Κλασικό κι αγαπημένο φαγητό οι πατάτες γιαχνί, από τα απλά κι ωραία, αλλά εδώ η Νένα Ισμυρνόγλου για τον “Γαστρονόμο” του προσθέτει έξτρα γεύσεις και αρώματα και μας κάνει να το δούμε με νέα ματιά.
Οπότε; Ας δούμε ένα πιάτο που μας παραπέμπει σε παλιές καλές εποχές με τη γιαγιά σε ρόλο πρωταγωνίστριες… Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στη Νάξο και η πατάτα σε “συμφωνία” με τις ντομάτες πάντα ήταν στην καθημερινότητα των κατοίκων κυρίως της πεδινής Νάξου
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με κάππαρη, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, τζίντζερ, τη δάφνη, το μπούκοβο και την κάππαρη για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, τον δυόσμο, 1 φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε να πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.