Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού με χαρακτήρα όπως η φέτα, πανεύκολη στην ετοιμασία και τόσο, μα τόσο νόστιμη, περιχύνει τα ζυμαρικά μας, που προτιμάμε να είναι ριγωτά, ώστε να κολλάει ωραία η σάλτσα πάνω τους.
Οπως έχετε καταλάβει έχουμε τη πρόταση της ημέρας από τον “Γαστρονόμο”… Δευτέρα και στο τραπέζι έχουμε “Ριγκατόνι με σάλτα φέτας”.. Η μακαρονάδα είναι κατ εξοχήν ανοιξιάτικο φαγητό, είναι γρήγορο απλό και βέβαια το απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας…
Ας δούμε την συνταγή με την υπογραφή της Νένας Ισμυρνόγλου
Χρόνος: 15′ προετοιμασία / 5′ μαγείρεμα / Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
# 500 γρ. ριγκατόνι (ή άλλα ριγωτά ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
# 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
# 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
# 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
# 60 ml ελαιόλαδο
# αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
# 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
# 1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες πάπρικας (γλυκιάς ή καυτερής)
Για τη σάλτσα φέτας
# 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
# 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
# ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
Σάλτσα φέτας
# Για να φτιάξουμε ριγκατόνι με σάλτσα φέτας, αρχικά χτυπάμε, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.
Ζυμαρικά
# Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
# Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
# Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
# Σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα.
# Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
# Αποσύρουμε από τη φωτιά.
# Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τις νιφάδες πάπρικας και σερβίρουμε τα ριγκατόνι με σάλτσα φέτας.
# Συνοδεία: Λευκά κρασιά με σώμα περασμένα από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 225.