Περίοδος νηστείας και πάντα υπάρχει ένας απλός τρόπος για να “κοροϊδέψεις” τον εαυτό σου… Πως; Θυμάστε την εποχή που η μητέρα έφτιαχνε πατάτες στο φούρνο με μπόλικη ρίγανη; Για εμένα ήταν ότι καλύτερο…. Τώρα; Μέσα από τη σελίδα του “Γαστρονόμου” έχουμε μία διαφορετική παραλλαγή: αντί για λάδι βάζουμε βούτυρο καρύδας στις πατάτες μας, τις νοστιμίζουμε με δάφνη, δεντρολίβανο και λάιμ, και τις φουρνίζουμε.
Και οι πατάτες μας γίνονται φανταστικές. Ειδικά όταν προέρχονται από τη Νάξο, η διαφορά είναι αισθητή. Προσέξτε όμως αυτή τη περίοδο, οι πατάτες Νάξου είναι δυσεύρετες, οπότε να είστε προσεκτικοί στις αγορές σας…
Υλικά
Μερίδες: 4
- 2 κιλά ανάμεικτες πολύχρωμες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λάιμ (μοσχολέμονο)
- 80 γρ. βούτυρο καρύδας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φουρνιστές χρωματιστές πατάτες με βούτυρο καρύδας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε τις φέτες πατάτας σε ρηχό ταψί, σε μία στρώση, και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σκορπίζουμε τα φύλλα δάφνης.
- Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και το ξύσμα.
- Σε ένα μπρίκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο καρύδας.
- Περιχύνουμε τις πατάτες.
- Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.