Οταν έχεις προϊόντα όπως η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, η οποία διακρίνεται σε κάθε έκθεση εντός κι εκτός Ελλάδας, όταν έχεις την δυνατότητα να επιλέγεις το ιδανικό τυρί από το Τυροκομείο Πιτταράς στη Νάξο, τότε ακόμη και μία απλή βάφλα μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι υπέροχο, ξεχωριστό και ικανό να χορτάσει τη πείνα μας..
Μέσα από τη σελίδα του “Γαστρονόμου” έχουμε την πρόταση της ημέρας. Μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά είστε σίγουροι ότι δεν θα νιώσετε την μοναδικότητά της χάρη στα τοπικά μας προϊόντα, εδώ στη Νάξο;
Υλικά
Τεμάχια: 6-8
Σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βάφλες με γραβιέρα μέσα στη ζύμη, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τις «σκόνες» (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη).
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με τις «σκόνες» και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
- Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Αδειάζουμε λίγο από το μείγμα στην καυτή βαφλιέρα, έτσι ώστε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε τις βάφλες με σαλάτα ή σούπα (ως συνοδευτικό) ή με αυγά σκραμπλ ή μανιτάρια (ως σνακ).