Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΦόρτωμας σε Σιγάλα: "Γιατί όλη αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου;"

Φόρτωμας σε Σιγάλα: “Γιατί όλη αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου;”

|

“… Αλλά γιατί όλη αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου από τον Δήμαρχο; Για να γλιτώσει το πολιτικό κόστος! Θα προέτρεπα λοιπόν τον Δήμαρχο Σαντορίνης, να ακούσει ξανά, πολύ προσεκτικά, τα όσα είπα στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και να μη δημιουργεί εντυπώσεις, γιατί όντως, ΟΛΟΙ θα κριθούμε φέτος!…” 

Μέρος της απάντησης στον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα, που έδωσε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας με ανακοίνωσή του.. Και στην οποία κάνει λόγο για προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον δήμαρχο τονίζοντας ότι το μόνο που έκανε ήταν να μιλήσει για θέματα που αφορούν το νησί.. Είτε είναι τα απορρίμματα είτε το λιμάνι..

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Φίλιππου Φόρτωμα

“Συμμερίζομαι στο έπακρο την αγωνία των τοπικών φορέων και πολιτών της Σαντορίνης για την αναγκαιότητα επίλυσης του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα. Στη δήλωσή μου, έκανα αναφορά για συλλογική δράση και ενότητα, με σκοπό πάντα την επίλυση του θέματος, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος, αντί αυτής της προσέγγισης, απάντησε με προσωπική επίθεση, στοχοποιώντας με και μετατοπίζοντας το θέμα συζήτησης, ενώ ταυτόχρονα επέλεξε να μη σταθεί στο γεγονός ότι το πρόβλημα με τα απορρίμματα αναδείχθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων, της οποίας τα μέλη είναι επιχειρηματίες του νησιού, που ο ίδιος βλέπει και συναντά στον δρόμο κάθε μέρα! Αλλά γιατί όλη αυτή η επίθεση στο πρόσωπό μου από τον Δήμαρχο; Για να γλιτώσει το πολιτικό κόστος! Θα προέτρεπα λοιπόν τον Δήμαρχο Σαντορίνης, να ακούσει ξανά, πολύ προσεκτικά, τα όσα είπα στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και να μη δημιουργεί εντυπώσεις, γιατί όντως, ΟΛΟΙ θα κριθούμε φέτος!

Αναφορικά με το λιμάνι, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία αποφασίστηκε η οριστική χωροθέτηση του νέου εμπορικού λιμένα Σαντορίνης, 700 μέτρα βορειότερα του σημείου που είχε υποδειχθεί στον Μονόλιθο, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με το καλώδιο που θα συνδέει το νησί με το εθνικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέλος, εκ του θεσμικού μου ρόλου, τον οποίο ο Δήμαρχος μάλλον λησμονεί, οφείλω να ενημερώνω τον Πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις στον Νομό που εκλέγομαι, όπως επίσης και για τα θέματα που εκτιμώ ότι χρειάζονται παρέμβασης, χωρίς να παίρνω άδεια από κανέναν!”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: 35η συνάντηση «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου», συμπαράσταση, Απόλλωνας, υπογραφές Avaaz

Στη Γρόττα (14/09/2025, 12:15–13:45) οι πολίτες έθεσαν ζητήματα αποβλήτων, πρόσβασης σε ακτές και προστασίας χελωνών και αποφάσισαν ενέργειες ενημέρωσης & συστράτευσης.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Αμοργός: Τι αλλάζει στην αλιεία με το Π.Δ. 73/2025, το “Αμοργόραμα” γίνεται πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 73/2025 (ΦΕΚ 148/Α’/18.08.2025) με 5ετές πλαίσιο για την προστασία ιχθυαποθεμάτων: παύση αλιείας την άνοιξη, μόνιμες ζώνες και ειδικές άδειες.

Γ.Α.Κ. Νάξου: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία 2025–2026 — ιστορία, έρευνα & ενεργητική μάθηση

Το Τμήμα Γ.Α.Κ. Νάξου συνεργάζεται με Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια για δράσεις μέσα στο αρχείο ή στην τάξη, καλλιεργώντας δεξιότητες έρευνας και ομαδικότητας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ – Αυστηρότερες ποινές και εισαγωγή της έννοιας της υποτροπής

Από σήμερα εφαρμόζεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για κινητό, κράνος, ζώνη, ταχύτητα και αλκοόλ

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.