Παρασκευή και 13.. Ημέρα που προσφέρετε για κάτι διαφορετικό. Ποιο; Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” έχουμε χυλωμένη ρεβυθάδα. Με την προσθήκη ταχίνι και πάπρικα, την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη και κρεμώδη.
Χρόνος: 20′ προετοιμασία, 1 ώρα και 40′ μαγείρεμα, 8 ώρες αναμονή, Σύνολο: 10 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα, αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Παίρνουμε 1 κουτάλα από το φαγητό (ζουμί + ρεβύθια) και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
- Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ρεβυθάδα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.
Στο ποτήρι μας: Ενα Σαββατιανό βαρελάτο.