Σήμερα μπορεί να είναι Παρασκευή αλλά εμείς πάμε .. αντίθετα και προτείνουμε κοτόπουλο με σπαράγγια και γραβιέρα…. Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” και τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια έχουμε ένα πιάτο σε σύντομο χρονικό διάστημα και με εποχικά λαχανικά αλλά και κάπαρη για να δώσει ιδιαίτερη γεύση
Χρόνος: 20′ προετοιμασία / 15′ μαγείρεμα / Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγκια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλα 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο, χωρίς να χάσουν τη ζωντάνια τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε την κάππαρη, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
- Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε την τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγια.
Λευκά, αρωματικά, δροσερά κρασιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.