Ζυμαρικά. Οτι καλύτερο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για να απολαμβάνει καλό και θρεπτικό φαγητό. Για τους Ιταλούς είναι απλά το πρώτο πιάτο στην καθημερινότητά τους… Η pasta έχει κυρίαρχο ρόλο σε κάθε τους εκδήλωση. Και μην ξεχνάμε ότι είναι ένα γρήγορο και απλό πιάτο όταν αναλαμβάνει ένας .. άνδρας να κάνει το τραπέζι στην αγαπημένη του…
Σήμερα μέσα από τον “Γαστρονόμο” έχουμε την πρόταση της ημέρας με Μακαρονάδα που έχει και παντζάρια αλλά και πέστο ρόκας. Τα παντζάρια χαρίζουν γλύκα ενώ το πέστο ρόκας δίνει ελαφρώς πικάντικο χαρακτήρα σε αυτή την ιδιαίτερη μακαρονάδα.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με παντζάρια, ξεκινάμε και ζεματίζουμε τη ρόκα σε βραστό νερό, την κρυώνουμε και τη στεγνώνουμε.
- Τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, τη παρμεζάνα και το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κρατάμε το φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά και το ανακατεύουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με το πέστο για να γίνει σάλτσα.
- Βράζουμε για 1 λεπτό και το ρίχνουμε στις ταλιατέλες, έτσι ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και χυμό από το λεμόνι.
- Τα ρίχνουμε στις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος