. Ενδεικτικά τα βρίσκουμε: Αλεξανδρής, Μιράν, Nora’s deli.

Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρος

27 κυκλαδίτικα τυριά που πρέπει να δοκιμάσετε-5
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

Αγελαδινό, 4μηνης και πλέον ωρίμανσης. Πικάντικο, γινωμένο τυρί, αρωματικό, με σύνθετη γεύση, αίσθηση ξηρών καρπών και βουτύρου.

Τυροκομεία Ζωζεφίνος και ΤυροσύραΕνδεικτικά το βρίσκουμε σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και στα περισσότερα ενημερωμένα παντοπωλεία και delicatessen.

Σκοτύρι Ίου και Σκωτύρι Μήλου

27 κυκλαδίτικα τυριά που πρέπει να δοκιμάσετε-6
Νιώτικο σκοτύρι /φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης

Από κεφαλοτύρι ανάμεικτο με μυζήθρα, με προσθήκη θρούμπης μέσα σε ασκό (ασκοτύρι) από δέρμα ζώου ή σε πιο σύγχρονα δοχεία. Πιπεράτο, κρεμώδες τυρί με κοκκώδη υφή.

Τυροκομεία Νιώτικο και Χαραλαμπάκη. Ενδεικτικά το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Κρητικός και σε πολλά παντοπωλεία.

Τουλουμοτύρι Πάρου και Νάξου

Αιγοπρόβειο 2μηνης τουλάχιστον ωρίμανσης, πικάντικο, με ώριμη, προχωρημένη γεύση και υφή κρεμώδη με μεγάλα κομμάτια ενδιάμεσα.

Τυροκομεία Κουφόπουλου και Πάριον. Ενδεικτικά το βρίσκουμε: Μιράν, Πρατήριο Κουφόπουλου.

Τυρί του Λάκκου ή Σερφιώτικο κεφαλίσιο

Αιγοπρόβεια κεφαλογραβιέρα που αλείφεται με το κατακάθι του κρασιού ή του λαδιού, μπαίνει σε πήλινα πιθάρια με ντόπια βότανα όπως θρούμπη, σφραγίζεται και θάβεται σε λάκκο μέσα στη γη. Ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες και αποκτά αψάδα, πιπερίζει, έχει σκληρή και κοκκώδη υφή.
Τυροκομείο Οικοτεχνίας Παρασκευόπουλου. Ενδεικτικά το βρίσκουμε στον Μιράν.

Τρίμμα ή Τρίφτης ή Ζυμωτό Κύθνου

Από αιγοπρόβειο ή σκέτο κατσικίσιο γάλα, με ωρίμανση 1-3 μηνών. Τριφτό, φρέσκο και δροσερό τυρί με οξύτητα, που χρησιμοποιείται σε ντάκο, σε πίτες, κ.λπ.

Τυροκομείο Κύθνιος Τυρός. Ενδεικτικά το βρίσκουμε στον Μανδραγόρα.

Τυροβολιά Μυκόνου και Σύρου

Φρέσκο τυρί πρώτης τυροκόμησης, 2 ημερών, παραδοσιακά αιγοπρόβειο, πλέον και αγελαδινό ή μεικτό. Έχει ήπια γεύση, απαλή οξύτητα και λίγο αλάτι.

Παράγεται από το Τυροκομείο Μυκόνου αλλά και οικιακά. Τη βρίσκουμε μόνο στο νησί.

Φλέγκα ή Τυρός ή Τυρί της Κέας

Από αιγοπρόβειο γάλα, τοπικό είδος φέτας 3μηνης ωρίμανσης, μέτριας σκληρότητας, με την ιδιαιτερότητα ότι η αναλογία πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος είναι 50-50. Παλαιότερα ωρίμαζε μέσα σε τουλούμι ζώων. Είναι σπάνιο τυρί οικιακής τυροκόμησης.

Χλωρό Σαντορίνης

Μαλακό και δροσερό τυρί οικιακής τυροκόμησης από απαστερίωτο κατσικίσιο γάλα, φρέσκο και μαλακό. Είναι σπάνιο τυρί πλέον.

Σημείωση: Κάποιες ονομασίες τυριών στις Κυκλάδες είναι κοινές, άλλοτε σημαίνουν το ίδιο τυρί και άλλοτε διαφορετικό (ως προς το αποτέλεσμα ή τη διαδικασία παραγωγής του). Κάποια ίδια τυριά, μάλιστα, μπορεί να εμφανίζονται με διαφορετική κατά τόπους ονομασία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εστία Πύργου Καλλίστης: Καλοκαίρι πολιτισμού στον Πύργο Σαντορίνης

Η “Εστία Πύργου Καλλίστης” προσκαλεί σε ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Μουσική, λόγος, εικαστικά, παιδικό θέατρο και παράδοση από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο

Ιντερ – Φλουμινένσε: Μάχη πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με over στα γκολ

Οι «νερατζούρι» αντιμετωπίζουν τη σκληροτράχηλη Φλουμινένσε στους «16» της διοργάνωσης – Όλα ανοιχτά στη Σάρλοτ και ποντάρουμε στα γκολ

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΑΔΜΗΕ: Έξι διασυνδέσεις 6 δισ. ευρώ βάζουν τέλος στην ενεργειακή απομόνωση των νησιών

Ο ΑΔΜΗΕ φέρνει επανάσταση στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, συνδέοντας Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ΒΑ Αιγαίο με το ηπειρωτικό σύστημα, ενώ ενισχύει τη συνεργασία Ελλάδας–Ιταλίας και την ασφάλεια της Πελοποννήσου

Ξανά στη ρότα τους τα πλοία: Ομαλοποιείται η ακτοπλοΐα μετά το χθεσινό απαγορευτικό

Κανονικά πλέον τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Τι πρέπει να προσέχουν οι ταξιδιώτες για τις επόμενες ώρες

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Παροναξία: Ο Ιούνιος του 2025 με πρόωρα μελτέμια και φυσιολογικές θερμοκρασίες

Με 0 χιλιοστά βροχής, υψηλούς ανέμους και τυπικές θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε ο Ιούνιος σε Νάξο και Πάρο – Τι δείχνουν οι σταθμοί Γαλανάδου και Αλυκής

Εφιαλτικές στιγμές στη Σμύρνη: Δασική πυρκαγιά απειλεί σπίτια

Μάχη με τις φλόγες στη Σμύρνη για δεύτερο 24ωρο – Αποπνικτική ατμόσφαιρα και στην Πάτμο από τη φωτιά που σαρώνει δεκάδες χιλιόμετρα.

Αμοργός: Μεγάλη επιτυχία στη Γιορτή του Ψαρά στα Κατάπολα, τι δηλώνει ο Λευτέρης Καραϊσκος

Παραδοσιακό γλέντι, φρέσκα θαλασσινά και ηχηρό μήνυμα για τη βιώσιμη αλιεία στην Αμοργόραμα, με συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών.

Κυκλάδες: «Σφυροκόπημα» του μελτεμιού, Ριπές 119 km/h και απαγορευτικό απόπλου (πίνακας)

Τήνος, Σχοινούσα και Αμοργός στο έλεος των ισχυρών ανέμων – Οι υψηλότερες θερμοκρασίες και οι κορυφαίες ριπές ανά νησί, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.