Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο Γαστρονόμος και η Καθημερινή διοργανώνουν τα «17α Βραβεία Ποιότητας», τα οποία είναι αφιερωμένα στους Κυκλαδίτες παραγωγούς. Πρόκειται για ανθρώπους παθιασμένους με τη γη και την παραγωγή, που δεν ακολουθούν τον εύκολο δρόμο και πασχίζουν συνεχώς για την ποιότητα, σε πείσμα των δυσκολιών.
Φέτος, για πρώτη φορά, η απονομή των «Βραβείων Ποιότητας 2024» γίνεται στις Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα στην Ερμούπολη της Σύρου, παρουσία πολλών εκλεκτών καλεσμένων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Εκεί, στο κέντρο του Αιγαίου, τόπο μιας ξεχωριστής γαστρονομικής παράδοσης και μιας λιτής κουζίνας που βασίζεται σε προϊόντα-πυλώνες, ζουν και εργάζονται ακόμη σπουδαίοι μικροί παραγωγοί οι οποίοι ασχολούνται με τη γη και τα ζώα και κρατούν ζωντανό τον κυκλαδίτικο τρόπο ζωής.
Σε μία κρίσιμη στιγμή της ιστορίας των Κυκλάδων, που ο τουρισμός απειλεί να γίνει «μονοκαλλιέργεια», τα Βραβεία του Γαστρονόμου θέλουν να στρέψουν την προσοχή ακριβώς σε αυτά τα φωτεινά παραδείγματα.
17 χρόνια βραβεύουμε ό,τι καλύτερο παράγει η ελληνική γη
Ένα ταξίδι στην Ελλάδα είναι τα βραβεία. Ένα ταξίδι που διαρκεί 17 χρόνια. Με κάθε βραβείο που δίνουμε, γνωρίζουμε καλύτερα τη χώρα μας, τις παραδόσεις και τις νοστιμιές της. Η επιλογή των παραγωγών γίνεται μετά από επανειλημμένες δοκιμές, επιτόπια ρεπορτάζ και τυφλές γευσιγνωσίες από την έμπειρη ομάδα μας, που αποτελείται από δημοσιογράφους, σεφ, εμπόρους και ακαδημαϊκούς.
Οι παραγωγοί που ξεχωρίζουν είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των βραβείων. Η τελετή απονομής είναι ένα ελάχιστο ευχαριστώ για την προσπάθειά τους και μια ευκαιρία να ακούσουμε τις ιστορίες τους.
Μείνετε συντονισμένοι
Η φετινή τελετή απονομής θα φιλοξενηθεί στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων, το οποίο συμπληρώνει φέτος 160 χρόνια ζωής έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με την αστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ερμούπολης.
Συνοπτικά, η βραδιά των Βραβείων που θα λάβουν χώρα στην Ερμούπολη αποτελείται από δύο σκέλη:
α. Την τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων και κατά την οποία θα βραβευτούν με απόλυτα και αδιάβλητα δημοσιογραφικά κριτήρια μικροί παραγωγοί των Κυκλάδων, οι οποίοι με το πείσμα τους και τον μόχθο τους κατάφεραν να παράξουν μοναδικής ποιότητας προϊόντα.
β. Τη γιορτή των σεφ που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης, όπου οι σεφ του Γαστρονόμου μαζί με σεφ από τη Σύρο θα μαγειρέψουν για τους καλεσμένους μοναδικά εδέσματα με προϊόντα των Κυκλάδων.
# Μείνετε συντονισμένοι στα social media του Γαστρονόμου για στιγμιότυπα της εκδήλωσης και την ανακοίνωση των βραβευμένων.