Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ από το Τυροκομείο Πιτταράς ή “Νάξιον” από την Τυροκομία Νάξου Κουφόπουλος; Η αλήθεια είναι ότι σε ένα τέτοιο δίλημμα υπάρχει ζήτημα… Κι όμως η απάντηση δόθηκε από την Πορτογαλία..
Μικρή αλλά όχι αμελητέα η συγκομιδή βραβείων για την ελληνική τυροκομία στα πρόσφατα World Cheese Awards 2004 τα οποία διοργανώνει ο βρετανικός φορέας Guild of Fine Food.
Τη διάκριση “Καλύτερο Ελληνικό Τυρί για το 2024” και ταυτόχρονα ασημένιο βραβείο απέσπασε Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ του Τυροκομείου Πιτταρά από τη Νάξο.
Το ίδιο τυροκομείο απέσπασε και χάλκινο βραβείο για το προϊόν Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης Ωρίμανσης
Ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης ‘Μενοίκιο’ απέσπασε επίσης αργυρό βραβείο για την Οργανική Γραβιέρα.
Οι συνεταιριστές από την Προσοτσάνη έλαβαν και δεύτερο βραβείο, χάλκινο για τον Οργανική Φέτα ΠΟΠ.
Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ απέσπασε χάλκινο βραβείο για το Βιολογικό Χαλούμι που παράγει.
Άλλη μια Ναξιώτικη τυροκομική επιχείρηση που κατάφερε να διακριθεί στον σπουδαίο αυτό διεθνή διαγωνισμό ήταν η Τυροκομία Νάξου Κουφόπουλος για τη Γραβιέρα με Τρούφα και το Νάξιον (τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα Νάξου).
Με πληροφορίες από τη σελίδα dairynews.gr