Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση - πιάτο ημέρας: Ομελέτα από ασπράδια αυγών με λαχανικά

Πρόταση – πιάτο ημέρας: Ομελέτα από ασπράδια αυγών με λαχανικά

|

Δευτέρα πρωί και ώρα για ένα καλό πρωινό. Καλά αρκετοί όπως εγώ απολαμβάνουμε την ομελέτα κάθε στιγμή της ημέρας.. Με την αρωγή του “Γαστρονόμος” πάμε σε μία διαφορετική εκδοχή της.. και με έμφαση στην σωστή διατροφή.

Ελαφρύ πρωινό με μόλις 180 Kcal/μερίδα, πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη και υψηλής θρεπτικής αξίας πρωτεΐνες από τα ασπράδια, εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α, C και καροτενοειδών, λόγω της ποικιλίας των λαχανικών, και ένα ιδανικό πάντρεμα, μια και η ταυτόχρονη κατανάλωση αυγών και λαχανικών μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών καροτενοειδών.

Χρόνος: 15′ προετοιμασία,  10′ μαγείρεμα,  Σύνολο: 25′

Υλικά
Μερίδες: 2
Διαδικασία
  1. Για την ομελέτα, ξεκινάμε χτυπόντας σε ένα μπολ με το σύρμα τα ασπράδια με το κορν φλάουρ και αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν σε μια απαλή μαρέγκα, χωρίς να σχηματίζονται κορφές.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μαζί τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τα ντοματίνια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα πάνω στα υλικά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να στερεοποιηθεί και να ροδίσει απαλά από την κάτω πλευρά.
  5. Την καπακώνουμε με ένα μεγάλο ίσιο πιάτο (ή με ένα ίσιο καπάκι) και την αναποδογυρίζουμε με προσοχή. Την αφήνουμε να γλιστρήσει ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά και αυτή. Εναλλακτικά, μεταφέρουμε το τηγά- νι στον φούρνο, στο πιο ψηλό ράφι, και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 2-4 λεπτά, μέχρι η άψητη επιφάνεια να φουσκώσει και να ροδίσει. Για προφύλαξη, τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.
  6. Σερβίρουμε την ομελέτα κομμένη στη μέση, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και συνοδεύουμε με ελιές και κρίθινα παξιμαδάκια.
Μυστικά

* Το κορν φλάουρ κάνει τις ομελέτες πολύ πιο αφράτες, είτε είναι όπως εδώ φτιαγμένες μόνο με ασπράδια είτε με ολόκληρα αυγά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Μάρπησσα: Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Σύρο

Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων για την αιματηρή επίθεση στα δύο αδέλφια στην Μάρπησσα Πάρου - Από τη Νέα Σμύρνη ο ένας εκ των δύο δραστών (!!!)

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Delos από τη Σαντορίνη

Τροποποίηση του σημερινού (22/12) δρομολογίου του Blue Star Delos .. Ποιος είναι ο λόγος;

Σύμπλευση: “Η καρδιά μας χτυπά στα νησιά για 10 χρόνια” (απολογισμός)

10 ΧΡΟΝΙΑ +ΠΛΕΥΣΗ 10 χρόνια η καρδιά μας χτυπάει στα νησιά - Τι έγινε στην εκδήλωση (photos)

Σίκινος: Νεικώ και Επισκοπή “έκλεψαν” τη παράσταση στο Λονδίνο

Η Νεικώ και η Επισκοπή Σικίνου πρωταγωνίστησαν σε μια διάλεξη στο Λονδίνο - Η τοποθέτηση του Δημήτρη Αθανασούλη

Ιος: Πράξεις αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη από τον Δήμο Ιητών

Πράξεις αγάπης ενόψει εορτών από τον Δήμο Ιητών - Ποιοι βοήθησαν

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Συντριβή (86-57) από τον Αμύντα στο τέλος του πρώτου γύρου

Συντριβή για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia στην Αττική από τον Αμύντα (86-57) στο φινάλε του πρώτου γύρου - Ξεκινάει από τη Κρήτη (Αναγέννηση) η προσπάθεια παραμονής στη κατηγορία

Νάξος – Αγερσανί: Πωλείται επιχείρηση (μίνι μάρκετ)

Ενα από τα πιο παλιά μίνι μάρκετ στον Αγιο Αρσένιο πωλείται - Δείτε πληροφορίες

Πάρος – Μάρπησσα : Συνελήφθη 16χρονος για επίθεση με μαχαίρι σε 2 αδέρφια

Συνελήφθη ο 16χρονος δράστης του αιματηρού περιστατικού στη Μάρπησσα της Πάρου - Αναζητούνται εμπλεκόμενοι (video)

Πρόταση Ημέρας – Καστοριά: Χοιρινό με λάχανο αρμιά και άρωμα … Κεφαλονιάς

Το χοιρινό με την αρμιά και το κόκκινο πιπέρι είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια κυρίως στην Δυτική Μακεδονία - Πρόταση από Κεφαλονιά

Φολέγανδρος – Καταδυτικός τουρισμός: Αίτημα δήμου για κρατική ενίσχυση

Υποβολή αιτήματος από τον Δήμο Φολεγάνδρου για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Νάξος: Ανοιξαν οι ουρανοί τη Κυριακή και “πνίγηκαν” οι Τρίποδες

Εντονη Βροχόπτωση χθες Κυριακή στη Νάξο - Εικόνες που σοκάρουν στις Τρίποδες (vfideo)

“Ναυτικός της χρονιάς”: Βραβεύτηκαν οι πλοίαρχοι του Blue Star Paros, ποιος ο λόγος;

GREEK SHIPPING AWARDS 2024: Ο Cpt Σταμάτης Καλφαμανώλης και ο Cpt Μιχάλης Λιγνός τιμήθηκαν με το βραβείο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εφυγε από τη ζωή ο Ναξιώτης ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών, ο ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος, με καταγωγή από τη Νάξο

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος – Καλόξυλος: Αύριο Κυριακή (22/12) το τελευταίο αντίο στον 38χρονο Νίκο Βασαλάκη

Αύριο Κυριακή (22/12) η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Βασαλάκη στον Καλόξυλο Νάξου

Νάξος: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ανοίγεις τις πόρτες το “Αλσος των Χριστουγέννων” (video)

Πρεμιέρα για το "Αλσος των Χριστουγέννων" την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Ανοιγμα με video όπου ακούγεται ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος να καλεί το κόσμο