Θέλετε μία γρήγορη, νόστιμη και απλή συνταγή; Πρωϊνό ή και γεύμα. Αρκεί να αντέχει το στομάχι εεε.. Μελιτζάνες βλέπετε. Μέσα από τον “Γαστρονόμο” έχουμε την ακόλουθη συνταγή Χορταστική συνταγή με μελιτζάνες, ντομάτες και αρώματα βασιλικού και κανέλας.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες,κομμένες σε κύβους 2 – 3 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 4 αυγά
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει.
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά.
- Σερβίρουμε, τις μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Πηγή: Γαστρονόμος