Θέλετε ένα ιδανικό πρωϊνό; Πίτα σφακιανή με θυμαρίσιο μέλι είναι η απάντηση. Είναι τέλειο ορεκτικό, την τρως άνετα και αντί επιδορπίου.
Η σφακιανή πίτα (Φωτ. Μιχάλης Παππάς), γεμιστή με τυρί, μελωμένη, έχει την τέλεια ισορροπία γλυκού-αλμυρού. Η γέμιση που προτιμά η συγγραφέας Εύα Μαθιουδάκη, που έδωσε αυτή τη συνταγή στον “Γαστρονόμο”, για τις σφακιανές πίτες της είναι το τυρί μαλάκα, το μαλακό κρητικό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα.
Επειδή στην Αθήνα δεν το βρίσκει εύκολα, το αντικαθιστά με μαλακή μυζήθρα. Και στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο, η απάντηση έρχεται μέσα από δεκάδες τυριά που προσφέρει ο τόπος μας… Η επιλογή είναι δική σας, εμείς προτείνουμε μυζήθρα από το Τυροκομείο Πιτταρά… Οπως και μέλι από τη Νάξο.. Κάτι ξέρουμε εδώ στο νησί ε;
Υλικά
Τεμάχια: 6-8
# 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
# 120 ml χλιαρό νερό
# 30 ml ρακή
# 30 ml ελαιόλαδο
# 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
# 250 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρήτης
# λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
# μέλι θυμαρίσιο
# λίγα τρυφερά φύλλα δυόσμου
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr