Όχι άλλο βραστό μπρόκολο! Το κάνουμε αλ ντέντε, σοτέ, με τσιπς γλυκοπατάτας και χυμό λάιμ που δίνει ένταση και φρεσκάδα.
Οταν υπάρχει η φαντασία, η καλή διάθεση και η ανάγκη για πειραματισμό στη κουζίνα με την αρωγή του “Γαστρονόμου” (Φωτογραφία + Food styling: Αντωνία Κατή) και της Νένας Ισμυρνόγλου τότε ακόμη και το … ταπεινό μπρόκολο μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
- 80 ml ελαιόλαδο + 2-3 εκ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
- 1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- χυμό από 1 λάιμ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σοταρισμένο μπρόκολο, με τσιπς γλυκοπατάτας και χυμό λάιμ, αρχικά ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα.
- Με το μαντολίνο την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, σχεδόν διάφανες.
- Τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με 2-3 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά, ίσα να γίνει αλ ντέντε.
- Το ρίχνουμε αμέσως σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό και παγάκια, για 2-3 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε εντελώς.
- Ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα, σε μέτρια φωτιά, ίσα να δώσει το άρωμά του.
- Το πετάμε και σοτάρουμε τα μπουκετάκια, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία στις άκρες.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.
- Ρίχνουμε αλάτι, σκορπίζουμε τα τσιπς γλυκοπατάτας και χυμό από 1 λάιμ.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο κατά βούληση και σερβίρουμε.