Γρήγορο και απλό φαγητό.. Καλοκαιρινό με διάθεση για να απολαύσουμε το πιάτο που μας έρχεται από τον Γαστρονόμο κι εάν θέλουμε μπορούμε να δώσουμε και ένα τόνο … Νάξου με την αρωγή του Τυροκομείου Πιτταρά..
Ποιο είναι το πιάτο; Επιλέγουμε κάποιο μαλακό λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα – η Νάξος προσφέρει αρκετές και καλές επιλογές, όπως και όλες οι Κυκλάδες – , με υπόξινη γεύση, όπως ξινομυζήθρα, γαλοτύρι, τσαλαφούτι, κατίκι κ.α. και συνδυάζουμε με πένες, πιπεριές και σόγια για φαγητό στο πι και φι.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια, ξεκινάμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με τα δύο είδη μπούκοβου και αλατοπίπερο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τη σόγια, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μισό ξινοτύρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αραιώνουμε τη σάλτσα με όσο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγο έξτρα θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Γαστρονόμος