Αυγά με ντομάτα, απλά και ακαταμάχητα! Μια συνταγή που κουβαλά την αύρα της ελληνικής κουζίνας και αναδεικνύεται όταν φτιαχτεί με αγνά, ποιοτικά υλικά.
Ο “Γαστρονόμος” μας προτείνει ένα κλασικό αγαπημένο πιάτο με μια ιδιαίτερη πρόταση: τον σαντορινιό πελτέ από τα μικρά, συμπυκνωμένα ντοματάκια του νησιού.
Η γεύση του απογειώνει το πιάτο και το κάνει αξέχαστο. Δοκιμάστε το και αφήστε τη νοστιμιά να σας ταξιδέψει στα κυκλαδίτικα καλοκαίρια.
Χρόνος: 5′ προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα, Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 2
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά το λάδι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να «κάψει» και να μυρίσει.
- Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σπάμε τα αυγά, «μάτια», μέσα στη σάλτσα, τα αλατίζουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σάλτσα πάνω στον κρόκο 2-3 φορές, για να σφίξει.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Συνοδεύουμε, τα σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, με κρίθινα παξιμάδια.
Η πρόταση μας έρχεται από τον “Γαστρονόμο”