Κρουστή και δροσερή σαλάτα, απόλαυση στη γεύση αλλά και στην όψη, με τα πολύχρωμα ντοματίνια και τις πιπεριές της. Ο “Γαστρονόμος” μας προσφέρει την συνταγή της ημέρας.. Καλοκαιρινά αρώματα και χρώματα. Με καλή διάθεση για να απολαύσουμε κάτι απλό και γρήγορα…
Τα μακαρόνια έχουν την τιμητική τους. Οπότε; Ακολουθούμε με προσοχή τις οδηγίες εκτέλεσης και εάν θέλουμε, μπορούμε να σοτάρουμε τις τρεις πιπεριές σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, για πιο απαλή υφή.
40′ προετοιμασία, Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη σαλάτα
Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
Ντρέσινγκ
- Για την σαλάτα με σπαγκέτι και καλοκαιρινά λαχανικά, ξεκινάμε με το ντρέσινγκ.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε ένα μπολάκι με ένα πιρούνι.
Σαλάτα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ακολουθώντας τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Ραντίζουμε με τις 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια, τις ελιές, το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ραντίζουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, σκορπίζουμε τους κύβους φέτας, αλλά δεν ανακατεύουμε για να μην τους σπάσουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” της Καθημερινής..