Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα.. Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον Γαστρονόμο..
Η ισορροπία και η φρεσκάδα που δίνουν οι φετούλες αγκινάρας σε τούτη την τηγανιά με συκωταριά και λουκάνικα, την κάνει μοναδικό μεζέ που επιβάλλει άφθονο τσίπουρο!
30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές
Για την τηγανιά
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολάκι τις φέτες αγκινάρας, το ξύσμα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε τη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αλατοπιπερώνουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει και η συκωταριά.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε το μείγμα αγκινάρας, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.