Απολαυστική και λαχταριστή μακαρονάδα με καλοκαιρινές, ζουμερές ντομάτες και ρωμαλέα, χωριάτικα λουκάνικα. Και μπορούμε εύκολα να βρούμε αυτά τα προϊόντα στις Κυκλάδες. Οπότε γιατί όχι να έχει άρωμα και γεύσεις από τα νησιά μας…
Θα προμηθευτούμε ριγκατόνι, ώστε η πλούσια ντοματένια σάλτσα να κολλήσει στις αυλακιές τους και να τρυπώσει μέσα στο κενό που σχηματίζεται με το κυλινδρικό τους σχήμα. Έτσι θα απολαύσουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα με καλοκαιρινές, ζουμερές ντομάτες και ρωμαλέα, χωριάτικα λουκάνικα.
Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” έχουμε έτοιμη πρόταση…
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ριγκατόνι με λουκάνικα και βασιλικό αρχικά, βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα λουκάνικα με το μπούκοβο, τις πιπεριές και το σκόρδο για περίπου 4-5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα.
- Σκορπίζουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με λουκάνικα και βασιλικό.
Πηγή: Γαστρονόμος