Κοντά στο Αλυκό Νάξου, είναι η ταβέρνα «Αξιώτισσα» του Γιάννη Βάσιλα και της Σοφίας Δημακοπούλου. Εφτιαξαν για την ομάδα του “Γαστρονόμου” αυτόν τον εξαιρετικό μεζέ με βάση τι άλλο από το Κατσικάκι Νάξου στο τηγάνι. Προσθέτοντας δε στο τέλος λίγες φέτες λεμονιού, που ζωντανεύουν τη ντομάτα και «σπάνε» τη λιπαρότητα. Το κρέας «κρατάει» και μένει δεμένο στο κόκαλο.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κατσικάκι με ντομάτα στο τηγάνι, αρχικά προσθέτουμε, σε ένα βαθύ τηγάνι (ή σε μια κατσαρόλα), λίγο νερό (σχεδόν μέχρι τη μέση του σκεύους).
- Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα παϊδάκια.
- Βράζουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Μόλις σχεδόν εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα παϊδάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και τη φρέσκια ντομάτα.
- Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, αλλά όχι περισσότερα από 4 – 5, θέλουμε να διατηρηθούν το χρώμα και η φρεσκάδα της ντομάτας.
- Μόλις 1 – 2 λεπτά προτού αποσύρουμε το φαγητό, προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Σερβίρουμε, το κατσικάκι με ντομάτα, και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές.