Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση ημέρας: Σεφταλιές κοτόπουλου με πορτοκάλι και δυόσμο

Πρόταση ημέρας: Σεφταλιές κοτόπουλου με πορτοκάλι και δυόσμο

|

καλημέρα με γαστρονομικό ταξίδι στην Κύπρο… Μαμμ κοινώς και καλό φαγητό

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη, τότε με την αρωγή του Γαστρονόμου πάμε στην πανέμορφη Κύπρο.  Μια διαφορετική εκδοχή της κυπριακής λιχουδιάς. Αυτές οι σεφταλιές φτιάχνονται με κιμά κοτόπουλου και αρωματίζονται με δυόσμο και ξύσμα από πορτοκάλι.

Χρονοδιάγραμμα: 20′ προετοιμασία, 30′ ψήσιμο, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 50′

Υλικά

Τεμάχια: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις σεφταλιές κοτόπουλου με πορτοκάλι και δυόσμο ξεκινάμε ζεσταίνοντας ένα αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει, βάζουμε τις φέτες μπέικον. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην ξεροψηθούν και σκληρύνουν εντελώς.
  2. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τις ψιλοκόβουμε.
  3. Στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κρύο κιμά κοτόπουλου, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μπέικον, τον δυόσμο, το ξύσμα, το σουμάκι, το κύμινο, το σκόρδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ζυμώνουμε τα υλικά γρήγορα, πριν ζεσταθεί ο κιμάς, βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας για να μην κολλάνε στο μείγμα. Το μείγμα πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά.
  6. Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια των 150 γρ. και τους δίνουμε κοντόχοντρο σχήμα, σαν στρουμπουλά σουτζουκάκια.
  7. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά τις μπόλιες. Τις κόβουμε σε κομμάτια όσα και τα «σουτζουκάκια» που φτιάξαμε, φροντίζοντας κάθε κομμάτι να μπορεί να τυλίξει καλά το μείγμα κιμά.
  8. Φτιάχνουμε 8-10 σεφταλιές, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να σφίξει καλά το μείγμα.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Λαδώνουμε ελαφρά τις σεφταλιές και τις βάζουμε σε διπλή σχάρα (αυτή που ανοιγοκλείνει), ώστε να τις γυρίζουμε εύκολα.
  3. Τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά, γυρίζοντάς τες τακτικά και προσέχοντας να μην καεί η μπόλια. Για σιγουριά, κόβουμε μία στη μέση, για να δούμε αν έγινε.
  4. Τις σερβίρουμε ζεστές, πριν κρυώσει η μπόλια.

Πηγή: gastronomos.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καστράκι: Τα σπινθηροβόλα μάτια του Εσταυρωμένου έβλεπαν τον κόσμο

Ο Γιώργος Καρνέζης γράφει για την παρουσία του Κυριάκου Σαλτερή στα πολιτιστικά δρώμενα του Καστρακίου

Ρήγμα Ανύδρου: Εδωσε σεισμό 4.3 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού και κοντά στη Σαντορίνη - Η δόνηση ταρακούνησε το νησί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Νάξος – Τραγαία: Μεγάλο Σάββατο με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…”

Νάξος: Μεγάλο Σάββατο στην Τραγαία με ποδόσφαιρο ”Για τον Νικόλα…” (video)

Ανδρος: Το όνειρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίνεται πραγματικότητα

Το όνειρο του Κλειστού στην Άνδρο γίνεται πραγματικότητα – Άνοιξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του - Τι αναφέρει ο δήμαρχος κος Σουσούδης

Κάλυμνος: Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Κροτίδες: Κατάσχεση 130.000 τεμαχίων – Κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του ο 15χρονος

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

“Πρέβελης”: Ετοιμάζεται σιγά σιγά για το τελευταίο του ταξίδι, στη Τουρκία

Το "Πρέβελης" κλείνει το κύκλο της ιστορίας του. Από χθες στην Ελευσίνα και από εκεί περιμένει το .. πράσινο φως για τα διαλυτήρια στην Τουρκία