Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση ημέρας: «Σουφλέ» με ριγκατόνι, μπέικον και τυριά Νάξου

Πρόταση ημέρας: «Σουφλέ» με ριγκατόνι, μπέικον και τυριά Νάξου

|

Εεε ημέρες που έρχονται να μην κάνουμε κι ένα … “ψευτοσουφλέ” ζυμαρικών. Ιδανικό πιάτο για αυτές τις ημέρες χωρίς να δείξεις στους επισκέπτες ότι ουσιαστικά έριξες στο ..τραπέζι ότι έχεις…

Με την αρωγή του “Γαστρονόμου (Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά) παρουσιάζουμε εδώ ένα πιάτο με ριγκατόνι, μπέικον, μανιτάρια αρακά και βέβαια τυρί (σ.σ. είμαστε στη Νάξο, την πατρίδα του τυριού και δεν θα είναι δύσκολο για μία καλή επιλογή από το Τυροκομείο Πιτταρά ή Μπαμπούνη ή και Κουφόπουλου)….

Οπότε; Σηκώνουμε μανίκια και το πιάτο μας είναι εύκολο και πεντανόστιμο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 πακέτο (500 γρ.) ριγκατόνι
  •  250 γρ. καπνιστό μπέικον (σε άκοπο κομμάτι), σε μικρά καρέ
  •  150 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  •  200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  •  500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  100 γρ. κασέρι, τριμμένο ή γραβιέρα Νάξου
  •  150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο (μιλάμε για αρσενικό ε)
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ψιλοκομμένο
  •  σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το «σουφλέ» με ριγκατόνι, μπέικον και τυριά, ξεκινάμε βράζοντας τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Ζεσταίνουμε την (άδεια πλέον) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, και ψήνουμε εκεί το μπέικον και τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον αρακά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κασέρι (ή τη γραβιέρα) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  6. Αδειάζουμε το όλον πάνω στα ζυμαρικά, ομοιόμορφα.
  7. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι (ή το Αρσενικό) και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να γκρατιναριστεί και να ροδίσει.
  8. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Φιλώτι: 33 νέες βελανιδιές φυτεύτηκαν από μαθητές του ΕΠΑΛ

Τριάντα τρεις (33) νεογέννητες βελανιδιές φυτεύτηκαν από τους μαθητές του ΕΠΑΛ στα πλαίσια περιβαλλοντικού μαθήματος

ΕΛΣΤΑΤ – Δόμηση: Λευκάδα η πρωταθλήτρια, 3η η Πάρος και σε πτώση η Μύκονος (!!!)

Πρωτιά για τη Λευκάδα, μεγάλη πτώση στη Μύκονο - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: “Μην λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο”

ΠΟΞ: «Μην λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο» - Εξαγωγική ατμομηχανή της χώρας το Ελληνικό ξενοδοχείο

E-Kouros: Διατίθενται 21,63 εκατ. σε ερασιτεχνικά σωματεία, με κριτήριο και την αυξημένη νησιωτικότητα (πίνακας)

Η αναλυτική κατανομή των 31,724 εκατ. ευρώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για το 2025, που ήδη καταβάλλονται από τον μόνιμο ετήσιο μηχανισμό χρηματοδότησής του, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

Γιάννης Ζίγδης: Ο άνθρωπος που γύρισε του ρολογιού τους δείκτες!

Η θερινή ώρα αλλάζει την Κυριακή 30 Μαρτίου και θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

Νάξος – Φιλώτι: Η παλιά εμπορική γειτονιά του “Φασολά”

Ανεξερεύνητοι Τόποι: Η παλιά εμπορική γειτονιά του «Φασολά» στο Φιλότι Νάξου - Μια συνοικία που μοιάζει με ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο πολιτιστικούς θησαυρούς.

Νάξος – ΑΠΑΣ Νάξου: Θέλει το … τρίποντο στη μάχη παραμονής με το Παγκράτι

ΑΠΑΣ Νάξου και το απόγευμα του Σαββάτου (29/03, 18:00) θα διεκδικήσει τη παραμονή του στη κατηγορία με νίκη κόντρα στο ιστορικό Παγκράτι

Απείρανθος: Τζώρτζια και Μανώλης στη σκιά ενός τράφου, η ιστορία μας φωτογραφίας

Ο Μιχάλης Φραγκίσκος γράφει για την υπέροχη φωτογραφία του Μανώλη Μπαρδάνη που αποθανατίζει σε στιγμή ηρεμίας Μανώλη Γλέζο και Τζώρτζια Αργυροπούλου

Πρόταση Ημέρας: Κέικ μόκα καρότο διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Σάββατο και ημέρα γιορτής... Οπότε με την αρωγή της Μαριέττας Γαλάνη έχουμε "κέικ μόκα - καρότο" και είναι νηστήσιμο

Σαντορίνη – Δήμος: Η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού .. φέρνει DMMO

Σημαντική συνεργασία Δήμου Θήρας και Υπουργείου Τουρισμού για την Ίδρυση Οργανισμού Προώθησης Προορισμού

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Νάξος – Σπ. Παπαδόπουλος: “Πολλοί λένε πως το τρέξιμο είναι προπόνηση, για μένα είναι ψυχανάλυση”

Κυριακάτικη ψυχοθεραπεία - Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για το τρέξιμο στην επαρχεία και δη στη Νάξο

Προεδρική Φρουρά- Εύζωνας: Ο Ναξιώτης Δημήτρης Μουστάκης μιλάει για την εμπειρία του

"Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν": Ο Δημήτρης Μουστάκης από τη Νάξο και το Φιλώτι μιλάει για την εμπειρία του στην Προεδρική Φρουρά