Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση Ημέρας: Μοσχάρι με κρέμα Γραβιέρας Νάξου

Πρόταση Ημέρας: Μοσχάρι με κρέμα Γραβιέρας Νάξου

|

Καλημέρα.. Δηλαδή όταν έχεις Μοσχάρι Νάξου (προσεχώς έρχεται κάτι εντυπωσιακό για τα δεδομένα του νησιού σε επίπεδο τυποποίησης κρέατος) και Γραβιέρα Νάξου (από το Τυροκομείο Πιτταράς) πιστεύεις ότι το πιάτο που θα φτιάξεις δεν θα είναι υπέροχο; Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” έχουμε μία ξεχωριστή πρόταση για το σημερινό μας τραπέζι…

Ποια είναι; “Μοσχάρι με κρέμα γραβιέρας”.  Ένα υπέροχο, σαλτσάτο φαγητό. Το κρέας μαγειρεύεται για ώρα μέσα σε ζωμό κρέατος και η γεύση του είναι συγκλονιστική. Εκτός από τη σάλτσα του σερβίρεται και με μια αλμυρή κρέμα γραβιέρας, που του δίνει ένταση. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητά λαχανικά ή πουρέ

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την κρέμα γραβιέρας

Διαδικασία

  1. Για το μοσχάρι με κρέμα γραβιέρας, ξεκινάμε προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Παίρνουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα που να μπαίνει και στον φούρνο ή μια μαντεμένια γάστρα, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε πρώτα ως κατσαρόλα ακουμπώντας τη στη μεγάλη εστία της κουζίνας. Αν δεν έχουμε τέτοια σκεύη, ξεκινάμε τη διαδικασία σε κατσαρόλα και έπειτα, όταν θα χρειαστεί να ψήσουμε, θα μεταφέρουμε τα υλικά σε ταψί καλυμμένο καλά με αλουμινόχαρτο ή σε γάστρα.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κρέας και το γυρνάμε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το θυμάρι και τον ζωμό. Αν το κρέας δεν έχει σκεπαστεί με το υγρό, συμπληρώνουμε με νερό.
  6. Σκεπάζουμε το σκεύος και το μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 2-2 1⁄2 ώρες.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το κρέας και βράζουμε τη σάλτσα μόνη της (είτε στο ίδιο σκεύος, αν μας εξυπηρετεί, είτε σε μια κατσαρόλα) μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει.

Κρέμα γραβιέρας

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, το τυρί και λίγο λευκό πιπέρι, σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
  2. Σερβίρουμε το κρέας σε πιάτα, περιχύνουμε με λίγη από την κρέμα γραβιέρας και σκορπίζουμε από πάνω μερικά καβουρδισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Πηγή: Γαστρονόμος

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φόρτωμας – Αεροδρόμιο Πάρου: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες, ορόσημο για τις Κυκλάδες

Ένα έργο-τομή για την Πάρο και το Αιγαίο παίρνει σάρκα και οστά, με στόχο την αναβάθμιση των μεταφορών, την ενίσχυση του τουρισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη. - Τι αναφέρει ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας

Δονούσα: Η Ανοικτή δανειστική βιβλιοθήκη ανοίγει και πάλι τις .. πόρτες του

Στον ειδυλλιακό “Σταυρό” λειτουργεί ένας καλοκαιρινός χώρος ανάγνωσης και διάδρασης – για ντόπιους και επισκέπτες, κάτω από τον ήλιο και τη δροσιά του Αιγαίου.

Stoiximan AegeanBall Festival 2025 – Σύρος: Ολοκλήρωση δράσης και ανακοίνωση νέου κλειστού γηπέδου

Η καρδιά του 3x3 χτύπησε δυνατά στην Πλατεία Μιαούλη, με τον Γιώργο Πρίντεζη στο τιμόνι, μικρούς και μεγάλους αθλητές σε δράση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού να ανακοινώνει επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ για νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο νησί.

Α.Ο. Μυκόνου: Υπέγραψε ο Καλίντ Μουρ, ενίσχυση με εμπειρία από NCAA, Γαλλία

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ Καλίντ Μουρ εντάσσεται στο ρόστερ του Α.Ο. Μυκόνου για τη σεζόν 2025-2026, προσφέροντας ποιότητα και εμπειρία στη φροντ λάιν των Κυκλαδιτών.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Σε εξέλιξη η 3η λογοδοσία (video)

Από την αντιπυρική προστασία και την επάρκεια νερού έως την πρόταση για Δημοτική Αγορά – Η αποτίμηση έργου και η δημόσια συζήτηση για τις ανάγκες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου στις Μέλανες ανοίγει – από αύριο – ξανά τις πύλες του στο κοινό

Ένας από τους σημαντικότερους βυζαντινούς ναούς της Νάξου γίνεται επισκέψιμος από 1 Ιουλίου έως 12 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ιστορίας και τέχνης στο κοινό

KALAMI FESTIVAL 2025: Η Μουσική συναντά τα καλάμια και τη θάλασσα στη Μικρή Βίγλα

Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στη Νάξο: Usurum, Σκιαδαρέσες και aggelina ενώνουν τις φωνές τους στη μαγευτική τοποθεσία της Μικρής Βίγλας, στις 27 Ιουλίου 2025

Κατερίνα Μονογυιού: Προστατεύουμε τη Μύκονο από αυθαίρετες παρεμβάσεις

Η παρέμβασή της βασίζεται σε επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου, κ. Χρήστου Βερώνη, ο οποίος εκφράζει την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για πιθανή αλλοίωση της φυσιογνωμίας του νησιού

9 Υποτροφίες σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε συνεργασία με το Mediterranean College και τις ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ – Αφορά μόνιμους κατοίκους της Περιφέρειας σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει για τεχνικές εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αναλυτικό πρόγραμμα διακοπών και οδηγίες ασφάλειας για τους πολίτες.

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.