Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο καλό τυρί; Κι όταν λέμε “καλό τυρί” Ελλάδα και Ιταλία ή Ιταλία και Ελλάδα μάχονται για την πρώτη θέση. Μπορεί Ελβετία και Γαλλία να έχουν το όνομα όμως η χάρη ανήκει σε Ελλάδα και Ιταλία.
Μάλιστα, η σχετική επιβράβευση έρχεται από το γνωστό περιοδικό Taste Atlas, το οποίο πρόσφατα (15/09) δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα σκληρά τυριά στο κόσμο! Ελλάδα κι Ιταλία μονομαχούν…
Στην κορυφή βρίσκεται το Parmigiano Reggiano, η γνωστή μας παρμεζάνα, αλλά ακολουθεί η εξαιρετική “Γραβιέρα Νάξου” που κάνει και τη διαφορά… Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα έχει οκτώ ακόμη εκπροσώπους: Γραβιέρα Κρήτης (3η), κεφαλογραβιέρα (7η), το Σαν Μιχάλη (από τη Σύρο) (8η), Γραβιέρα Αγράφων (9η), Κεφαλοτύρι (13η), το Μετσοβόνε (14η), Λαδοτύρι Μυτιλήνης (17η) και Μελίχλωρο (από τη Λήμνο) στην 43η θέση…
Στη «χρυσή» 50άδα η Ιταλία εκπροσωπείται από 13 τυριά που έχει και το ρεκόρ…
Δείτε τη σχετική λίστα (τα 50 καλύτερα)