Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση Ημέρας: Μακαρονάδα με παντζάρια και πέστο ρόκας

Πρόταση Ημέρας: Μακαρονάδα με παντζάρια και πέστο ρόκας

|

Ζυμαρικά. Οτι καλύτερο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για να απολαμβάνει καλό και θρεπτικό φαγητό. Για τους Ιταλούς είναι απλά το πρώτο πιάτο στην καθημερινότητά τους… Η pasta έχει κυρίαρχο ρόλο σε κάθε τους εκδήλωση. Και μην ξεχνάμε ότι είναι ένα γρήγορο και απλό πιάτο όταν αναλαμβάνει ένας .. άνδρας να κάνει το τραπέζι στην αγαπημένη του…

Σήμερα μέσα από τον “Γαστρονόμο” έχουμε την πρόταση της ημέρας με Μακαρονάδα που έχει και παντζάρια αλλά και πέστο ρόκας.  Τα παντζάρια χαρίζουν γλύκα ενώ το πέστο ρόκας δίνει ελαφρώς πικάντικο χαρακτήρα σε αυτή την ιδιαίτερη μακαρονάδα.

Χρόνος: 15′ προετοιμασία Σύνολο: 15′

 

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με παντζάρια, ξεκινάμε και ζεματίζουμε τη ρόκα σε βραστό νερό, την κρυώνουμε και τη στεγνώνουμε.
  2. Τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, τη παρμεζάνα και το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Κρατάμε το φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά και το ανακατεύουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με το πέστο για να γίνει σάλτσα.
  5. Βράζουμε για 1 λεπτό και το ρίχνουμε στις ταλιατέλες, έτσι ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
  6. Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και χυμό από το λεμόνι.
  7. Τα ρίχνουμε στις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επιμελητήριο Κυκλάδων – Εκλογές: Μόνο επείγουσες υποθέσεις θα εξυπηρετούνται στις 15,18 & 19 Νοεμβρίου

Οι υποθέσεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία θα εξυπηρετούνται κανονικά στα τηλέφωνα των γραφείων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Νάξος – Κωμιακή: Προληπτικός – διαγνωστικός έλεγχος για τον σακχαρώδη διαβήτη

Προληπτικός – διαγνωστικός έλεγχος για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Π.Π.Ι. Κορωνίδας αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Νάξος – Πετράκης: Αγάπησε το κρασί, δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο

Ο Μανώλης Πετράκης - πρώτης γενιάς οινοποιός - αγάπησε το κρασί και δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο στη Νάξο ..

Δονούσα: Ενημέρωση για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων

ενημέρωση για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων κοντά στη Δονούσα - Πότε και που

Σαντορίνη: Ανοιχτή επιστολή έστειλαν φορείς για τη παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Ανοιχτή επιστολή φορέων εν όψει της παρουσίασης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θήρας - Τι αναφέρουν

Υπουργείο Αθλητισμού: Ιστορική στιγμή για την ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης

Ιστορική στιγμή για την ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης που «γεννήθηκε» στην Αμοργό - Υπογραφές

Η «Αναγέννηση» του ρόλου του Ταξιδιωτικού Πράκτορα: Μια Σύγχρονη Ανάγκη

Αρθρο του Νίκου Μάρτικα για τον τουρισμό και τις αλλαγές που έρχονται με βάση τα νέα δεδομένα...

Μ. Τουμασάτου: “Εχω “γονατίσει” το Ναξιώτικο τυρί” (video)

Η Μαριάννα Τουμασάτου σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον Νίκο Σκορδιαλό με επίκεντρο τη Νάξο, το θέατρο και την τηλεόραση (video)

ΠΕΠΙΕΘ – PUPYC: Βράβευση λιμενικών που έσωσαν τον “Ιωνά” και τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου η πρώτη εκδήλωση της ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC στον ιδιαίτερο χώρο του Boho Sea, στον Φλοίσβο - Βραβεύσεις και video

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

Ο Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας - Τι περιμένουμε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο

Νάξος – Κεραμωτή: Γερακίνα τραυματίστηκε από 11 σκάγια (!!!)

Πυροβολημένη με 11 σκάγια από κυνηγετικό όπλο βρέθηκε μία Γερακίνα – Σε σοβαρή κατάσταση η υγεία της

Κώστας Τέο: Ενιωσε αδιαθεσία, δεν πρόλαβε, η καρδιά του τον πρόδωσε στα 44 του χρόνια

Πέθανε ο αθλητικογράφος Κώστας Τέο - Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ