Μπορεί οι περισσότεροι να ακούν “τυροκαυτερή” και να σκέφτονται τον Βόλο με τα τσιπουράδικα, όμως όταν είσαι στις Κυκλάδες, τότε η τυροκαυτερή έχει διαφορετικό νόημα ελέω των υπέροχων μοναδικών τυροκομικών που υπάρχουν στα νησιά…
Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” έχουμε μία τυροκαυτερή που ισορροπεί τη γεύση και την ένταση. Το μανούρι της δίνει βελούδινη υφή και το πικάντικο στοιχείο προσθέτει ζωντάνια στο πιάτο, χωρίς να υπερβάλλει. Ενας απλός και πεντανόστιμος μεζές.
Χρόνος: 15′ προετοιμασία, Σύνολο: 15′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την τυροκαυτερή με μανούρι ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το μπούκοβο, τον πελτέ ντομάτας και τις πιπεριές Φλωρίνης.
- Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και χοντροτρίβουμε από πάνω τη φέτα και το μανούρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.