Το απλό είναι και υπέροχο… Δεν χρειάζονται άλλωστε πολλές συζητήσεις και ετοιμασίες για να φτιάξουμε κάτι όμορφο και γευστικό.. Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του “Γαστρονόμου” και με έτοιμη σφολιάτα, σοταρισμένα μανιτάρια, τυριά και μορταδέλα, φτιάχνουμε ένα εύκολο και γευστικό ορεκτικό (σ.σ. Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά) Με τοπικά προϊόντα μάλιστα, αυτό γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον… Εναλλακτικά σερβίρουμε ως ελαφρύ γεύμα μαζί με μια ωραία σαλάτα.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 400 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 120 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 6-8 φέτες μορταδέλα με φυστίκι Αιγίνης
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Τακτοποιούμε τη σφολιάτα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τη φέτα πάνω στη σφολιάτα και από πάνω τα μανιτάρια.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το νιώτικο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι από μία φέτα μορταδέλα, ελαφρώς τσαλακωμένη. Σερβίρουμε αμέσως.